هر آنچه که باید از کریمه کنگو بدانیم
امتیاز:
تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که با توجه به شیوع فصل گرما که باید سطح آگاهی افراد در جامعه نسبت به این بیماری ارتقاء یابد.
این بیماری که از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل میشود و اکنون نیز مواردی در سطح کشور به صورت ناگهانی شروع شده و در صورت تشخیص ندادن به موقع و درمان به موقع موجب مرگ بیمار میشود.
بهترین راه کنترل این بیماری آگاهی و آموزش روشهایی برای کاهش خطر مواجه با ویروس است.
این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل سمپاشی و حمام دادن دامها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان پرهیز از کشتار دام در محلهای غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی قابل کنترل است.
با وجود آنکه ویروس تب کریمه کنگو حساس به حرارت است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد، لذا به افراد توصیه میشود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.
فرآیند پیش سرد که در کشتارگاههای صنعتی انجام میشود این است که لاشه دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در درجه حرارت بین ۲ تا هشت درجه سانتیگراد نگهداری و سپس روانه قصابیها می شود این روند باعث از بین رفتن ویروس تب کریمه کنگو و بسیاری از عوامل بیماری زای دیگر میشود.
این بیماری به نوعی یک بیماری شغلی محسوب شده و بیشتر در دامداران، قصابان، دامپزشکان، بازرسان بهداشتی در کشتارگاهها و کادر درمانی در بیمارستانها بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند لذا تشخیص به موقع بیماری و آموزش افراد بسیار مهم و حیاتی به نظر می رسد.
متین نصیری کارشناس بیولوژی