X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 18 تیر 1399
گفتگوی اصحاب رسانه با رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در کارگروه رسانه در فضای مجازی(تیرماه) قسمت دوم

  گفتگوی اصحاب رسانه با رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در کارگروه رسانه در فضای مجازی(تیرماه) قسمت دوم

امتیاز: Article Rating

(قسمت دوم)
گفتگویی که در ادامه آمده سخنان دکتر کریمیان ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اصحاب رسانه و خبرنگاران در رابطه با بیماری کرونا در استان در کارگروه رسانه در فضای مجازی می‌باشد.

🔸سوال: ضمن خدا قوت به همه پرسنل زحمتکش بهداشت و درمان بابت شش ماه کار و تلاش و ایثار سخت و جانفرسا؛ آقای دکتر لطفا توضیح بفرمایند چرا استانهای مرزی همگی در حالت قرمز قرار گرفته اند؟ آیا دلیل خاصی دارد و یا مطالعاتی در این زمینه صورت گرفته است؟

🔹دکتر کریمیان: در اسفند و فروردین پروتکلهای بهداشتی بر اساس آمار وزارت بهداشت در منطقه غرب کشور جزو بالاترین مواردی بود که رعایت می شد و تا ۹۰ درصد مردم این مناطق پروتکل‌ها را رعایت کردند. به تدریج با بازگشایی‌هایی که صورت گرفت، این میزان رعایت کم کم رو به کاهش گذاشت و در غرب کشور به پایین‌ترین حد خود بین ۵ تا ۱۰ درصد رسید.

🔸سوال: با گذشت فصل گرما با توجه به همراه شدن اپیدمی آنفلوانزا، آیا بیماری کرونا شدت بیشتری پیدا خواهد کرد؟

🔹دکتر کریمیان: در خصوص تاثیر فصل گرما بر بیماری کرونا باید گفت که مناطق گرم شامل خوزستان، بوشهر و هرمزگان اکثر مردم در یک فضایی هستند که هیچ تهویه مناسبی در خانه‌ها نیست و از کولرهایی که هوای سرد تولید می کنند، استفاده می شود و منجر به این می‌شود که این ویروس در محوطه‌ای بسته گردش داشته باشد و به شدت بیماری را افزایش خواهد داد. اگر بتوانیم سیر این بیماری را کاهش دهیم تا مهرماه می توانیم تا حدود زیادی به بیماری غلبه کنیم ولی اگر بیماری به همین شیوه به مهرماه و فصل پاییز برسد، همزمانی کرونا با آنفلوآنزا ترسناک خواهد بود و امیدواریم که در این شرایط قرار نگیریم.

🔸سوال: پروتکل های بهداشتی توسط مردم تا چه میزان رعایت شده؟ و چه اقداماتی برای کسانی که بی توجهی نسبت به این پروتکلها نشان می‌دهند باید انجام داد؟
با توجه به محدودسازی‌های اولیه و گشایش‌های اجتماعی بعدی در خصوص کرونا مردم را سردرگم نموده؛ چه اقداماتی باید انجام داد تا حساسیت لازم را بوجود آورد؟

🔹دکتر کریمیان: محدودیت هایی در ابتدا اعمال شد، ما موافق بودیم ولی با توجه به شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشورمان ادامه محدودیت‌ها مناسب نبود و تصمیم گرفته شد که پروتکل هایی مشخص شود و بر اساس آن بازگشایی ها صورت گیرد. بلافاصله با بازگشایی‌ها متاسفانه پروتکلها به خوبی رعایت نشد و منجر به این شد که بیماری شیوع بیشتری پیدا کند. موضوعی که الان با آن درگیر هستیم این است که تعداد زیادی از شهروندان به بیماری مبتلا شده‌اند و ما امیدواریم که مردم و مسئولین توجه داشته باشند که در بازگشایی‌ها حتماً پروتکلها به خوبی رعایت شوند که بیماری کنترل شود.

🔸سوال: شرایط آبگرم دهلران واقعا مشکل ساز است باتوجه به اینکه ساختمان قبلی مرکز بهداشت موسیان تخلیه شده، در صورت امکان کارشناسان به این موضوع توجه کنند تا یکبار برای همیشه مشکل سی‌تی اسکن دهلران حل شود تا شاهد خسارت به بیت المال و سرگردانی مردم نباشیم.

🔹دکتر کریمیان: اینکه دستگاه سی تی اسکن دهلران به بخش موسیان انتقال یابد، مبحثی غیرکارشناسی است و بایستی در مرکز شهرستان باشد تا بیماران دسترسی بهتری به آن داشته باشند. بسیاری از بیماران به صورت اورژانسی به این دستگاه نیاز خواهند داشت بنابراین وجود آن در مرکز شهرستان ضروری است. موسیان از بیمارستان شهدای دهلران فاصله زیادی دارد و معقولانه نیست. ضمن اینکه این جابجایی باید با تایید سازمان انرژی اتمی صورت گیرد. مولفه‌های بسیاری برای تعیین محل استقرار دستگاه سی تی اسکن وجود دارد و منطقی نیست که ما این دستگاه را در یک بخش دور از مرکز شهرستان انتقال دهیم. این دستگاه نیازمند نگهداری و تعیین شیفتهای متعدد برای ارائه خدمت به بیماران خواهد بود که در بخش موسیان این امر قابل اجرا نیست و امیدواریم که در شهر دهلران بتوانیم مکانی مناسب برای استقرار آن پیدا کنیم که از آسیب‌های گوگرد در امان باشد.

🔸سوال: دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در مطبها ومراکز فیزیوتراپی حتی توسط خود متخصصین و پزشکان چیست؟

🔹دکتر کریمیان: بعضی از متخصصین ما در مطب‌ها متاسفانه پروتکلها را رعایت نمی کنند. البته موارد زیاد نیستند و ما در جریان این مسائل قرار داریم. این موضوع بین دانشگاه و سازمان نظام پزشکی مشترک است و ما این مطب‌ها را شناسایی کرده‌ایم و حتی به لحاظ قانونی برخوردهای قانونی نیز دراین راستا انجام شده که برخی از آنان با رعایت پروتکلها روندرا اصلاح کرده‌اند‌. امیدواریم که بانظارتهای بیشتر از سوی دانشگاه و سازمان نظام پزشکی و دادستانی؛ این عزیزان در راستای رعایت پروتکلهای بهداشتی همکاری بیشتری داشته باشند.

🔸سوال: این مدت تعطیلی که از سوی ستاد استانی مقابله با کرونا

مصوب گردیده، آیا به بهتر شدن وضعیت استان کمک می‌کند؟ آیا تعهد بیماران مبتلا به کرونا در جهت رعایت شرایط قرنطینه و جلوگیری از انتشار این بیماری کفایت می‌کند؟

🔹دکتر کریمیان: در خصوص اعمال برخی از محدودیت‌ها در سطح استان که از سوی ستاد استانی مقابله با کرونا مصوب گردیده، تصمیم برای اعمال این محدودیت‌ها به صورت موقت گرفته شده و منتظر نتیجه آن خواهیم بود و ممکن است لازم شود این زمان تمدید شود. در خصوص اینکه اخذ تعهد از افراد قرنطینه در منزل کفایت می‌کند یا نه، واقعیت این است که ما نمی توانیم بر روی افراد به صورت مستقیم نظارت کنیم. کارشناسان ما هر روز با افراد قرنطینه در منزل تماس می‌گیرند و جویای احوال آنان هستند و اصول بهداشتی را به آنان تذکر می‌دهند. ممکن است که برخی از این افراد شرایط قرنطینه را به خوبی رعایت نکنند. اینجا مسئله به وجدان فرد برمی‌گردد و جامعه هم در خصوص افرادی که پروتکل ها را رعایت نمی‌کنند، مسئولیت دارد و قطعاً باید از سوی جامعه به آنان تذکرات لازم داده شود و حتی با عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی لازم است با افراد خاطی و کسانیکه سلامت مردم را به خطر می‌اندازند، برخورد صورت گیرد. ما هنوز وارد این فاز نشده ایم و این امر هم جزو وظایف دانشگاه نیست که با متخلفان برخورد کند. مواردی که هم به ما اطلاع داده شده که پروتکلها را رعایت نمی کنند، به دادستانی ارجاع داده شده که با این خاطیان برخوردهایی هم شده است.

🔸سوال: چرا در اکثر ادارات با حداکثر نیروی انسانی که بعضا در هر اتاق بیشاز دونفر نیرو وجود دارد و در معرض شدید مبتلا به کرونا هستند، از طریق مدیران دستگاه هیچ اقدامی صورت نمیگیرد؟
مثلا دبیرخانه ادارات محل رفت وآمد ارباب رجوع از طیف های مختلف هست و این میتواند خطری بسیار جدی هم برای کارکنان وخانواده آنان باشد.
سوال دوم اینکه به ستاد استانی کرونا پیشنهاد شود تا اطلاع ثانوی در تمامی ادارات معاونتی بنام معاونت مبارزه با پیشگری وقطع زنجیره کرونا ایجاد شود تااین معاونت به صورت تخصصی پیگر امورات بهداشتی سازمانهای مربوطه باشد.

🔹دکتر کریمیان: در خصوص اینکه ادارات شلوغ هستند و پروتکل ها را رعایت نمی کنند، وظیفه ما این است که نوع پروتکلهایی که باید رعایت شود را مشخص کنیم. در اینجا دستگاه‌های نظارتی هستند که بر روی این ادارات تمرکز کنند و مواردی که رعایت نمی‌شود را گوشزد نمایند. به هرحال تمام ادارات موظف هستند که در محدودیتهایی که ارائه شده، پروتکلهای بهداشتی را به خوبی رعایت نمایند. افرادی که پرخطر هستند و شرایط دورکاری را دارند، در ادارات با این افراد نهایت همراهی انجام شود. استانداری و بازرسی استان معاونت سیاسی امنیتی استانداری هم قطعاً در این راستل رصد خواهند داشت و به ادارات متخلف نیز تذکرات لازم داده خواهد شد. در رابطه با ایجاد یک معاونت در هر اداره تحت عنوان معاونت مبارزه با بیماری کرونا؛ قطعاً ادارات تابع قوانین خاص خود هستند و در صورت نظارت دقیق بر روی اجرایی شدن پروتکلها، نیاز به ایجاد یک معاونت جدید در ادارات نخواهد بود.

🔸سوال: با تشکر ازخدمات قابل تقدیر دانشگاه علوم پزشکی ایلام در بحث کرونا؛ سوال این است که وظیفه دیگر ادارات عضو ستاد مدیریت کرونا چیست؟ چرا مردم همه کارها درخصوص مبارزه با کرونا ازدانشگاه می خواهند؟

🔹دکتر کریمیان: مردم انتظارات بسیاری از دانشگاه دارند والبته نمی‌شود گفت که ادارات دیگر کمک نکرده اند. در اوایل کار همراهی و همکاری بسیار بالایی حاکم بود که از همه ادارات تشکر می‌کنم. بحث سلامت وقتی مطرح می‌شود، همه نگاه‌ها به سمت دانشگاه علوم پزشکی است و انتظار دارند که دانشگاه تمام کارها را انجام بدهد. ما وظیفه خود می دانیم که در بحث پیشگیری و بیماریابی و درمان به نحو احسنت کارها را انجام دهیم. مواردی هم مشاهده می‌شود که ادارات دیگر در مبارزه با کرونا نقشی می‌توانند ایفا کند اما ممکن است به دلیل ترس از کرونا و به خاطر عدم آشنایی با این بیماری به خوبی نقش خود را ایفا نکنند اما همکاران ما به دلیل آشنایی با بیماری بیشتر و بهتر از سایر افراد می‌توانند رسالت خود را در مبارزه با این بیماری انجام دهند. اما ما همچنان انتظار داریم که اداراتی که می‌توانند در مقابله با بیماری کرونا اقدامی داشته باشند، دانشگاه را یاری کنند. در رابطه با رعایت پروتکلهای بهداشتی؛ ادارات و اصناف و سایر اقشار سعی کنند که به خوبی مسائل را رعایت کنند که این خود بهترین کمک به دانشگاه علوم پزشکی خواهد بود.

🔸سوال:ظاهراً بیمارستان شهید مصطفی خمینی فاقد متخصص بیهوشی هست وبیماران کرونایی بدون متخصص بیهوشی که نیاز اصلی هم است، توسط پرستاران مدیریت می شوند.
گفته می شودتمام دستگاههای بیهوشی که بیماران نیازمند این دستگاهها که با این دستگاهها نفس می کشند، باید هر روز توسط متخصص بیهوشی تنظیم و مدیریت شوند. درصورتی که در بیمارستان

شهید مصطفی توسط کادر پرستاری این کار انجام می شود. آیا واقعیت دارد برخی بیماران ممکن است به همین خاطر جان خود را از دست بدهند؟

🔹دکتر کریمیان: در خصوص بیمارانی که زیر دستگاه بیهوشی می‌روند، دو گروه افراد می‌توانند به این بیماران رسیدگی کنند که شامل متخصصین بیهوشی و ریه هستند. این متخصصین از نظر وزارت بهداشت این صلاحیت را دارند که بیماران نیازمند دستگاههای تنفسی را ویزیت نموده و به صورت روزانه دستگاههای تنفسی مربوطه را مورد بررسی قرار دهند.

🔸سوال: در مورد معتادان بی خانمانی که به کرونا مبتلا میشوند، بخاطر اینکه وضعیت بیماری آنان وخیم نیست، در بیمارستان بستری نمیشوند که متاسفانه با توجه به اینکه خانوادهها هم از پذیرش آنان امتناع می ورزند، باعث انتشار ویروس در بین معتادان و شهروندان میگردند. لطفا بفرمایید حمایت از این افراد به عهده چه ارگانی است؟

🔹دکتر کریمیان: ما همه بیمارانی که نیاز به بستری داشته باشند، را بستری می کنیم و فرقی نمی کند که بیماران از چه گروهی باشند و در واقع ما تفاوتی در بستری کردن بیماران از گروه‌های مختلف قائل نمی شویم. هیچ موردی در این رابطه وجود ندارد که فرد دارای اعتیاد نیازمند بستری در بیمارستان باشد و از بستری آن خودداری گردد.

اشتراک گذاری
تصاویر
  • گفتگوی اصحاب رسانه با رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در کارگروه رسانه در فضای مجازی(تیرماه) قسمت دوم
ثبت امتیاز