برگزاری چهل و دومین جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
چهل و دومین جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در استان با حضور استاندار ایلام، معاونین استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، مسئولین استانی، فرماندهان نظامی و انتظامی، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث و مدیر روابط عمومی دانشگاه، اصحاب رسانه و سایر اعضای این ستاد در سالن اجتماعات استانداری ایلام برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از همکاری و تعامل ویژه مسئولان استانی با دانشگاه علوم پزشکی ایلام در راستای خدمت به مردم و تحقق اهداف و برنامه های حوزه سلامت؛ در رابطه با مقایسه آمارهای مربوط به ابتلا به بیماری کرونا در ماههای شهریور و مهر اظهار کرد:
از نکات مهمی که باید به آن توجه ویژهای معطوف شود افزایش میزان ابتلا در مهرماه به ۲ برابر نسبت به شهریورماه است.
میزان فوت در مهر ماه به ۳ برابر نسبت به شهریور ماه افزایش داشته(۲۷ درصد کل فوتیها در مهرماه بوده است) و افزایش ۱/۵ برابری موارد بستری جدید در مهرماه به نسبت موارد شهریورماه را شاهد هستیم. (حدود ۲۰ درصد کل بستریها از ابتدای کرونا تاکنون). همچنین افزایش ۱/۸ اشغال تخت بیمارستانی در مهر ماه به نسبت شهریور ماه نیز مشهود است.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۱۴۵۰۵نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۳۴۰نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۲۳۱بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۱۳۰۵۵ مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
میانگین سنی مبتلایان در استان ۴۰/۵سال بوده و میانگین سنی موارد مبتلا و بستری به ۴۰ سال کاهش یافته است.
وضعیت ابتلای افراد در استان برحسب جنس نیز درصد ابتلا در مردان ۵۷درصد و در زنان ۴۳ درصد بوده و درصد فوت در مردان ۶۰درصد و در زنان ۴۰درصد بوده است.
۲۳درصد بیماران مبتلا به کرونا و ۷۳درصد از متوفیان این بیماری، دارای بیماری زمینهای بودهاند.
در رابطه با وضعیت سن در بین متوفیان بیماری کرونا نیز میانگین آمار متوفیان در سطح استان ۶۱/۸سال است و میانگین سنی متوفیان (حداقل ۶سال) کاهش یافته است.
میزان فوتی در هر دههزار نفر جمعیت در سطح استان، دو شهرستان استان شامل درهشهر و ایوان در ردیف ۴۶ شهرستان پرخطر کشور قرار دارند و در حال حاضر شهرستان سیروان نیز اگرچه به دلیل جمعیت کم در ردیف این شهرستانها قرار نگرفته اما با رقم ۸ فوتی در ده هزار نفر جمعیت در صدر استان قرار دارد.
روند کلی موارد مشکوک، مثبت، بستری و فوتی در استان نیز؛ در مهرماه تعداد ۶۱۸۵ مورد نمونهگیری انجام شده که از این رقم ۴۲۳۱ مورد مثبت بوده و تعداد ۹۹۹مورد بیمار بستری شده و ۸۸ مورد نیز فوت بیمار اتفاق افتاده است. در حالیکه در شهریورماه تعداد نمونه گیری ۳۸۴۴ مورد، موارد مثبت ۲۰۲۳ مورد، بستری ۶۰۳ مورد و فوت ۳۴ مورد بوده است.
میزان بروز بیماری در هزار نفر جمعیت، شهرستانهای ایلام با ۳۰نفر، ایوان ۲۹ نفر، مهران با ۲۵ نفر رده های اول تا سوم را دارا می باشند.
از ابتدای شیوع کرونا در استان تا تاکنون تعداد ۴۴۶۰ نفر شاغل در استان به بیماری کرونا مبتلا شده اند که از این آمار تعداد ۴۵۸نفر در حوزه بهداشت، ۹۲۷ نفر در حوزه درمان و ۲۹۸۵ نفر نیز در سطح ادارات، بانکها، شرکت ها و.... به این بیماری مبتلا شده اند.
تعداد بستریهای حاضر در بیمارستانهای استان رقم ۲۳۱ بیمار می باشد که آمار بسیار بالایی است و می طلبد که مردم برای حفظ سلامت خود و جلوگیری از شیوع بیشتر بیماریر پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا که نیازمند دریافت خدمات درمانی هستند، به بیمارستان جهت دریافت خدمات به مراجعه نمیکنند.
۳۰ تا ۴۰درصد موارد فوتی ما در استان در حالی اتفاق میافتد که در بدترین شرایط ممکن و باحال بسیار بد به بیمارستان مراجعه میکنند که دیگر امکان برگشت آنان وجود ندارد.
با راهاندازی مراکز نقاهتگاهی در مرکز استان و بستری شدن بیماران در این مراکز؛ قطعاً به کاهش بار بستری در بیمارستانها در مرکز استان کمک شایانی خواهد کرد.
مصوباتی که در ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا مصوب میشوند، باید درصد اجرایی بیشتری در سطح جامعه داشته باشند.
برخی از اصناف که فعالیت آنان در فضای بسته انجام می پذیرد، خطرات مربوط به انتشار این بیماری در آنان بیش از گذشته وجود دارد. لذا باید زمینههای شیوع و انتشار بیماری در این اصناف را محدود کرد.
ادارات باید در جهت حفظ سلامت کارکنان و جلوگیری از انتشار بیماری در سطح جامعه؛ به مراجعین بدون ماسک خدمات ارائه ندهند.
رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن و اصنافی همچون نانواییها، باشگاهها و... باید به گونهای باشد که در خطر ابتلا و شیوع بیماری در آنان به صفر برسد.
شرایط فعلی جامعه و آمار مبتلایان به کرونا نشانگر این نکته است که باید محدودیتهای بیشتری اعمال گردد تا بتوانیم این بیماری را مدیریت کنیم.
در ادامه این جلسه نیز دکتر علیمرادی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه در سخنانی اظهار داشت:
اگر بیماران شرایط قرنطینه را به درستی رعایت کنند، قطعاً این بیماری کنترل خواهد شد.
مردم باید به فکر سلامت خود بیشتر از این باشند و به آموزشهای مربوط به شرایط پیشگیری و اجرای پروتکل های بهداشتی توجه بیشتری نشان دهند.
نباید توان و ظرفیت کارکنان حوزه سلامت برای نظارت بر اجرای مصوبات و اجرای پروتکلهای بهداشتی صرف شود بلکه مردم خود باید در این عرصه پیشقدم باشند.
در ادامه این جلسه نیز استاندار ایلام در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرح شده ضمن تقدیر و تشکر از اهمیت ویژهای که مقام معظم رهبری به ستاد ملی کرونا دارند، گفت: معظم له امروز به خاطر سلامت مردم جلسه ستاد ملی کرونا را حضوری گرفتند و به سهم خود از این حرکت ارزشمند صمیمانه تشکر میکنم.
وی در ادامه از زحمات شبانه روزی حوزه بهداشت و درمان تشکر کرد و گفت: در عین حالی که قدر دادن زحمات دوستان در این حوزه هستیم اما انتظار هم داریم که در نظارت بر انجام پروتکلهای بهداشتی قاطعانه و بی تعارف عمل کنند.
استاندار ایلام با عنوان این مطلب که نبایست سلامت اکثریت جامعه به خاطر عدم رعایت اقلیتی به خطر انداخته شود، تاکید کرد: امروز در شرایط بحرانی کرونا هستیم، بایست در برخورد با نقض کنندگان مصوبات ستاد کرونا قاطعانه برخورد شود.
وی افزود: بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم با ستاد کرونا همکاری می کنند اما نمی شود عده ای قلیل با رعایت نکردن مصوبات، دستورالعمل و پروتکلهای بهداشتی به حقوق دیگران بی احترامی کنند و سلامت جامعه را به خطر بیاندازند!
سلیمانیدشتکی با عنوان این مطلب که ما نمی خواهیم زحمات حوزه بهداشت و درمان در سطوح مختلف نادیده گرفته شود، گفت: گزارش دانشگاه علوم پزشکی در کم و کیف رعایت دستورالعمل ها و پروتکلهای بهداشتی برای ما اساس کار است.
وی تاکید کرد: نظارت قوی تر یعنی پیشگیری قوی تر و اگر قرار باشد که ما جلسه بگذاریم و مصوبه ایجاد کنیم اما در عمل این تصمیمات اجرایی نشوند عملا وقت خود را تلف کرده ایم و در اینجا لازم است ضمن نظارت دقیق و شناسایی عوامل با نقض کنندگان دستورالعمل های ستاد کرونا در سطوح مختلف جامعه و حوزه های مدیریتی برخورد شود.
استاندار ایلام با اعلام این خبر که تاکنون بیش از ۷۰۰ نفر بطور مستقیم و غیر مستقیم بر اثر کرونا در استان ایلام جان خود را از دست داده اند، تاکید کرد: اگر گزارش ها بی تعارف و به موقع به ستاد برسد ما با عوامل مخل سلامت مردم قاطعانه برخورد می کنیم.
وی با اشاره به این موضوع که در راستای سلامت مردم دست دانشگاه علوم پزشکی در خرید لوازم مورد نیاز باز گذاشته ایم، گفت: به حوزه بهداشت و درمان بارها و بارها تاکید کرده ایم که در این شرایط خاص اولویت اصلی منابع و اعتبارات استان در جهت سلامت مردم است و در این راستا برای خرید لوازم حیاتی چون دستگاه های اکسیژن ساز دست آنان را باز گذاشته ایم و بایست سریع تر نسبت به انجام این مهم اقدام نماید.
رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا در ادامه خواستار مشارکت بیشتر مردم در مقابله با کرونا شد و گفت: لازم است مردم دوباره با تشکیل پویش های مردمی چون #نه_به_اجتماعات و #آری_به_ماسک_زدن به کمک ستاد استانی مبارزه با کرونا بیایند.
وی در ادامه بیشترین ابتلای بیماران را توسط ناقلین بی علامت عنوان کرد و گفت: افراد با علائم مثبت نبایست به هیچ عنوان در سطح جامعه ظاهر شوند.
وی با عنوان این مطلب که کارمندان دارای علائم حق حضور در محل کار ندارند، تاکید کرد: مدیران به بایست برای عدم حضور افراد دارای علائم، افراد دارای بیماری زمینه ای، افراد مسن و سالخورده، مادران باردار، مادران دارای فرزند خردسال و ... نهایت همکاری را داشته باشند.