X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: یکشنبه 11 آبان 1399
 برگزاری چهل و چهارمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام

  برگزاری چهل و چهارمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating

چهل و چهارمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، استاندار، معاونین استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی و مدیر روابط عمومی دانشگاه سالن اجتماعات استانداری ایلام برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر ویژه از توجه ویژه نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام و استاندار محترم و همکاری و تعامل شایسته و ارزشمند و مسئولان استانی و تلاش و اهتمام همکاران بهداشت و درمان سطح استان اظهار داشت:

شمار مبتلایان در کشور متاسفانه در حال افزایش است و استان ایلام نیز شاهد افزایش تعداد افراد مبتلا، بستری و فوتی بوده است.

در دنیا بیش از 45 میلیون و 921 هزار و 794 نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و بیش از یک میلیون و یکصدونود و سه هزار و نهصد و دوازده هزار نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست داده‌اند.

آمارها در تمام دنیا به شدت در حال افزایش است و آمریکا با 9 میلیون و 316هزار و 297 نفر مبتلا؛ در صدر کشورهای جهان قرار دارد و کشورمان هم با تعداد ۶۰۴۹۵۲مورد مبتلا به کرونا در رده چهاردهم جهان جای گرفته است.

در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد 16393 نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و متاسفانه تعداد 376 نفر از هم استانی‌هایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد 352 بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد 14589 مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.

میانگین سنی موارد مبتلایان در استان 40.3سال بوده و میانگین سنی موارد مبتلا و بستری به ۴۰ سال کاهش یافته است.

وضعیت ابتلای افراد در استان برحسب جنس نیز؛ درصد ابتلا در مردان 56درصد و در زنان 44 درصد بوده و درصد فوت در مردان ۶۰درصد و در زنان ۴۰درصد بوده است.

۲۴درصد بیماران کرونایی و۷۱درصد از متوفیان این بیماری، دارای بیماری‌ زمینه‌ای بوده‌اند.

در رابطه با وضعیت سن در بین متوفیان بیماری کرونا نیز میانگین آمار متوفیان در سطح استان ۵۸/۹سال است و میانگین سنی متوفیان (حداقل ۸سال) کاهش یافته است.

در موج سوم بیماری کرونا در استان در مهرماه شاهد افزایش ۲برابری میزان ابتلا در مهرماه نسبت به شهریور بوده‌ایم.

میزان فوتی‌ها در مهرماه سه برابر شهریورماه افزایش یافته به طوریکه تعداد فوتی‌ها در مهرماه معادل ۲۷ درصد کل فوتی‌ها بوده است.

همچنین شاهد افزایش ۱.۵برابری موارد بستری جدید در مهرماه به نسبت موارد شهریور بوده‌ایم. (حدود ۲۰درصد کل بستری‌ها از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون)

روند کلی موارد مشکوک، مثبت، بستری و فوتی در استان نیز؛ در مهرماه تعداد ۶۱۸۵ مورد نمونه‌گیری انجام شده که از این رقم ۴۲۳۱ مورد مثبت بوده و تعداد ۹۹۹مورد بیمار بستری شده و ۸۸ مورد نیز فوت بیمار اتفاق افتاده است. در حالیکه در ۹روززنخست آبانماه تعداد نمونه گیری ۲۶۱۶مورد، موارد مثبت ۱۷۰۷مورد، بستری ۵۵۸ مورد و فوت ۴۷ مورد بوده است.

میزان بروز بیماری در هزار نفر جمعیت، شهرستانهای ایلام با ۳۴نفر، ایوان ۳۳ نفر و سیروان با ۲۷ نفر رده های اول تا سوم را دارند و میانگین کل استان نیز رقم ۲۷ در هزار نفر است.

میزان فوتی در هر ده‌هزار نفر جمعیت در سطح استان شامل شهرستانهای ایلام ۸مورد، ایوان ۸مورد، سیروان۸مورد و دره‌شهر ۷مورد است و میانگین استان نیز ۶مورد فوتی در ده هزار نفر جمعیت می‌باشد.

از ابتدای شیوع کرونا در استان تا تاکنون تعداد ۴۹۶۰ نفر شاغل در استان به بیماری کرونا مبتلا شده اند که از این آمار تعداد ۵۶۵نفر در حوزه بهداشت، ۹۹۲ نفر در حوزه درمان و ۳۴۰۳نفر نیز در سطح ادارات، بانک‌ها، شرکت ها و.... به این بیماری مبتلا شده اند.

گفتنی است که در ادامه نیز دکتر کریمیان رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام به بیان مطالبی در رابطه با موضوعاتی همچون روند ابتلا به بیماری کرونا، روند بستری جدید، روند اشغال تخت بیمارستانها، روند بستری جدید و ترخیص و روند فوت موارد مثبت کرونا در سال ۹۹ پرداخت.

در ادامه این جلسه نیز استاندار ایلام در جمع بندی مطالب مطروحه؛ با اشاره به جلسه فوق‌العاده مشترک شورای تامین و ستاد کرونای استان، گفت: در این نشست مصوبات بسیار خوبی گرفته شد از جمله تصمیم دلسوزانه نماینده محترم ولی فقیه در استان در تعطیل نمودن نماز جمعه تا اطلاع ثانوی در راستای حفظ سلامت مردم بود که البته این یک تلنگر برای عدم برگزاری دیگر مراسمات شادی و عزا، عدم تشکیل اجتماعات، همایش ها و گردهمایی ها، نشستها، دور همی‌های خانوادگی، دید و بازدیدها و سفرها خواهد بود.

مهندس سلیمانی دشتکی در ادامه با اشاره به جو روانی سنگینی که در ارتباط با بیمارستان شهید مصطفی شکل گرفته بود، گفت: تصمیم مهم دیگری که در این نشست گرفته شد این بود که بیمارستان شهید مصطفی خمینی(ره) بصورت اختصاصی برای پذیرش بيماران کرونایی در نظر گرفته شد و از طرفی مقرر گردید بیمارستان کوثر نسبت به پذیرش بیماران قلبی و عروقی و داخلی با تعرفه دولتی قدام نماید.

وی با اشاره به اینکه بیمارستان زاگرس و مجموعه درمانگاه فرهنگیان نیز در حال آماده باش هستند، افزود: در کنار این تصمیمات، در بیمارستان های همه شهرستان های استان بخش کرونایی بصورت مجزا ایجاد شده و علاوه بر این دو نقاهتگاه مجزا با همکاری سپاه، شهرداری، ورزش و جوانان و علوم پزشکی نیز برای زنان و مردان در مرکز استان تدارک دیده شده است.

وی در خصوص تهیه وسایل اکسیژن ساز هم گفت: در این زمینه چندین تصمیم مهم گرفته شد، اولا مقرر گردید ظرف چند روز آینده دو دستگاه اکسیژن ساز از طرف وزارت بهداشت و درمان به استان اهدا بشود و همچنین قرار شد کپسولها و سیلندرهای اکسیژن و حتی دستگاههایی که اکسیژن ساز انفرادی هستند را به میزان مورد نیاز خريداري کنیم و سوم بعد از این نشست ستاد کرونا یک جلسه تخصصی با حضور دستگاه های بازرسی و دستگاه‌های اجرایی مربوطه و کارخانجاتی که با توليد اکسیژن ارتباط دارند برگزار می شود و دقيقا میزان کمی و کیفی نیازمندی های استان بررسی می‌شود.

استاندار ایلام در ادامه از محدودیتهای شدید کرونایی در استان خبر داد و گفت: در پی تشدید وضعیت کرونا در استان با مجوز ستاد ملی گروه های شغلی ۲ و ۳ و ۴ در شهرستان های ایوان و دره شهر تا ۱۰ روز آینده تعطیل خواهد بود و حضور کارمندان در محل کار در این مناطق نیز تا ۵۰ درصد کاهش می یابد.

وی در ادامه گفت: همچنین گروههای شغلی ۳ و ۴ در مرکز استان و دیگر شهرستان ها به مدت یک هفته تعطیل می شوند.

وی افزود: البته مشاغل مرتبط با زندگی روزمره و نیاز‌های ضروری مردم از جمله اورژانس‌ها، مراکز خدماتی و اداری، مراکز امنیتی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها، نانوایی‌ها و... به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

سلیمانی‌دشتکی در بخش دیگری از صحبتهای خود از تشکیل قرارگاه کرونا در استان خبر داد و گفت: ستاد استانی مبارزه با کرونا از ابتدای شکل گیری جلسات و مصوبات زیادی در مسیر مقابله با این بیماری داشته، اما سوال این است که آیا این مصوبات به صورت کامل اجرا می‌شوند یا اینکه آیا با متخلفین از مصوبات، برخورد قانونی و جدی صورت می‌گیرد یا اینکه مبتلایان حتماً قرنطینه می‌شوند و شرایط قرنطینه کامل را رعایت می‌کنند یا نه؟ همه اینها مواردی است که در قرارگاه عملیاتی کرونا مورد بحث، بررسی و نظارت دقیق قرار خواهد گرفت.

وی با عنوان این خبر که مسئولیت این قرارگاه معاون سیاسی و امنیتی استانداری و دبیر و سخنگوی آن را معاون دانشگاه علوم پزشکی بر عهده خواهد داشت، گفت: همه فرمانداران در شهرستان به همراه ائمه‌ جمعه در قالب قرارگاه عملیاتی کرونا در اولین قدم خود گروه خیرین را برای کمک به خرید وسایل و امکانات مبارزه با کرونا تشکیل می دهند.

وی در بخش پایانی صحبت های خود ضمن ابراز شدید نگرانی از وضعیت کرونا در استان تاکید کرد: در وضعیت کرونا حال ایلام اصلا خوب نیست و امروز با ابتلای حدود ۵۴۰ نفر در یک روز زنگ بحرانی شدن کرونا در استان به صدا درآمده است و همه بایست نسبت به این وضعیت بسیار خطرناک احساس مسئولیت کنیم.

وی در ادامه تنها راه علاج رعایت پروتکل‌های بهداشتی، ماسک زدن، فاصله‌گذاری اجتماعی و عدم حضور در اجتماعات عنوان کرد و گفت: از همه مردم عزیز ایلام، انصاف و بازاريان و دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی، موسسات خصوصی و ... تقاضا دارم دست به دست هم بدهند تا این بیماری منحوس و خطرناک کنترل شود.

وی با اعلام این خبر که سن ابتلا در استان کاهش یافته، هشدار داد: سن ابتلا در استان به ۴۰ سال کاهش یافته با این حال بیشترین مرگ و میر ها در سنین بالا و افراد دارای بیماری زمینه ای رخ می دهد و بایست این گروه خاص بیشتر از خود مراقبت کنند.

استاندار ایلام در خصوص وضعیت ادارات استان نیز گفت: تعداد ابتلا در ادارات استان بسیار بالا است و مدیران تا می توانند با دورکاری تعداد کارمندان در ادارات را کاهش دهند.

اشتراک گذاری
تصاویر
  •  برگزاری چهل و چهارمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام
ثبت امتیاز