X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: یکشنبه 25 آبان 1399
 برگزاری چهل و ششمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام

  برگزاری چهل و ششمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating

چهل و ششمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا با حضور استاندار،نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام. معاونین استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی و مدیر روابط عمومی دانشگاه و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر ویژه از توجه ویژه استاندار محترم و همکاری و تعامل شایسته و ارزشمند و مسئولان استانی و تلاش و اهتمام همکاران بهداشت و درمان سطح استان اظهار داشت:
در راستای مبارزه با بیماری کرونا هر کاری از دست ما بر آمده را به کار بسته ایم و از تمام ظرفیت های دانشگاه برای مقابله با بیماری کرونا استفاده کرده‌ایم.

آمار دانشگاه علوم پزشکی واقعی است و بنا بر ارائه دستکاری آمار نبوده و نیست و در کمال صداقت اعلام می‌شود.

دانشگاه محلی برای خدمت به مردم و بیماران است و ایجاد فضای هیجانی و روانی بر دانشگاه علوم پزشکی وارد نیست.

برای مقابله با بیماری کرونا در استان نیاز است همه‌ی تخت‌های بیمارستانی فعال شوند.

کمبودهای دارویی در کل کشور وجود دارد و ایلام هم مستثنی نیست و به صورت رسمی تاکنون دارو یا واکسن کرونا تایید نشده است.

پینشهاد تعطیلی دو هفته‌ای کشور عملیاتی شود در کنترل بیماری و کاهش آمار مبتلایان به بیماری کرونا و میزان بستری و فوتی موثر خواهد بود.

دومین دستگاه اکسیژن‌ساز ۶۰۰ لیتری در مصطفی نصب شده است و دستگاه سوم نیز در حال نصب و راه اندازی است.

تعدادی از بیمارستان‌های استان اکسیژن‌ساز ندارند و لازم است که در این راستا نیز جهت تامین دستگاه اکسیژن ساز آنان تلاش کنیم.

از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون تعداد ۲۵ تخت آی‌سی‌یو به مراکز درمانی و بیمارستانی استان اضافه شده است.

سیستم جدیدی در توزیع داروهای کرونایی در استان طراحی می‌شود تا بهتر و مطلوبتر به بیماران خدمت کنیم.

از ابتدای برنامه مبارزه با بیماری کرونا در سطح دانشگاه تاکنون بالغ بر ۸۹ میلیارد ریال فقط برای تهیه اقلام دارویی بیماران در هزینه شده است.

همچنین تعداد ۱۲۵۴۱۰عدد بطری محلول ضدعفونی کننده در داروخانه ها و تعداد ۴۲۹۸۹ عدد بطری محلول ضدعفونی کننده در مراکز اداری توزیع شده است.

در بخش توسعه مراکز خدمات دهی اقداماتی شامل فعال کردن بخش کرونا در تمام بیمارستانهای ۹ گانه دانشگاه، راه اندازی ۹ مرکز ۱۶ ساعته، فعال کردن ۱۳ مرکز شبانه روزی، تامین نیرو و تجهیزات پایگاههای ۴۱ گانه فوریت پزشکی در سطح استان به صورت شبانه روزی و راه اندازی آزمایشگاه تشخیص کرونا در دانشگاه انجام شده است.

برای مقابله با بیماری کرونا از محل نیروهای طرحی و قراردادی و... تعداد از ۱۸۵ نفر شامل ۱۱۱ پرستار، ۲۵ نفر فوریت پزشکی، ۲۳ نفر در رشته بیهوشی، ۱۰ نفر مراقب سلامت و ۱۷ نفر در سایر حوزه‌ها به کارگیری شده‌اند.

در ایام شیوع بیماری کرونا تاکنون ۲۵ میلیارد و ۷۷۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان از محل ردیف‌های اعتباری وزارت بانک هدفمندی و صندوق توسعه ملی برای حوزه سلامت استان جذب شده است.

در عرصه تجهیزات سرمایه‌ای نیز ۵ میلیارد تومان شامل یک دستگاه سی تی اسکن، ۴ دستگاه اکسیژن ساز ۶۰۰ لیتری، ۳۵ تخت آی‌سی‌یو، ۲ دستگاه رادیولوژی پرتابل، ۴۲ دستگاه ونتیلاتور، یک دستگاه سونو اکو، ۴ دستگاه مانیتور سانترال، ۵۵ دستگاه مانیتورینگ، ۸۶ عدد تخت بستری، ۲۱ دستگاه دستگاه پمپ سرم، ۲۰ دستگاه پمپ سرنگ، ۱۴ دستگاه ساکشن، ۵عدد برانکارد ایزوله، ۴ دستگاه آنکوباتور نوزاد، ۸ دستگاه الکتروشوک، ۱۰ عدد تشک مواج، ۲۳ دستگاه بای پپ، ۷۴ عدد تب سنج لیزری و ۱۰۵ دستگاه پالس اکسیمتر برای دانشگاه جذب شده است.

همچنین دو دستگاه اکسیژن ساز، ۲۸۰ عدد کپسول اکسیژن و ۱۴۰عدد مانومتر و (۱۸۰ عدد کپسول اکسیژن و ۱۰۰ عدد مانومتر توسط استانداری) در مجموع به ارزش ۸۲۰۰۰میلیون ریال خریداری شده است.

در حوزه اقلام حفاظتی کارکنان نیز بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۶۱میلیون ریال از سوی خیرین اهدا شده و مبلغ یک میلیارد و ۹۷۴ میلیون و ۶۹۰ هزار ریال از سوی وزارت بهداشت اختصاص یافته و بالغ بر ۷۶ میلیارد و ۴۶۶ میلیون ریال نیز از سوی دانشگاه اقلام بهداشتی و حفاظتی خریداری شده است.

همچنین در بخش تجهیزات نیز از سوی وزارت؛ تجهیزات مورد نیاز دانشگاه به ارزش ۵۰۰۰۰۰میلیون ریال اهدا شده و بالغ بر ۸۲۰۰۰میلیون ریال نیز از سوی دانشگاه خریداری شده و مبلغ ۱۵۰۰۰۰ میلیون ریال نیز از سوی خیرین به دانشگاه اهدا شده است.

در راستای تهیه مواد ضدعفونی کننده اهدایی از سوی خیرین به میزان ۱ میلیارد و ۵۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال اختصاصی وزارت و ۵۶۱ میلیون و ۷۵۰ هزار ریال خریداری شده توسط دانشگاه و همچنین مبلغ ۵ میلیارد و ۵۲۲ میلیون و پانصد و پنجاه هزار ریال بوده است.

در ادامه این جلسه نیز دکتر جمیل صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ابراز داشت: در دنیا بیش از ۵۳میلیون و ۷۹۶هزار و ۰۹۸نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و بیش از یک میلیون و ۳۱۰هزار و ۲۵۰ نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست داده‌اند و ۳۷میلیون و ۵۵۵هزار و ۶۶۹ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

آمارها در تمام دنیا به شدت در حال افزایش است و آمریکا به لحاظ ابتلا به بیماری کرونا در صدر کشورهای جهان قرار دارد و کشورمان هم با تعداد ۷۳۸۳۲۲مورد مبتلا به کرونا در رده پانزدهم جهان قرار گرفته است.

در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۱۹۶۶۷نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و متاسفانه تعداد ۴۸۸نفر از هم استانی‌هایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۳۹۰ بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۱۷۷۰۰ مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.

میانگین سنی موارد مبتلایان در استان ۴۰/۲سال بوده و بیشترین گروه سنی ابتلا ۲۰ الی ۴۹ساله هستند و میانگین سنی موارد مبتلا و بستری به ۴۰ سال کاهش یافته است.

وضعیت ابتلای افراد در استان برحسب جنس نیز؛ درصد ابتلا در مردان ۵۸درصد و در زنان ۴۲ درصد بوده و درصد فوت در مردان ۶۰درصد و در زنان ۴۰درصد بوده است.

۱۸درصد بیماران کرونایی و ۷۴درصد از متوفیان این بیماری، دارای بیماری‌ زمینه‌ای بوده‌اند.

در رابطه با وضعیت سن بیشترین گروه سنی فوتی ۶۰ الی ۹۵ساله بوده اند و در بین متوفیان بیماری کرونا نیز میانگین آمار متوفیان در سطح استان ۶۲/۳سال است.

در هفته اول آبانماه تعداد نمونه گیری های انجام شده در سطح استان تعداد ۲۲۲۳مورد، موارد مثبت ۱۱۵۵مورد، بستری جدید ۴۴۶ و میزان فوتی‌ها تعداد ۳۴ مورد بوده و در هفته دوم نیز تعداد نمونه گیری های انجام شده تعداد ۲۹۹۷ مورد، تعداد موارد مثبت مبتلا ۱۸۱۷مورد، تعداد بستری جدید ۴۸۲مورد و تعدادفوتی‌ها ۴۸۲ نفر بوده و در هفته سوم این ماه آمارها افزایش چشمگیری داشته که نمونه گیری های انجام شده تعداد ۳۴۹۱مورد، تعداد موارد مثبت ۲۳۷۶مورد، تعداد بستری‌های جدید ۶۷۹مورد و تعداد بیماران فوتی ۸۷ نفر بوده است.

میزان بروز بیماری در هزار نفر جمعیت، شهرستانهای ایلام با ۴۳ نفر، ایوان با ۴۱نفر و سیروان با چرداول با ۳۳ نفر و مهران هم با ۳۲ نفر رده های اول تا چهارم را دارند و میانگین کل استان نیز رقم ۳۴نفر در هر هزار نفر است.

میزان فوتی در هر ده‌هزار نفر جمعیت در سطح استان شامل شهرستانهای ایلام ۱۱مورد، ایوان و سیروان ۹مورد و دره‌شهر ۸مورد است و میانگین استان نیز ۸مورد فوتی در ده هزار نفر جمعیت می‌باشد.

از ابتدای شیوع کرونا در استان تا تاکنون تعداد ۶۳۲۹نفر شاغل در استان به بیماری کرونا مبتلا شده اند که از این آمار تعداد ۶۲۳نفر در حوزه بهداشت، ۱۱۸۴ نفر در حوزه درمان و ۴۵۲۲نفر نیز در سطح ادارات، بانک‌ها، شرکت ها و.... به این بیماری مبتلا شده اند.

گفتنی است که دکتر صادقی‌فر در بخش دیگری از سخنان خود به بیان مطالبی در رابطه با موضوعاتی همچون روند کلی موارد مشکوک، مثبت، بستری و فوتی، روند کلی نمونه گیری و مبتلایان مثبت استان، روند بستری جدید، روند اشغال تخت بیمارستانها، روند بستری و متوفیان مبتلا به کرونا در سال ۹۹، روند نمونه گیری، روند ابتلاء، روند بستری جدید، روند اشغال تخت بیمارستانها، روند بستری جدید و ترخیص، روند فوت موارد مثبت کرونا در سال ۹۹ و رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط برخی از ادارات پرداخت.

در بخش دیگری از این جلسه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام نیز در سخنانی گفت: استان ایلام وضعیت اطمینان بخشی در زمینه تهیه و توزیع داروی بیماران کرونایی ندارد

حجت الاسلام والمسلمین الله نور کریمی‌تبار اظهار داشت: بهتر اینکه در کنار داروهای شیمیایی مرسوم از طب سنتی و گیاهان دارویی یا دمنوش های مرسوم مانند آویشن و آب انجیر برای تقویت بنیه بیماران استفاده شود.

وی افزود: جایگاه طب سنتی در استان ایلام برای درمان بیماران مغفول مانده در حالی که دانشگاه علوم پزشکی می تواند یک مرکز درمانی را زیر نظر متخصصان به صورت پایلوت برای درمان و تحقیق با طب سنتی اختصاص دهد.

حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار یادآور شد: باتوجه به فشار کاری مضاعفی که پرسنل و کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی به علت شیوع بیماری کرونا و تشدید ان در هفته های اخیر متحمل شده اند، افراد متعددی آشنا به طبابت و پرستاری به صورت خودجوش و داوطلبانه آماده همکاری با دانشگاه علوم پزشکی هستند تا این دانشگاه در بخش های مختلف مورد نیاز از این افراد بکارگیری کند.

وی در مورد طرح محدودیت فعالیت مشاغل و تعطیلی صنوف هم اظهار داشت: باید این تعطیلی شامل همه مشاغل دسته بندی شده باشد در حالی که مشاهده می شود صنوف هسته مرکزی شهر و پاساژ ها بسته هستند اما مشاغل مشابه آنها در مغازه های شخصی کمامان فعالیت دارند و نیز باید مصوبه ها توسط نیروی انتظامی و دستگاه های ذیربط ضمانت اجرایی محکم داشته باشند.

امام جمعه ایلام تاکید کرد: نکته مهم دیگر اینکه بیشتر صاحبان و فعالان صنوف تعطیل شده از قشر ضعیف و کم درآمد جامعه هستند که به علت محدودیت های اعمال شده با خسران مالی مواجه هستند که باید از طریق ستاد مبارزه با کرونا و پویش کمک مومنانه این افراد شناسایی و حمایت شوند.

در بخش پایانی این جلسه نیز استاندار ایلام در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرح شده در جلسه ضمن ابراز همدردی با خانواده درگذشتگان کرونا در استان گفت: در هفته گذشته تلخ ترین روزها را سپری کرده ایم و بیش از ۷۰ نفر از همشهریان را در اثر بیماری کرونا از دست دادیم و این اوج کرونا از اول تاکنون است.

وی در ادامه گفت: درگذشت غم انگیز یکی از پزشکان حوزه‌ بهداشت و درمان و نماینده اسبق استان در مجلس شورای اسلامی به همراه تعداد زیادی از همشهریان موجب تاثر و تالم فراوان شد و این ضایعه را به مردم شریف استان تسلیت عرض می کنم.

استاندار ایلام درخصوص درگذشت نماینده فقید استان در مجلس شورای اسلامی گفت: این انسان با اخلاق و مصلح به معنای واقعی دلسوز استان بود و در هر لباسی به مردم این دیار صادقانه و بی ادعا خدمت نمود.

وی در ادامه با عنوان این مطلب که مشکل اصلی کرونا امروز متوجه بازار شده است، گفت: بسیاری از اصناف در این مدت همکاری خوبی با ما داشته اند اما تعداد کمی نیز کماکان بایست همکاری بیشتری داشته باشند البته اینجا لازم است از دوستان در صنوف، دستگاه های اجرایی، تعزیرات، بهداشت و درمان و از همه ی کسانی که کمک کردند تشکر نمایم.

سلیمانی‌دشتکی با اشاره به ایجاد محدودیت های شدید در مناطق سیاه استان گفت: در بازار شهرهای ایلام، ایوان، سرابله و دره شهر محدودیت شدید اعمال کردیم تا مشاغل گروه های دو و سه و چهار تعطیل شوند و غالبا هم همکاری خوب با ما داشتند.

وی با اشاره به مصوبه ی جدید ستاد مرکزی کرونا که مغازه ها تا ساعت ۱۸ فعال هستند و این فقط مخصوص گروه شغلی یک و دو است، اضافه کرد: اگر همه‌ی مردم، بازاریان، اصناف و مسئولین رعایت کنند انشاءالله آمار ابتلا و فوتی ها بهبود خواهد یافت.

استاندار ایلام در ادامه با اعلام این خبر که پیک آمار ما در هفته ی گذشته بوده است به تحلیل آمار این هفته پرداخت و اظهار داشت: در ۱۹ آبان‌ ۵۳۵ مبتلا ۱۰ فوتی، ۲۰ آبان ۲۲۴ مبتلا و ۱۴ فوتی، ۲۱ آبان ۲۸۹ مبتلا و ۱۱ فوتی، ۲۲ آبان ۲۸۸ مبتلا و ۱۰ فوتی، ۲۳ آبان ۲۱۱ مبتلا و ۸ فوتی و دیروز صبح تا امروز صبح ۱۷۲ ابتلا و ۴ فوتی داشته ایم.

وی با ابراز امیدواری نسبت به روند نزولی ابتلا و فوتی ها در استان گفت: امیدوارم این روند نزولی ادامه پیدا کند و البته این مهم منوط به تداوم همکاری مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا در بخش دیگری از صحبت های خود از فعال شدن ۱۱ قرارگاه کمک های مومنانه در استان خبر داد و گفت: در این راستا کمک های بسیار خوبی توسط مردم و اصناف و دیگر نهادها و دستگاه ها چون بانک ها جمع آوری شده که صرف تأمین دستگاه اکسیژن ساز در استان می شود.

وی با اعلام این خبر که به زودی ۲ دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستان امام و یک دستگاه دیگر هم در بیمارستان شهید مصطفی نصب می شود، اظهار داشت: در این مدت ۱۳ دستگاه ونتیلاتور توسط شرکت نفت و ۲۰ دستگاه کمک تنفسی بای پپ توسط وزارت بهداشت و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام به استان اختصاص يافته است.

وی افزود: علاوه بر اینکه ۳۰۰ مورد کپسول اکسیژن خریداری شده و ۲۰۰ مورد دیگر نیز قرار است خریداری شود و همچنین برای تهیه اکسیژن ساز با هلال احمر کشور نیز رایزنی شده است.

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به اجرای طرح جامع مدیریت کرونا از روز شنبه گفت: صدا و سیما، رسانه ها و فضای مجازی در راستای اجرای این طرح مهم که از روز شنبه اجرایی می شود، زمینه سازی کنند.

وی در ادامه گفت: قرار شد کل مناطق کشور از شنبه به جای رنگ بندی چند گانه به ۳ منطقه زرد، نارنجی و قرمز تقسیم بندی شود.

وی افزود: مقرر گردید در مناطق زرد جلسات در محیط های سر بسته حداکثر تا ۳۰ نفر در مناطق نارنجی ۲۰ نفر و در مناطق قرمز ۱۰ نفر باشد و تعداد کارکنان در مناطق زرد دو سوم و در مناطق نارنجی و قرمز نیز کمتر باشد که اطلاعات بیشتر در ادامه اعلام خواهد شد.

استاندار ایلام در ادامه یکی از عوامل مهم ابتلا به کرونا در استان حضور مردم در مراسمات شادی و عزا عنوان کرد و گفت: در هر جلسه دائم این هشدار را می دهیم اما متاسفانه کماکان مردم در این مراسمات حضور می یابند و باعث به خطر افتادن جان خود و دیگران می‌شوند.

وی در ادامه رفت و آمدهای فامیلی و درون خانوادگی را عامل مهم دیگر در ابتلا به کرونا عنوان کرد و گفت: حضور در تجمعات، جلسات، عزاداری ها، آرامستان‌ها، جشن ها، شب نشینی ها و ... که باعث ابتلا و مرگ شهروندان خواهد شد، ممنوع است.

وی افزود: آرامستان ها مسدود هستند و راهنمایی و رانندگی نیز هر خودرویی که در این مسیر تردد کند ۵۰۰ هزار تومان جریمه خواهد شد.

استاندار ایلام در ادامه ضمن اینکه از مردم استان خواست به خاطر حفظ جان خوشان هم که شده است با ستاد کرونا همکاری داشته باشند، گفت: در این زمینه رسانه ها و صدا و سیما در جهت آگاهی بخشی و تبیین مسئولیت پذیری اجتماعی و اقناع افکار عمومی در جهت رعایت پروتکل‌های و دستورالعمل های بهداشتی تولید محتوا کنند.

وی مصوبات ستاد کرونا را لازم الاجرا عنوان کرد و گفت: مصوبات ستاد استانی نبایست با دستورالعمل های ستاد ملی مغایرت داشته باشد.

وی افزود: ظرف چند روز گذشته در سه استان کشور برخلاف مصوبات ستاد ملی عمل شد که منجر به برخورد با آن استانداران و اصلاح رویه به روال قبل گردید.

سلیمانی‌دشتکی در پایان وظيفه ستاد کرونا را تصمیم سازی و ایجاد مصوبات عنوان کرد و گفت: کار قرارگاه کرونای استان نیز نظارت بر اجرای مصوبات است و در این زمینه انتظار است که گزارش کم و کیف اجرای مصوبات ستاد در سطح جامعه جمع بندی و به ستاد گزارش شود.

اشتراک گذاری
تصاویر
  •  برگزاری چهل و ششمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام
ثبت امتیاز