برگزاری هفتاد و یکمین جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا با حضور وزیر محترم بهداشت
امتیاز:
هفتاد و یکمین جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا با حضور وزیر محترم بهداشت، معاونین و مدیران وزارتی، معاونین سیاسی و امنیتی و توسعه استانداری، ریاست دانشگاه علوم پزشکی و معاونین و مدیران دانشگاه، مسئولان دستگاهها و ارگانهای استانی و عضو شورای تامین استان، فرمانداران و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به وزیر محترم بهداشت و همراهان ایشان؛ از توجه و اهتمام وزیر محترم بهداشت، معاونین و مدیران وزارتی به حوزه سلامت استان ایلام و تشکر از مجموعه اعضای ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا، دستگاهها و ارگانهای مختلف و مجموعه خدوم حوزههای بهداشت و درمان سطح استان تقدیر نمود و اظهار داشت:
در دنیا بیش از ۱۶۷میلیون و ۹۸۵هزار ۸۵۷نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۳میلیون و ۴۸۷هزار و ۴۰نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۱۴۹میلیون و ۳۰۱هزار و ۴۳۶نفر نیز بهبود یافتهاند.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۲میلیون و ۸۴۳هزار و ۵۲۳نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۷۸هزار و ۸۴۸نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. همچنین تعداد ۲میلیون و ۳۴۷هزار و ۷۵۲نفر نیز بهبود یافتهاند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۳۸۴۴۶نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۷۸۰نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۰۳بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۳۷۴۹۰مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
در استان ایلام بهلحاظ روند کلی ویروس کرونا در فروردینماه 1400 تعداد ۲۶۴۳۲مورد نمونهگیری توسط همکاران ما از افراد مشکوک به کرونا گرفتهشده که از این رقم تعداد ۶۹۲۹ نفر نتیجه نمونهگیری آنان مثبت بوده و تعداد ۱۳۸۳ نفر نیز به دلیل بدحال بودن در بیمارستانهای استان بستریشده و متأسفانه تعداد ۴۵نفر از هماستانیهایمان نیز در این مدت فوت شدهاند.
در اردیبهشت ماه نیز تعداد ۱۹۰۶۱مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونهگیری شده که از این رقم تعداد۴۵۰۴ مورد مثبت اعلامشده و تعداد ۱۳۸۸نفر نیز در بیمارستانها بستریشده و متأسفانه تعداد ۶۲نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
استقبال مردم استان برای تزریق واکسن کرونا که در ابتدا چندان مناسب نبود، هم اکنون بهبود یافته و خانواده ها از این طرح ملی بخوبی حمایت می کنند.
تیرماه سال گذشته امکان بستری ۷۵ مریض در استان وجود داشت که با ارسال و تکمیل تجهیزات در آبان ماه با ۴۵۰ مریض مشکلی نداشتیم. اکنون ۹۷ تخت بیمارستانی در شهرستان های استان نیز راه اندازی شده است.
در کنار خدمات ارائه شده توسط همکاران ما در مراکز درمانی، راه اندازی ۱۳ دستگاه اکسیژن ساز از دیگر اقدامات موثر دانشگاه در بهبود حال بیماران مبتلا به کرونا بوده است.
خوشبختانه روند پیشگیری از کرونا در استان ایلام با رعایت پروتکل ها مهار شد و در ثبت آمار فوتی های ناشی از کرونا حتی افراد تصادفات و دارای بیماری زمینه ای که مبتلا به کرونا بودند، نیز جزو آمار کرونا ثبت شدند.
هم اکنون ۹۳ بیمار به دلیل کرونا در استان بستری هستند و فروردین امسال با ۲۶ هزار و ۴۰۰ مورد تست انجام شد و با وجود آنکه در پیک سوم آمار افزایشی بود، اما اکنون خوشبختانه آمار افراد در استان به ۶۲ مورد در خردادماه رسیده است.
آزمایشگاه های مجهز شده، طرح سپهبد شهید سلیمانی، رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم، تشکیل هفتگی ستاد کرونا ، فعالیت مستمر قرارگاه استانی، برگزاری مداوم گشت ها، تشکیل منظم ستادهای شهرستانی، همکاری های بین بخشی، ورود دستگاه قضایی، همکاری فرمانداران ، نیروی انتظامی ، آموزش و پرورش و تربیت بدنی در همراهی با دانشگاه علوم پزشکی و مهار کرونا موثر بوده است.
راه اندازی ۱۶ مرکز واکسیناسیون، استقرار واحد مراقبت بهداشتی در مرز و انجام شبانه روزی نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی، فعالیت شاخص همگانی، تشکیل هفت کمپین آموزشی نه به تجمعات و چهارشنبه سوری و سیزده بدر از دیگر عوامل کاهش سیوع کرونا در استان ایلام بوده است.
مدیریت کلینیک ویژه کرونا در کاهش ۷۲ درصدی آمار همراه با ۴۰۰ تیم رهگیری، ۱۱ تیم مراقبت در منزل و حمایت ۵۳۳ تیم بسیج بسیار کارساز بود.
طرح پایلوت سبز کووید ۱۹ در ایوان با رهگیری هوشمند افراد در مرحله اول تشخیص نیز در کاهش آمار بستری و کاهش تعداد فوتی موثر بود.
استقبال از طرح واکسیناسیون در استان در ابتدا خوب نبود اما خوشبختانه با فرهنگسازی این وضعیت بهبود یافت.
مراقبت مادران باردار به تعداد ۱۲ هزار و ۷۴۰ مورد که منجر به بستری شدن ۲۱۱ مورد آنها شد از دیگر اقدامات این دانشگاه بود که تنها یک مورد فوتی مادر باردار شاهد بودیم.
از وزیر محترم بهداشت و معاونین و مدیران حوزه های مختلف وزارت بهداشت که به استان ایلام توجه و عنایت ویژهای داشتهاند، صمیمانه تقدیر و تشکر میکنم.
در بخش دیگری از این جلسه حجتالاسلام والمسلمین هاشمی مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیر مقدم به وزیر محترم بهداشت و همراهان ایشان؛ از عنایت و توجه ویژه مسئولان وزارت بهداشت به کمبودها و چالشهای حوزه سلامت استان تقدیر نمود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از تلاشها و ایثارگریهای مجموعه دانشگاه علومپزشکی و در راس آنان دکتر کریمیان ریاست محترم دانشگاه در مقابله با بیماری کرونا اظهار کرد که این مجموعه از جان و دل در چهار پیک گذشته بیماری کرونا به مردم و بیماران خدمت نموده اند.
وی همچنین در ادامه از همه مسئولان و دست اندرکاران ستادهای استانی و شهرستانی مقابله با کرونا که در کنار دانشگاه علوم پزشکی بودهاند، تقدیر و تشکر کرد و گفت: انشاءالله که در سفر وزیر محترم بهداشت به استان بخش اعظمی از مشکلات و چالشهای حوزه سلامت استان به واسطه اختصاص منابع، تجهیزات و امکانات برطرف گردد و دانشگاه علوم پزشکی بتواند با فراغبال بیشتری به مردم خدمت کند.
در ادامه این جلسه و در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرح شده در جلسه دکتر سعید نمکی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تقدیر و تشکر از مجموعه ستاد استانی مقابله با کرونا و ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام و مسئولان و دست اندرکاران حوزه سلامت در استان اظهار داشت: با تلاش و جدیت همگانی خوشبختانه مدیریت پیک چهارم کرونا در استان ایلام بسیار خوب عمل نموده و قابل تقدیر است.
مردم شریف استان ایلام علاوه براین که به عنوان مرزدار حافظ نظام و انقلاب اسلامی بودهاند، در سالهای اخیر میزبان زائران اربعین حسینی نیز بودهاند.
استان ایلام علیرغم اینکه همجوار با کشور عراق و استان خوزستان به عنوان یک استان که سهمگینترین شرایط را در شیوع بیماری کرونا داشت، در مقابل این تهدیدها به خوبی بیماری کرونا را مدیریت کرد.
از دیرباز برای استان ایلام احترام خاصی قائل بودهام و در این مدت باقیمانده از دولت قطعاً توجه ویژهای به این دیار در حوزه سلامت خواهد شد.
در عرصه مقابله با کرونا در پیک چهارم،۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی با تلاشهای بعمل آمده و ایجاد بیمارستانهای سرپایی برای مبتلایان کرونا ذخیره شد.
روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار بیمار سرپایی در پیک چهارم کرونا ویزیت و ۴۷۰ هزار بیمار نیز بستری شدند.
در پیک چهارم با کمبود تخت مواجه نبودیم و ۲۵ تا ۳۰ درصد بیماران کرونایی بستری شدند و هر بیمار در دقیقه نیازمند ۳۵ لیتر اکسیژن بود که در این زمینه با هیچ مشکلی روبرو نبودیم. در این شرایط همچنین ۴۶۰ اکسیژنساز و ۱۷۰ دستگاه سیتیاسکن در روزهای سخت کرونا ایجاد و توزیع شد.
سه هزار تخت آیسییو نیز تنها در این مدت فراهم شد و یک هزار و ۴۰۰ طرح درمانی، بهداشتی افتتاح و در حال افتتاح داریم.
رسانه ها نقش بسیار مهمی با شیوع کرونا داشته و دارند و امیدواریم این اطلاع رسانی همچنان ادامه یابد.
با توجه در پیش بودن انتخابات امیدواریم با رعایت پرووتکل های بهداشتی بتوانیم شاهد برگزاری بدون آسیبی باشیم وظیفه ما حفظ سلامت مردم از هر قشر و هر طیفی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتقاد از تمام نشدن روند ساخت بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی ایلام، گفت: این بیمارستان باید حداکثر بین ۵۰ تا ۶۰ روز آینده تکمیل شود و بیمار در آن خدمات درمانی دریافت کند.
باید حداکثر در ۶۰ روز آینده بیماران در این بیمارستان پذیرش شوند و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایلام باید در این مدت به طور مرتب به من گزارش کار بدهند تا هر جایی مانعی وجود داشت با وزرا و مدیران مربوطه کشوری مذاکره شود.
حتی اگر لازم باشد چندین بار به ایلام بیایم و معاونان خود را نیز به استان بفرستم، این بیمارستان باید در زمان تعیین شده به بهره برداری برسد.
استاندار و همه مسئولان استان نیز باید آنچه مرتبط با سطح مدیریت استانی برای تکمیل این بیمارستان است را حل و فصل کنند.
بخش رادیوتراپی استان نیز باید در کمترین زمان راهاندازی شود و به محض اعلام آمادگی استان برای نصب، اولین دستگاه به ایلام منتقل خواهد شد.
شهرستان ملکشاهی یکی از مناطق کمبرخوردار است و بیمارستان نیمهتمام آن باید ظرف ۴۵ روز آینده تکمیل شود.
در شهرستان های سیروان و بدره نیز باید بررسی لازم جهت اعلام کمبودها و امکانات انجام شود و وزارت بهداشت نیز امکانات لازم را در کمترین زمان فراهم می کند.
۲ دستگاه سی تی اسکن برای استان در نظر گرفته شده که به محض دریافت، یکی از آنها به ایلام و دیگری به شهرستان دهلران منتقل می شود.
با وجود محرومیت ها و شرایط خاص و همسایگی با یکی از استان های پرخطر که سهمگین ترین موج کرونای انگلیسی را به همراه داشت، مدیریت پیک چهارم در ایلام با عملکرد مناسب، موفق به عبور از این پیک شد.
هر پیروزی در راستای مبارزه با کرونا با همدلی همه اقشار بوده است و اگر این همدلی، وفاق و محوریت خردمندانه مقام معظم رهبری، ستاد ملی و استانی کرونا، سازمان های مردم نهاد و مردم نبود عبور از این پیک میسر نمی شد.
در پیک چهارم با توجه به تجربه دفاع مقدس و همکاری تمام اقشار موفق شدیم کلینیکها و بیمارستان ها را توسعه دهیم و با زنده نگه داشتن طرح شهید حاج قاسم سلیمانی ذخیره و سرمایه های ملی را حفظ کنیم.
در این مدت درمانگاهها و بیمارستانهای موقت و سرپایی همچنین کمیته هایی برای ترخیص ایجاد شد و هیچ مریضی پشت درهای بیمارستان نماند.
گفتنی است که در بخش پایانی این جلسه دکتر الیاس فتاحی معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام به نمایندگی از مسئولان و مردم شریف استان ایلام با تقدیم لوح؛ از توجه و عنایت ویژه وزیر محترم بهداشت جناب آقای دکتر نمکی به حوزه سلامت استان ایلام تقدیر و تشکر نمود.