دانستنی های ضروری طرح پزشک خانواده
امتیاز:
* چگونه پزشک خانواده خود را انتخاب کنیم ؟
سرپرستان خانوار که تحت پوشش یکی از بیمه ها ( خدمات درمانی، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، کمیته امداد) هستند، می توانند از بین پزشكان خانواده ای که در محل زندگی یا کار ایشان مستقر هستند بر اساس دستور العمل نسخه 02 حداکثر فاصله 1.5 کیلومتر تعیین شده است یکی را به عنوان پزشك خانواده خود انتخاب کند. انتخاب پزشک به صورت خانواری است به اين معني که سرپرست خانوار مسئول انتخاب پزشك خانواده هستند.
* مدارک جهت ثبت نام در طرح چیست؟
كليه خانوارهای تحت پوشش بیمه ها براساس دفترچه معتبربیمه و شماره ملي، احراز هويت شده و در برنامه پزشک خانواده می توانند با مراجعه پزشک خانواده ثبت نام کنند.
در مورد كساني كه بيمه شده هستند اما شماره ملي ندارند(تبعه ايران نيستند) علاوه بر دفترچه بجاي كد ملي از شماره گذرنامه استفاده مي شود كه مي توان آن را بعنوان جايگزين كد ملي براي اينگونه افراد در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در نظر گرفت.
* اگر در محدوده محل زندگی ما پزشک واجد شرایط نبود چه کنیم؟
در شرایطی که در محدوده 1.5 کیلومتری محل خانوار پزشک واجد شرایط وجود نداشته باشد با نظر ستاد شهرستان می توان از محدوده مجاور پزشک را انتخاب کرد.
* چه کسانی می توانندازخدمات پزشک در شهر استفاده کنند؟
کلیه کسانی که تحت پوشش یکی از بیمه ها که شامل بیمه خدمات درمانی، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، کمیته امداد باشند و در غیر اینصورت می توانند با مراجعه به ادارات بیمه خدمات درمانی تحت پوشش بیمه ایرانیان قرار گیرند.
* آیا برای یک خانواده امکان تغییر پزشک خانواده وجود دارد؟
افراد مي تواند تا دوبار در سال پزشك خانواده خود را عوض كنند. فاصله دوبار تغيير هيچ گاه نبايد كمتر از سه ماه باشد . در صورت تغيير محدوده جغرافيايي محل زندگي و يا كار بيمه شده، امكان تعويض پزشك خانواده با انجام هماهنگی لازم با بیمه و ستاد شهرستان بدون هرگونه محدوديتي وجود خواهد داشت.
* اگر فردی از خانواده در زمان مسافرت دچار بیماری شود به کجا مراجعه کند؟
افراد در زمان مسافرت در موارد اوراژانس مانند سایر بیماران اورژانسی بدون نیاز به رعایت نظام ارجاع به مراکز اورژانس مراجعه خواهند نمود و در موارد غیر اورژانس و در صورت ضرورت می تواند به پزشک خانواده محل سفر (در پایگاه، مرکز مجری، مرکز کشیک) مراجعه کند. در این شرایط توسط پزشک موقت نمی تواند به سطوح بالاتر ارجاع گردد (مگر ارجاع برای بستری به بخش دولتی و عمومی پس از تماس تلفنی با پزشک خانواده فرد و دریافت فرم ارجاع الکترونیک). بدیهی است در این موارد 70% هزینه های دولتی سطح یک توسط بیمه پرداخت خواهد شد.
* اگر بنا به دلایلی تصمیم به تغییر محل سکونت خود داشتیم، برای انتخاب پزشک خانواده خود چه اقدامی باید انجام دهیم ؟
شما مي توانید دو بار در سال، با اطلاع سازمان های بیمه مربوطه (خدمات درمانی، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، کمیته امداد) پزشك خانواده خود را تغيير دهید. این تغییر از طریق بیمه به اطلاع دبیرخانه ستاد شهرستان رسیده تا تغییرات لازم در دسترسی به پرونده الکترونیک اعمال شود.فاصله ثبت نام نزد پزشك خانواده و اولين تغيير ، و فاصله اي دو تغيير نبايد كمتر از سه ماه باشد. تعويض پزشك خانواده در پايان ماه قابل انجام است. (با رعايت ضوابط اعلام شده در خصوص تعويض پزشك خانواده) پزشك موظف است حداکثر طی یک هفته نسبت به اعلام انصراف فرد به سازمان بیمه مذکور و ستاد عملياتي اقدام کند.
* پزشک خانواده برای معاینه و درمان افراد در چه ساعاتی پاسخگو می باشد؟ آیا امکان سوال تلفنی از پزشک خانواده می باشد؟
ساعت كـار پزشک خانواده روزانه 8 ساعت در دو نوبت صبح و بعد از ظهر (8 تا 12 و 4 تا 8 و پنج شنبه ها فقط صبح) تعيين مي شود. ساعت آغاز و پايان، برحسب مكان جغرافيايي و نيازهاي منطقه و در موارد و شرائط خاص با هماهنگی ستاد مرکزی قابل تغيير خواهد بود.
پزشک خانواده موظف است در تمام ساعت شبانه روز ( بجز ساعات 10 شب تا 7 صبح که با درخواست ستاد استانی و تأئید ستاد کشوری قابل تغییر است) با در اختیار گذاردن تلفن ثابت و همراه خود به کلیه تماس های تلفنی افراد تحت پوشش پاسخ داده و نسبت به ارائه مشاوره و راهنمایی لازم اقدام کند.
* اگر در ساعات نیمه شب یکی از افراد خانواده دچار بیماری شد، برای درمان به کجا مراجعه کنیم؟
چنانچه فردی در ساعت غیر اداری دچار مشکل شد می توانید به یکی از بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی طرف قرارداد مراجعه کنند.
* آیا برای درمان می توان مستقیما به پزشک متخصص مراجعه کرد؟ در صورت مراجعه مستقیم به پزشک متخصص هزینه درمان چگونه خواهد بود؟
در صورت مراجعه مستقیم به متخصص و مراکز تخصصی کلیه هزینه ها اعم از ویزیت، دارو، آزمایشگاه و رادیولوژی به صورت آزاد محاسبه می شود و به عهده بیمار است.
* برای ویزیت پزشک خانواده چه مبلغی باید پرداخت کرد؟
هزینه ویزیت در مراجعه به پزشک خانواده رایگان است.
* تهیه داروی تجویز شده توسط پزشک خانواده از چه داروخانه هایی امکان پذیر می باشد؟ مبلغ پرداختی برای تهیه دارو چقدر است؟
هزینه دارو در مراجعه به پزشک خانواده مربوطه رایگان است. هزینه دارو در مراجعه به پزشک متخصص و فوق تخصص مانند شرایط فعلی خواهد بود در مراجعه مستقیم به پزشک خانواده، متخصص و فوق تخصص کليه هزينه هاي دارويي به عهده بيمار خواهد بود.
* آیا خدمات دندانپزشکی مشمول برنامه پزشک خانواده در مناطق شهری می باشد؟
هزینه خدمات دندانپزشکی بر عهده خود بیمار خواهد بود.
*هزینه ارائه خدمات تزریقات و وصل سرم در مطب پزشک خانوده چقدر است ؟
هزینه تزریقات و سرم تراپی در مراجعه به پزشک خانواده رایگان است
متن خبر