X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: یکشنبه 27 آذر 1401
 جلسه بررسی پیشنهادات مربوط به برنامه هفتم توسعه کشور و نیازمندی‌های حوزه سلامت استان در این راستا برگزار شد

  جلسه بررسی پیشنهادات مربوط به برنامه هفتم توسعه کشور و نیازمندی‌های حوزه سلامت استان در این راستا برگزار شد

امتیاز: Article Rating
با حضور نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی، ریاست دانشگاه، معاونین و مدیران ستادی؛ جلسه بررسی پیشنهادات مربوط به برنامه هفتم توسعه کشور و نیازمندی‌های حوزه سلامت استان در این راستا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی؛ در ابتدای این جلسه ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی و تقدیر از توجه ایشان به حوزه سلامت اظهار کرد: وزارت بهداشت بسیار گسترده و دارای وظایف و تکالیف بسیار مهمی است و هرکدام از حوزه های آن با دارا بودن وسعت سازمانی و کاری، جایگاهی محوری در سطح جامعه دارند.

دکتر جاسم محمدی افزود: دانشگاه‌های علوم پزشکی به تبع وزارت بهداشت دارای همان تکالیف در سطح استان ها هستند و برای انجام رسالت کاری خود نیازمند حمایت و پشتیبانی از سوی مسئولان کشوری و استانی می باشند.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی در برنامه‌ریزی‌های کلان استانی و کشوری باید جایگاهی مهم و ویژه ای داشته باشد زیرا با جان مردم و سلامت آنان سر و کار دارد.

دکتر محمدی ابراز داشت: دانشگاه علوم پزشکی از سه طریق شامل حقوق مربوط به سازمان بودجه و برنامه و بودجه، اعتبارات پروژه‌های عمرانی و دریافت مطالبات از سازمان‌های بیمه‌گر منابع اعتباری خود را تامین می کند.

ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۷ هزار و ۱۰۰ نفر در بدنه دانشگاه با عناوین مختلف از رسمی تا شرکتی به مردم استان در حوزه سلامت خدمت می کنند، خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی و شرایط آن، دانشگاه‌های علوم پزشکی با مشکلات اعتباری مواجه شده‌اند و به همین دلیل باید بیش از پیش حمایت شوند.

وی بیان داشت: متاسفانه عدم وجود برخی از دستگاههای تشخیصی و درمانی در سطح استان باعث شده که جامعه هدف آنان از دریافت خدمات مربوطه محروم باشند و این خدمات را در استان های مجاور و برخوردار دریافت کنند.

دکتر محمدی در خاتمه سخنان خود یادآور شد: در تمامی حوزه ها از جمله بهداشت، درمان، توسعه، آموزش، غذا و دارو، تحقیقات و فناوری و دانشجویی نیازمند حمایت و پشتیبانی نمایندگان محترم مجلس هستیم و امیدواریم در راه رفع مشکلات و چالش ها ما را یاری نمایند و در کنار ما باشند.

در ادامه این جلسه دکتر شوهانی معاون توسعه دانشگاه در سخنانی با تشریح وضعیت حوزه معاونت توسعه، اعتبارات و منابع مالی دانشگاه؛ با اشاره به تعداد پرسنل موجود در دانشگاه حوزه های مختلف، تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگر، نیازمندیهای دانشگاه در حوزه اعتبارات، تخصیص اعتبار مناسب برای تکمیل پروژه‌های عمرانی، مطالبات دانشگاه از سازمانهای بیمه گر، حمایت از دانشگاه توسط مسئولان استانی در بحث اعتبارات و .... اشاره کرد.

در بخش دیگری از این جلسه دکتر نیکونهاد معاون بهداشتی در سخنانی به تشریح آمار خانه‌های بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی و مراکز شبانه‌روزی و مشکلات و چالش‌های حوزه بهداشت همچون بالا بودن نیروی طرحی، تامین پزشک برای برخی از مراکز، افزایش بیماران در بخش بیماری های غیرواگیر و ... اشاره کرد.

همچنین در ادامه دکتر ملکی معاون تحقیقات و فناوری نیز با بیان آماری از مراکز تحقیقاتی دانشگاه وظرفیت های حوزه تحقیقات و فناوری؛ به چالش‌های اعتباری و تجهیزات و عدم وجود زیرساخت‌های لازم در این راستا اشاره کرد.

در ادامه نیز دکتر دشتی معاون غذا و دارو نیز ضمن تشریح گزارشی از وضعیت دارویی استان؛ به مسائل مربوط به مشکلات دارویی در کشور و استان، فراهم نبودن زیرساخت‌های دارویی و عدم وجود شرکت های دارویی در استان اشاره کرد.

در بخش دیگری از این جلسه دکتر مرادی معاون درمان دانشگاه ضمن تشریح وضعیت حوزه درمان و ظرفیت‌های موجود؛ به ضعف زیرساخت‌ها و تجهیزات حوزه درمان، چالش تامین پزشک در این حوزه، تامین نیروی انسانی، تفاوت ضریب k پزشکان در بخش‌های خصوصی و دولتی، تقویت ظرفیت توریسم درمانی در استان، استفاده از ظرفیت اربعین برای رفع مشکلات و نیازهای استان در حوزه سلامت اشاره کرد.

در ادامه نیز دکتر عبدی معاون آموزشی دانشگاه در سخنانی ضمن تشریح وضعیت حوزه آموزش و تعداد دانشجویان در مقاطع مختلف در سطح دانشگاه؛ به بیان مسائلی همچون حقوق اعضای هیات علمی و دریافت مالیات پلکانی از حقوق آنان، افزایش اعتبارات در حوزه آموزش، توجه ویژه به حوزه آموزش با توجه به وجود دانشجویان خارجی در دانشگاه اشاره کرد.

علی رحمانی مدیر بازرسی دانشگاه نیز در سخنانی ضمن تشریح برخی از مطالبات و درخواست های مردم و پیگیری های به عمل آمده؛ به مقوله اربعین و خدمات انجام شده توسط دانشگاه در این راستا اشاره کرد و خواستار حمایت از دانشگاه در سطح استان و کشور در جهت رفع چالش‌ها و نیازمندی های حوزه سلامت شد.

همچنین در ادامه مهندس محمدرضا سپهر مدیر روابط عمومی نیز در سخنانی به نقش و جایگاه رسانه ها در پیشبرد اهداف و برنامه های حوزه سلامت و همکاری و تعامل هرچه بیشتر صدا و سیما با دانشگاه برای انتقال و انعکاس مباحث و موضوعات حوزه سلامت به جامعه اشاره کرد.

در ادامه نیز دکتر سارا فلاحی نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از زحمات و تلاشهای ریاست، معاونین، مدیران و کارکنان دانشگاه در عرصه خدمت به مردم اظهار داشت: در این جلسه بیشتر در رابطه با چالشهای حوزه بهداشت، درمان، دارو، آموزش، تحقیقات و فناوری، دانشجویی و نیروی انسانی بحث و تبادل نظر بعمل آمد.

وی افزود: مسائل و مشکلات دانشگاه توسط ریاست محترم دانشگاه، معاونین و مدیران ستادی مطرح شد. در حوزه درمان به کمبود تجهیزات و نیازمندی های استان در این حوزه بیان شد. مخصوصا دستگاه تشخیصی ام آر آی یکی از نیازهای ضروری است. در حوزه دارو هم در این جلسه بحث شد که گرانی داروها و تامین آن برای استان بعنوان یکی از مشکلات مردم در اولویت قرارگیرد مخصوصاً اینکه چون استان ایلام از استان همجوار خود یعنی کرمانشاه داروی مورد نیاز خود را تامین می کند، شرکت های دارویی با توجه به شرایط موجود در حوزه دارو نمی‌خواهند در ایلام سرمایه‌گذاری کنند. در این راستا قرار شد که با بنیاد علوی رایزنی کنیم تا شرکت دارویی البرز را مجاب نمایند که در استان ایلام سرمایه گذاری بیشتری داشته باشد.

دکتر فلاحی در ادامه سخنان خود گفت: در حوزه منابع انسانی از جمله نیروهای شرکتی و تبدیل وضع آنان، حقوق و مزایای اعضای هیئت علمی دانشگاه و پزشکان، کارانه و پاداش های قابل پرداخت آنان بحث و تبادل نظر انجام گرفت. همچنین رایزنی هایی در سطح وزارت برای مبلغی که لازم است برای اضافه کار پرسنل پرداخت شود، انجام خواهیم داد تا بتوانیم در این عرصه دانشگاه را یاری نماییم. دانشگاه علوم پزشکی بدهی بالایی دارد که لازم است برای رفع این بدهی تلاش کنیم همچنین در مقابل هم دانشگاه مطالباتی از سازمان تامین اجتماعی دارد که در این راستا قبلاً رایزنی هایی در این راستا داشته ام و در حال حاضر هم سعی خواهم کرد که برای این مطالبه دانشگاه رایزنی‌هایی با این سازمان داشته باشم. مقرر شد که در جلسه‌ای با وزیر بهداشت در پایان هفته خواهیم داشت، ان شاءالله بتوانیم بخشی از مشکلات فعلی را حل نماییم.

نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اقدامات و رایزنی هایی که با مسئولان کشوری و وزارت بهداشت برای حوزه سلامت استان داشته ام که لازم است بیشتر آنان را پیگیری کنم.کارهایی هم که در حوزه های مختلف دانشگاه انجام گرفته، توسط مسئولان مربوطه گزارشی ارائه شد.

خوشبختانه 2 دستگاه سی تی اسکن برای بیمارستان شهرستان های ایوان و چرداول از محل مشارکت های اجتماعی وزارت نفت و وزارت بهداشت تأمین شده که دستگاه سی تی اسکن مربوط به شهرستان ایوان به بیمارستان رسیده و ان شاءالله در تلاشیم که در دستگاه سی تی اسکن شهرستان چرداول نیز به استان وارد شود. دستگاه آنژیوگرافی بیمارستان شهید مصطفی خمینی خوشبختانه در محل استقرار خود نصب شده و ان شاءالله که به نتیجه برسد و در مدار خدمت قرار می‌گیرد. یکی از مشکلات راه اندازی مرکز ناباروری بیمارستان آیت الله طالقانی، عدم وجود فلوشیب نازایی بود که قرار است رایزنی‌هایی انجام شود که ضمن رفع این مسئله، مرکز ناباروری راه اندازی گردد تا جامعه هدف آن به استانهای مجاور عزیمت نکنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه استان ایلام پایگاه خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی محسوب می شود، شرایط ایجاب می کند که در حوزه بهداشت و درمان مستقل باشیم و باید به استان توجه جدی شود. در حوزه توریسم درمانی نیز استان ایلام قابلیت های خوبی دارد و امیدواریم در این زمینه هم کارهای موثری انجام شود. در رابطه با بیمارستان در حال احداث شهرستان ملکشاهی نیز قطعاً پیگیری‌های لازم را انجام خواهیم داد تا مشکلات و چالش‌های آن رفع گردد.

دکتر فلاحی در خاتمه سخنان خود یادآوری کرد: در حوزه توسعه، بهداشت، درمان، غذا و دارو، آموزش، تحقیقات و فناوری، دانشجویی و سایر حوزه‌ها گزارش هایی توسط مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ارائه گردید که در جمع بندی این جلسه به این نتیجه رسیدیم در رابطه با این موضوعات و رفع چالش‌ها و مشکلات حوزه سلامت استان به همراه ریاست محترم دانشگاه با وزیر محترم بهداشت جلسه و رایزنی هایی داشته باشیم.
اشتراک گذاری
تصاویر
  •  جلسه بررسی پیشنهادات مربوط به برنامه هفتم توسعه کشور و نیازمندی‌های حوزه سلامت استان در این راستا برگزار شد
ثبت امتیاز