دیدار رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور با امام جمعه ایلام
امتیاز:
دیدار رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور با همراهی دکتر فلاحی نماینده مردم استان در مجلس، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و اعضای هیات مدیره مجمع خیرین سلامت استان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام دیدار نمود.
به گزارش روابط عمومی، در ابتدای این دیدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پاشنه آشیل تمام دانشگاهها این است که بخشی از اعتبارات و هزینه هایی که باید در دانشگاهها انجام شود، به عهده منابع درآمدی دانشگاه گذاشته می شود.
دکتر جاسم محمدی افزود: منابع درآمدی دانشگاه عمدتاً در بیمارستانها است و بیمارستانها هم با تعرفه خیلی پایینی که وجود دارد و سیستم پرداخت بیمه ای و تاخیری که وجود دارد، عملاً تمام دانشگاههای علوم پزشکی کل کشور با چالش مواجه هستند و میزان بالایی از بدهکاری دارند.
وی ادامه داد: ما دانشگاه علوم پزشکی کوچکترین استان کشور از نظر جمعیتی هستیم که حدوداً نزدیک ۳۰۰ میلیارد بدهی داریم و خیلی از بیمارستانهای شهرستانهای استان زیانده هستند و آنچه از نقدینگی بیمارستانها در اختیار دانشگاه قرار میگیرد، باید صرف هزینههای خود بیمارستان شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: جدا از بحث بودجه ای که بحث کلان کشوری است و در سیاست گذاری بودجه ای باید حل شود، ما در بحث تجهیزات حوزه سلامت در استان مشکل داریم و مردم بخاطر کمبودهای مربوطه آواره استانهای دیگر می شوند.
وی بیان داشت: در تهیه تجهیزات با توجه به قیمتهای بالا برای استان، متاسفانه دستمان کاملاً بسته است و کمکهایی که به دانشگاه می شود، خیلی تاثیرگذار نیست لذا انتظار داریم در بحث تجهیزاتی به ما کمک شود و امیدواریم سفر حضرتعالی به استان مایه خیر و برکت باشد و بخشی از خواسته مردم در این سفر برآورده شود.
در ادامه نیز نجفی معاون توسعه و منابع انسانی استانداری ایلام ابراز داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم با درایتی که داشته و با همت و تلاش استاندار و مجموعه مدیران استان و نماینده ولی فقیه در استان تا الان خدمات خوبی در استان انجام گرفته است.
وی افزود: بیش از ۶۰ درصد زوار در اربعین حسینی از مرز مهران تردد می کنند که می طلبد این موضوع در برنامه های بلند مدت و کلان و هم کوتاه مدت و میان مدت به شکل ویژه دیده شود.
نجفی تصریح نمود: بحث توریست درمانی یکی از منابع درآمدی و قابل قبول برای استان است. در حوزه آموزش هم در حال حاضر دانشجویانی از کشورهای عراق و پاکستان در دانشگاه علوم پزشکی ایلام مشغول به تحصیل هستند که نیاز است به این موضوع توجه شود.
وی یادآور شد: در بحث بیمارستان رازی، احداث آن بخوبی انجام شده اما نیاز به تجهیزات به روز و اعتبارات داریم که از نظر بخش خصوصی قابل تامین نیست و نیاز به اعتبارات دولتی دارد.
در ادامه این دیدار نیز دکتر سارا فلاحی نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی ضمن خیر مقدم به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: بیمارستان رازی به عنوان یکی از ۶ بیمارستان بزرگ کشور در حوزه تجهیزات و امکانات درمانی و تشخیصی، نیازمند حمایت است.
وی افزود: از سوی وزیر محترم بهداشت نسبت به تجهیز این بیمارستان مساعدتهایی انجام گرفته اما ظرفیت دولت به تنهایی نمیتواند چالشها و مشکلات این بیمارستان را رفع نماید و نیاز است که در حوزه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و مجمع خیرین سلامت کشور در این مسئله در کنار دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت باشند.
عضو کمیسیون امنیت ملی ابراز داشت: نیاز بیماران کلیوی به دستگاههای دیالیز یکی از مشکلات و چالشهایی است که در استان با آن مواجه هستیم. اگرچه در این حوزه با استان کمکهایی شده اما کفاف نیاز بیماران را نمیدهد و در اکثر بیمارستانهای استان، مناسب با بیماران دستگاههای دیالیز وجود ندارد و بیماران مجبورند که ساعتها در صف دیالیز قرار بگیرند.
وی در ادامه نیازمندیهای دانشگاه علوم پزشکی گفت: احداث همراهسرا در راستای رفاه همراهان بیمار و امنیت خاطر آنان، یکی از نیازهایی است که امیدواریم محقق شود.
وی با اشاره به اینکه اگرچه شرکتهایی در استان مستقرند به درستی در راستای تحقق مسئولیتهای اجتماعی در حوزه سلامت اقدامی نکردهاند، افزود: در دورانی که در ما در مجلس بودهایم، سعی داشتیم که در حوزه مسئولیت های اجتماعی؛ نفت و گاز را به شکلی پویا نماییم که خوشبختانه جدیدترین اقدام حوزه نفت و گاز در استان این است که وزارت نفت احداث مرکز رادیوتراپی در استان ایلام را با هزینه ۲۵۰ میلیارد تومان تقبل نموده است.
دکتر فلاحی در ادامه این مبحث افزود: استانهای دیگر مانند ایلام که دارای ذخایر نفتی و گازی میباشند، بیش از ۱۷ هزار میلیارد در حوزه مسئولیت اجتماعی دریافت کردهاند اما متاسفانه در این عرصه به استان ما توجه جدی نشده و اکنون در این زمینه شاهد اتفاقات خوشایندی هستیم.
وی در خاتمه سخنان خود خطاب به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: استان ایلام شاهراه و گرانیگاه اربعین در کشور است و ایجاد ظرفیتهای بهداشتی درمانی در استان، کمک به استانهای دیگر و کمک به تمام زائرانی است که از طریق استان ایلام به عتبات عالیات عزیمت می نمایند. از حضرتعالی به عنوان فردی که در بطن کار قرار دارید و محرومیت در استانهای همچون ایلام را به خوبی درک میکنید، انتظار داریم که از طریق مجمع خیرین سلامت کمکهای مطلوب و شایستهای به استان داشته باشید.
در بخش دیگری از این دیدار نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه ایلام ضمن خیرمقدم به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تحقق عدالت یکی از نیازهای استان ایلام است که از دولت انتظار داریم این عدالت در استان اجرایی شود.
حجتالاسلام والمسلمین کریمی تبار با اشاره به اینکه بیماران نیازمند در استان باید به بهترین وجه ممکن مورد حمایت قرار گیرند، گفت: بعضی از افراد بیمار در پرداخت هزینه های خود ناتوان هستند که باید مورد توجه خیرین قرار گیرند.
وی با اشاره به محرومیت های استان ایلام در بحث درمانی افزود: استان ایلام ۱۶ سال هشت سال دوران دفاع مقدس و هشت سال دوران سازندگی از توسعه عقب افتاده و لازم است که در این برهه از زمان بیش از هر جای دیگر مورد توجه و حمایت قرار گیرد.
امام جمعه ایلام بیان کرد: یک نمونه محرومیت بحث آب رسانی به شهر ایلام است که فرسوده است و متعلق به زمان جنگ است و باعث شده که سرانه مصرف آب را در استان افزایش دهد و موجبات کم آبی و بیآبی شهروندان را فراهم سازد.
وی افزود: در قضیه بهداشت و درمان در استان ایلام مشکلات زیادی وجود دارد و بیماران برای آنژیوگرافی، غربالگری، جراحی چشم و سایر خدمات درمانی مهم به دیگر استان ها مراجعه می کنند و متحمل هزینه های زیادی می شوند.
امام جمعه ایلام در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد:زیرساختهای استان در حوزه راه ضعیف هستند و حتی یک کیلومتر بزرگراه و آزادراه در استان وجود ندارد. در بحث هوایی و حتی اتوبوس ما در حال حاضر مشکل داریم.
حجتالاسلام والمسلمین کریمی تبار، گردشگری سلامت را از ظرفیت های مهم استان ایلام عنوان کرد و احداث مرکز دیالیز و مرکز آنژیوگرافی را نیز یکی از نیازهای ضروری استان برشمرد.
در بخش پایانی این دیدار نیز رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور ضمن تقدیر از توجه ویژه مسئولان استانی به حوزه سلامت گفت: با توجه به میزان بالای محرومیت، استان ایلام در حوزه سلامت مشکلات جدی دارد و نیازمند حمایت است.
دکتر شهریاری افزود: متاسفانه ایلام از استانهای کم برخوردار و محروم کشور است و به علت اینکه در سطح ملی از ابزار و نفوذ چندانی برخوردار نیست، همواره از محرومیت رنج میبرد.
وی ابراز داشت: استانهایی مانند ایلام، سیستان و بلوچستان، لرستان، بوشهر و برخی از استانهای دیگر در کشور از محرومیت برخوردارند و نیاز است که در حوزه سلامت توجه ویژه ای به آنان شود.
دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور ادامه داد: استان ایلام در حوزه سلامت مشکلات جدی دارد و علیرغم اینکه شعارها همیشه این بوده که تبعیض از میان برود و عدالت اجتماعی جاری شود، اما چیزی که مد نظر رهبر معظم انقلاب و مسئولان نظام جمهوری اسلامی است در این استان اتفاق نیفتاده است.
وی بیان کرد: امروز برای پیگیری مسائل و مشکلات استان ایلام در حوزه سلامت با وزیر محترم بهداشت و چند تن از معاونین ایشان رایزنی نمودیم و انشالله امیدواریم در سفری که رئیس جمهور محترم و هیئت دولت هفته آینده به استان ایلام دارند، این مشکلات و نیازها با توجه به پیگیریهای مسئولان استان به نتیجه مطلوب ختم شود.
وی خاطرنشان نمود: استان ایلام در مسیر تردد زائران اربعین حسینی قرار دارد و به خاطر اباعبدالله الحسین (ع) هم که شده دولت توجه ویژهای به این استان داشته باشد زیرا زائران در این مسیر به خدمت رسانی در حوزه بهداشت و درمان نیاز پیدا خواهند کرد و انشاالله بهترین امکانات و تجهیزات بهداشتی درمانی برای خدمات دهی به زائران در این استان فراهم شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: ما نمایندگان مجلس مسئول اجرایی نیستیم اما از مسئولان درخواست میکنیم و مسائل و مشکلات را پیگیری میکنیم. از جمله دستگاهها و تجهیزاتی که برای اختصاص به ایلام رایزنی نمودهایم، دستگاههای ام آر آی، سیتیاسکن، آنژیوگرافی، دستگاههای دیالیز، وسایل جراحی قلب، دستگاههای آندسکوپی و کلونوسکوپی، دستگاه اسکن هستهای و ... که قول مساعد آنان را از مسئولان وزارت بهداشت برای استان ایلام اخذ کردهایم.