به گزارش روابط عمومی، اولین نشست کمیته بهداشت و درمان اربعین در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
سرپرست دانشگاه در ابتدای این جلسه، استفاده از تمام ظرفیتها و امکانات را برای ارائه خدمات مطلوب به زائران اربعین حسینی (ع) لازم دانست و اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال شرایط تردد در مرز بینالمللی مهران تسهیل شده است، پیشبینی میشود شاهد حضور زائران بیشتری در این مرز برای ورود به کشور عراق باشیم بنابراین لازم است در این خصوص تدابیر لازم اندیشیده شود و میبایست تمام ملزومات و تجهیزات مورد نیاز و زیرساختهای مناسب را فراهم سازیم.
دکتر هدایت حیدریزاده افزود: امسال نیز تردد زائران اربعین حسینی (ع) در فصل گرما انجام میپذیرد و با توجه به گرمای طاقتفرسای شهرستان مهران، باید تمام امکانات لازم برای مقابله با گرمازدگی احتمالی زائرین فراهم شود.
وی تصریح کرد: میبایست از نقاط ضعفی که در خدمترسانی اربعین گذشته داشتیم، درس بگیریم و در جهت رفع آن گام برداریم و نقاط قوت را نیز تقویت کنیم و با بررسی چالشها و فرصتها، تمام تلاش خود را در خدماترسانی بهتر داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد باقر هاشمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز در خصوص اهمیت آمادگی لازم برای برگزاری مطلوب اربعین حسینی، خاطرنشان کرد: کنگره اربعین یکی از عظیمترین برنامههای بینالمللی، ملی، اجتماعی، سیاسی و ... است که بیشترین ترددها در استان ایلام ثبت میشود که دانشگاه علوم پزشکی ایلام در این ایام بیشترین خدمات بهداشتی و درمانی را به زائران ارائه میدهد و مسئولان کشوری و استانی باید توجه ویژهای به این دانشگاه داشته باشند.
دکتر صیدنور علیمرادی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه با بیان اینکه استانهای معین در اربعین حسینی آمبولانسهای خود را به مرز مهران خواهند فرستاد، گفت: بیش از ۱۲۰ آمبولانس و ۱۵ اتوبوس آمبولانس به ایلام اعزام میشوند و به ما در ارائه خدمات پیش بیمارستانی کمک خواهند کرد و همچنین مرکز فوریتهای پزشکی شهید قاسم سلیمانی در پایانه مرزی مهران نیز همچون سال گذشته در آمادگی کامل به سر میبرد.
دکتر علی نیکونهاد معاون بهداشتی دانشگاه نیز در این جلسه، بیان داشت: کلیه مراکز بهداشتی در سطح استان برای اربعین حسینی آماده خواهند بود و با توجه به گرمازدگیهای احتمالی سعی خواهیم کرد تمهیدات لازم اندیشیده شود و همچنین باید سلامت آب و مواد غذایی در مرز با دقت مورد بررسی قرار گیرد.
دکتر جهانگیر عبدی معاون آموزشی دانشگاه نیز با اشاره به اینکه کنگره اربعین حسینی بهترین فرصت برای خدمترسانی به زائران اربعین حسینی میباشد، اظهار داشت: سعی میکنیم با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی کشور از توانمندی دانشجویان داوطلب استفاده کنیم.
دکتر یوسف زمانی سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه نیز در این نشست، تصریح کرد: در سال گذشته چالش ارائه خدمات دارویی در مرکز فوریتهای پزشکی شهید قاسم سلیمانی در پایانه داشتیم که ازدحام جمعیت در آن محیط بسیار بالا بود که امسال سازمانهای بیمهگر پذیرفتند در این زمینه حمایتهای لازم را داشته باشند که همچنین نسخ الکترونیکی باید حتماً ثبت شود که در این زمینه مشکلی پیش نیاید.
دکتر شهرام کارگر معاون درمان دانشگاه نیز، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۲۵ هزار ویزیت پیش بیمارستانی در بیمارستان امام حسین (ع) مهران ثبت شد که کلیه تختها فعال بودند و هر روز اعزام بیماران از مهران به مرکز استان داشتیم که به خوبی مدیریت شد و تلاش میکنیم این مسئله باید امسال بهتر مدیریت شود.
یاسر سلیمانی سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات نیز با اشاره به اینکه در حوزه زیرساخت اقدامات خوبی در سالهای گذشته انجام شده است، گفت: پزشکان خانواده که به مرز اعزام میشوند باید مورد تایید سازمانهای بیمهگر باشند که مشکلی پیش نیاید و نسخ حتما باید الکترونیکی باشد که پس از اربعین درآمدها از سازمانهای بیمه دریافت شود.
عبدالمراد میرحسینی مدیر امور پشتیبانی و رفاهی دانشگاه نیز در این جلسه، بیان داشت: تغذیه، اسکان، خرید تجهیزات و حمل و نقل در اربعین گذشته به خوبی مدیریت شد و امسال هم تلاش میکنیم با همکاری کلیه واحدهای سطح استان این شرایط را بهبود ببخشیم.
دکتر مصطفی علیرحمی سرپرست اداره بازرسی دانشگاه نیز در این جلسه، اظهار داشت: از حضور افراد اضافی در پایانه مرزی مهران خودداری شود و تیمهای بازرسی پای کار خواهند بود و همه شرایط را تحت نظر خواهیم داشت.
سهراب اصحابی مشاور رئیس دانشگاه در امور درمان نیز تصریح کرد: باید استانداری ایلام توجه ویژهای به دانشگاه علوم پزشکی ایلام داشته باشد زیرا در سال گذشته تنها دو درصد بودجه اربعین به این دانشگاه اختصاص داده شد و با توجه به حجم خدمات ارائه شده بسیار ناچیز است.
محمدرضا سپهر مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز در این نشست، خاطرنشان کرد: آمار به صورت دقیق به صورت روزانه منتشر خواهد شد، لاین آمبولانس ویژه باید تعیین شود، شرایط بحران باید در نظر گرفته شود که اطلاعرسانی دقیق توسط روابط عمومی دانشگاه انجام خواهد شد.
رضا عبدالمحمدی مدیر امور مالی دانشگاه نیز در این جلسه، بیان داشت: از ظرفیت ملی و منابع کشوری باید توجه ویژهای به دانشگاه علوم پزشکی ایلام شود زیرا ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجم عظیم زائران اربعین حسینی بسیار هزینهبر است و باید این مسئله حل شود.
دکتر بهزاد بسطامی معاون فرهنگی و دانشجویی، نیز گفت: دعوت از مسئولان و رسانهها برای بازدید از ارائه خدمات باید در دستور کار قرار گیرد.
دکتر حمید آلیآبادی مدیر حراست دانشگاه نیز در این جلسه، تصریح کرد: چالشها و مشکلات سال گذشته را به طور دقیق مورد بررسی قرار میدهیم و در اختیار قرار خواهیم داد که امسال شرایط بهتری داشته باشیم.
دکتر معصومه طهماسبی مدیر امور بیماریهای معاونت درمان نیز خاطرنشان کرد: باید پرسنل درمانی که به مرز مهران اعزام میشوند مدیریت شوند و حقالزحمه آنها در اسرع وقت پرداخت شود و همچنین پروتکلهای درمانی در دو سوی مرز رعایت شود.