اکیپهای باتجربه و توانمند در مسیرهای پرتردد اربعین حسینی قرار گیرند
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی، چهارمین جلسه کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام در این جلسه ضمن تسلیت فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی، اظهار داشت: سلسله جلساتی با معاونین مربوطه به طور اختصاصی برگزار شد و مصوباتی داشتیم که باید پیگیریهای لازم جهت ارائه خدمات مطلوب در مرز مهران صورت پذیرد.
دکتر هدایت حیدریزاده در خصوص موارد مهم در حوزه درمان در این ایام، تصریح کرد: هماهنگی بیشتر بین بیمارستانهای در مسیر اربعین و همچنین بیمارستانهای خصوصی استان وجود داشته باشد، پیش بینی مراکز قرنطینه بیماران گوارشی و تنفسی صورت پذیرد، تجهیزات و تختهای بلااستفاده تعمیر، تجهیز و آماده شوند و همچنین تفاهمنامهای با اداره ورزش و جوانان استان جهت استفاده از ظرفیت سالنهای ورزشی در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به خدمات بهداشتی در مرز بینالمللی مهران، گفت: اکیپهای باتجربه و توانمند در مسیرهای پرتردد قرار گیرند و جلسات توجیهی با کارشناسان بهداشت محیط برگزار شود و سرکشی مداوم از مراکز تهیه پخت غذا، بیماریابی و غربالگری در ورودی مرز، سمپاشی آبگیرها برای جلوگیری از انتشار بیماریهای منتقله و واکسیناسیون از دیگر اقدامات مهم حوزه بهداشتی خواهد بود.
حیدریزاده با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال بیش از ۴ میلیون زائر از مرز مهران تردد کنند، خاطرنشان کرد: دپو انواع سرم و داروهای حیاتی توسط داروخانههای بخش خصوصی انجام شود، وسایل استراتژیک برای جراحی و آنتیبیوتیکها به مقدار لازم فراهم شود و همچنین داروخانهها در پایانه مرزی مهران باید به درستی به بخش خصوصی واگذار شود و گیشههای تحویل دارو افزایش یابد.
دکتر یوسف زمانی سرپرست معاون غذا و دارو نیز در این جلسه، بیان داشت: مکاتبات لازم با شرکتهای دارویی انجام شده است و بازدیدها در حال انجام است و اکثر بیمارستانها با مشکلات عدیده دارویی مواجه هستند و امیدواریم با تزریق اعتبارات لازم و پرداخت مطالبات این معضلات به زودی حل شوند و در ایام اربعین با مضیقهای مواجه نشویم.
وی افزود: تلاش میکنیم انبار دارویی در شهر مهران ایجاد شود و داروها در سریعترین زمان ممکن به مرز انتقال یابند و در جلسه قطب منطقه سه مصوب شد افزایش سهمیه دارویی برای دو ماه آتی در استان ایلام داشته باشیم.
دکتر صیدنور علیمرادی مدیر اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه، تصریح کرد: دیروز با حضور دکتر سرور از ساختمان در حال تکمیل پایانه بازدید شد و مقرر شد با کمک سازمان اورژانس کشور تجهیز شود و همچنین انتظار داریم نیازمندیهای هر معاونت به صورت معقول نگارش شود که از سوی سازمان اورژانس کشور پیگیر باشیم و بتوانیم امکانات و تجهیزات را دریافت و در اسرع وقت بکارگیری کنیم و بیمه آمبولانسها باید در سریعترین زمان ممکن پیگیری شود که در اربعین حسینی کلیه آمبولانسها بیمه داشته باشند.
دکتر عادل مقصودینژاد سرپرست معاونت توسعه دانشگاه نیز در این جلسه، اظهار داشت: تامین اعتبارات برگزاری اربعین حسینی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با توجه به دوران انتقال دولت نیازمند توجه ویژه است و امیدواریم در این زمینه حمایتهای لازم توسط دولت جدید صورت پذیرد و تلاش میکنیم مطالبات اربعین گذشته پرسنل را به زودی پرداخت کنیم که مشکلی به وجود نیاید.
دکتر علی نیکونهاد معاون بهداشتی دانشگاه نیز تصریح کرد: ۲۳ نفر مراقب سلامت، ۶ نفر پزشک عمومی، ۲ نفر ماما، ۶ نفر بهداشت محیط و ۳ نفر کارشناسان روان و تغذیه در طول هر روز در مراکز بهداشتی به ازای هر کشیک در ایام اربعین در مرز مهران خواهیم داشت که این تعداد در روزهای پیک و همچنین روزهای نزدیک به اربعین حسینی افزایش خواهد یافت به طوری که در مجموع بیش از ۱۲۰۰ نفر کارشناس در مرز حضور مییابند.
عبدالمراد میرحسینی مدیر پشتیبانی و رفاهی دانشگاه نیز گفت: امسال با توجه به گرمای شدید باید در پخت غذا، کارشناسان بهداشت محیط و تغذیه همچون سالهای گذشته پای کار باشند و دغذعهای در خصوص امنیت سلامت غذا نداشته باشیم و همچنین در بحث لجستیک و ماشینهای انتقال پرسنل تلاش میکنیم بهترینها را فراهم کنیم.
دکتر معصومه طهماسبی مدیر امور بیماریهای دانشگاه نیز بیان داشت: تعداد نیروهای داوطلب درمان از سراسر کشور هنوز مشخص نیست و امیدواریم وزارت بهداشت در سریعترین زمان ممکن این تعداد را مشخص و معرفی نماید و همچنین تجهیزات باید در اسرع وقت خریداری شود و بیمارستانهای استان باید مجهز شوند که نیازمند حمایتهای ملی و استانی است.
دکتر احسان نظری مشاور ریاست دانشگاه نیز خاطرنشان کرد: معاونین و مدیران بر اساس خدمات بهداشتی و درمانی سالهای گذشته، نیازمندیها و تجهیزات مورد نیاز خود را مشخص کنند و مدیریت و نظارت باید به دقت انجام شود که بهترین خدمات در گرمای شدید به زائران داده شود.
دکتر افسانه رئیسیفر مدیر فرهنگی دانشگاه نیز در این جلسه، اظهار داشت: امیدواریم فضایی در دسترس قرارگیرد که دانشجویان سراسر کشور در ایام اربعین بتوانند از آن استفاده کنند.
محمدرضا سپهر مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز گفت: روابط عمومی دانشگاه موظف است خدمات بهداشتی و درمانی در ایام اربعین حسینی به بهترین نحو ممکن انتشار دهد که همگان تلاشهای پرسنل سلامت را ببینند و امیدواریم حمایت لازم در خصوص خرید تجهیزات سمعی و بصری صورت گیرد.
سهراب اسحابی مشاور ریاست دانشکاه در امور درمان، نیز در بخشی از این جلسه، خاطرنشان کرد: نیازمندیها و تجهیزات مورد نیاز بیمارستانها و مراکز بهداشتی باید در اسرع وقت خریداری و در دسترس باشد که همه امکانات برای ارائه خدمات حوزه سلامت فراهم باشد.