X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 27 فروردین 1393
همایش روز جهانی بهداشت در دانشگاه برگزار شد

  همایش روز جهانی بهداشت در دانشگاه برگزار شد

امتیاز: Article Rating

 

 
روز جهانی بهداشت با شعار «موجودات کوچک، تهدیدات بزرگ» با حضور پزشکان، روسای ادارات و مراکز بهداشتی شهرستان‌ها و همچنین پرسنل حوزه های مختلف معاونت بهداشت استان ایلام برگزار شد.
 
 
 به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر علی دل‌پیشه دراین همایش اظهار کرد: نامگذاری این روزها صرفاً جهت یک تذکر به انسان است و توجه به امر سلامت در همه‌ی روزهای سال باید مدنظر متولیان باشد.
 
وی ادامه داد: با رصد کردن وضعیت ایران در بهداشت جهانی متوجه این امر خواهیم شد که در بسیاری از شاخص‌ها در رتبه‌های بالایی قرار داریم اما مقایسه ایران با کشورهای موجود در سطح منطقه نشان از جایگاه نسبتاً خوب آن دارد چرا که کشورهای شرق و غرب آن در رتبه‌های پایین در حوزه سلامت قرار دارند مثلاً وضعیت سلامت مادران در همسایه‌های شرقی ایران همچون کشور افغانستان نشان میدهد آنچنان که شایسته است به مادران باردار در این کشور توجه نمی شود و در شرایط کاملاً نامناسب فرزند متولد می‌گردد و یا در کشور عراق هر از گاهی بیماری‌های عفونی گسترش یافته و حتی مرزهای ما را تهدید می‌کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اضافه کرد: وضعیت بهداشتی عراق نیز به دلیل عدم وجود شاخص های مناسب در حوزه ی بهداشت، شرایط خوب و مطلوبی نداشته و هر گونه وضعیت نامناسب در این کشور از جمله بیماری های مختلف منجر به افزایش تعداد بیماران در این کشور و تحت شعاع قرار گرفتن سلامت ایران به واسطه‌ی همسایگی با آنها می‌شود.
دل‌پیشه همچنین وضعیت بهداشت کشورهای مشترک‌المنافع در شمال کشور ایران را به دلیل ترددهای بالای مرزی از این دست موارد ذکر کرد و افزود: کشور ایران به لحاظ بهداشتی در منطقه‌ای پرخطر واقع شده است که روند کنترل بیماری‌ها را به دلیل ترددهای مرزی به داخل و خارج کشور سخت کرده است و مرز وسیع ایلام به کشور عراق به واسطه‌ی تردد زیاد زوار و تجارت‌ها با چنین مشکلی روبرو است.
وی با بیان اینکه در منطقه جنوبی ایلام بیماری سالک به عنوان یک بیماری عفونی با فراز و نشیب روبرو است گفت: در مناطق گرمسیری استان همچون دهلران آمار مبتلایان به این بیماری تبدیل به یک دغدغه برای مراکز بهداشتی شده است.
دل‌پیشه در بخش دیگری از سخنان خود به معضل اعتیاد اشاره نمود وابراز داشت: هر چند اعتیاد جزو بیماری‌های مطابق با شعار روز جهانی بهداشت نیست اما تحت تاثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و سلامت بهداشت جامعه را به خود درگیر کرده است. در این راستا این امر به عنوان زنگ خطری برای سلامت جامعه، نیازمند همکاری بین‌بخشی ارگان‌های ذیربط در جهت جلوگیری از عوامل پیش برنده این امر است.
وی تصریح کرد: چشم‌انداز بیست ساله حوزه سلامت توسط مقام معظم رهبری ترسیم شده است و بر مسوولان حوزه بهداشت و درمان واجب است که در برنامه‌ریزی‌های خود این سخنان را سرلوحه کار قرار دهند و از آنجائی‌که دولت تدبیر و امید به دنبال وقوع تحول در امر سلامت است بنابراین در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها که بخشی از هزینه‌ها به حوزه سلامت واریز خواهد شد این امکان را فراهم می‌کند که مزایایی خوبی در این حوزه برای مردم به وجود آید.
دل‌پیشه افزود: واریز بخشی از هزینه‌های طرح هدفمندی یارانه‌ها از سوی نظام به بخش سلامت موجب می‌گردد میزان پرداختی مردم برای درمان به حداقل کاهش پیدا کند و از طرفی این امکان برای برنامه ریزی های بهتر و رشد بخش های مختلف در حوزه سلامت و افزایش میزان حقوق و مزایا برای پرسنل و خصوصاً قشر پرستار و شاغل در بخش های درمان محقق خواهد شد بدین‌صورت امید است با توجه به تحولاتی که در بخش درمان به وجود آمده است شاهد این رخدادها در بخش بهداشت جامعه نیز باشیم.
وی از بهره‌برداری 12 خانه بهداشت در سال 93 در استان خبر داد و گفت: از محل اعتبارات وزارت نفت در مناطق محروم در بخش سلامت از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی رایزنی های بسیار ارزنده ای با وزارتخانه مذکور صورت گرفته و اعتبارات‌ لازم برای گسترش و افزایش زیرساخت های سلامت جذب شده که در سال 93 از محل همین اعتبارات 12 خانه بهداشت احداث و به بهره برداری خواهد رسید که این امر به نسبت گذشته یک پیشرفت قابل قبول محسوب می‌شود.
دل‌پیشه در پایان سخنان خود خواهان تغییر نگرش‌ها برای تحقق تحولات عظیم در بخش بهداشت شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ایلام به عنوان سخنران بعدی این همایش گفت: هدف از بیان استراتژی‌ها در این برنامه‌ها توسط مسوولان ابلاغ به سطوح پایینی برای آموزش بهتر و ساده به مردم جهت افزایش آگاهی‌ها و پیشگیری از بیماری‌ها است.
دکتر راضی ناصری فر با بیان اینکه سیاست‌ها و استراتژی‌های امسال در رابطه به شعار روز جهانی بهداشت ترسیم شده است، ادامه داد:از کل بار بیماری‌ها 17 درصد مربوط به بیماری‌های انتقال یافته از طریق حشرات است که از 50 سال گذشته تاکنون این روند در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه بیماری‌های انتقالی بالقوه خطرناک هستند ادامه داد: از میان بیماری‌های که از طریق حشرات قابل انتقال است در منطقه دهلران "لیشمانیوز" شایع‌تر است و برای کنترل سالک در این مناطق باید کارهای عملی همچون شناسایی محل تولید مثل، میزان درصد مناطق آلوده، محل‌های دفع زباله، تخریب اماکن نخاله‌های ساختمانی انجام گیرد و لذا با این اوصاف از نقاط جنوبی استان خوشبختانه درصد ابتلا با سایر بیماری‌های انتقال در ایلام صفر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ایلام سیاست‌های در پیش گرفته شده‌ در خصوص این بیماری‌ها را ریشه‌کن کردن مخازن بیماری، قطع راه‌های انتقال و حفظ افراد مستعد عنوان کرد و گفت: این استراتژی آموزش به افراد را دنبال می‌کند تا بدین‌وسیله افراد با راهکارهای خود مراقبتی آشنا گردند و از هزینه‌های درمانی سنگین در امان بمانند.
دکتر ناصری‌فر اضافه کرد: برای کنترل سالک در منطقه گرمسیری دهلران و مهران باید کارهای عملی همچون شناسایی محل تولید مثل، میزان درصد مناطق آلوده، محل‌های دفع زباله، تخریب اماکن نخاله‌های ساختمانی انجام گیرد.
وی با بیان اینکه 560 نفر در سال 92 به بیماری سالک مبتلا شدند گفت: در این زمینه در دهلران و مهران با چالش روبرو هستیم که اگر از افزایش این تعداد جلوگیری شود به نحوی موفقیت محسوب می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ایلام با تاکید براینکه همه نهادها و ارگان‌ها در سلامت اجتماع وظیفه دارند افزود: در صورت بارز بودن بیماری در یک منطقه استانداری باید بسترهای لازم جهت کنترل را فراهم کند و فرمانداری تمام ادارات را ملزم به همکاری با حوزه سلامت نماید همچنین شهرداری موطف به نظافت محل زباله‌ها، دفع زباله‌ها در اماکن دور از شهر، تخریب بافت فرسوده، دفع نخاله‌های ساختمانی، تخریب زباله‌های کارگاه‌ها و صنایع شیمیایی و حتی همکاری با حوزه سلامت برای لانه‌کوبی لانه موش‌ها در حاشیه شهر را در برنامه داشته باشد.
وی تصریح کرد: بخشداران کارگروه‌های سلامت را تشکیل و مدیران ادارات را موظف به حضور کند و شورا و دهیاران برای برقراری سلامت رابط بین دانشگاه با مردم باشند و آموزش و پرورش در برنامه‌هایی که با حضور والدین و دانش‌آموزان برگزار می‌گردد برنامه‌های برای ارائه آموزش توسط پرسنل دانشگاه و کارشناس مدنظر قرار دهند.
در ادامه این همایش نیز از سوی دیگر سخنرانان، برخی از بیماریها و علائم و آثار آنان بر روی فرد و اجتماع تشریح گردید و چگونگی مقابله و راههای درمان این بیماریها نیز برای حاضران بیان شد.
 
اشتراک گذاری
تصاویر
  • همایش روز جهانی بهداشت در دانشگاه برگزار شد
ثبت امتیاز