X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 17 اردیبهشت 1393
وزیر بهداشت با دانشگاهیان، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دیدار نمود

  وزیر بهداشت با دانشگاهیان، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دیدار نمود

امتیاز: Article Rating

به گزارش خبرنگار وب دا از ایلام، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع دانشگاهیان، اساتید و دانشجویان اظهار کرد: استان ایلام در دوران قبل از انقلاب و حتی دوران جنگ تحمیلی کمترین امکانات بهداشتی نداشت اما در حال حاضر با گذشت سه دهه از ابتدای انقلاب صاحب ظرفیت‌های خوبی شده است.

سید حسن قاضی‌زاده هاشمی در این خصوص بیان کرد: حوزه سلامت استان از کمی امکانات رنج می‌برد به دلیل ناامنی مرزها در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی بود اما در دولت‌های مختلف که منابع ثروت اگر بیشتر وجود داشت گرایش بیشتر به سوی تاسیس زیرساخت‌ها در ایلام صورت می‌گرفت تا الان شاهد نرخ بالای بیکاری، کمبود امکانات، عدم صنعت مناسب، جاده سازی و ... نبودیم.

هاشمی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در حالی حکومت را در دست گرفته که بیش از 8 هزار میلیارد در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بدهکار بوده است آن هم در وضعیتی که فضای منطقه ملتهب و کشورها در حال جنگ بوده است همین مسئله ایران را در یک وضعیت خاص با همسایگان قرار داد و البته پذیرش مسوولیت از سوی وزیران به دلیل احساس وظیفه و خطرات احتمالی برای کشور بوده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: وجوهات وزارت بهداشت رقمی بین 400 تا 500 هزار میلیارد تومان است و حداقل 25 سال طول می‌کشد تا براساس وضعیت موجود واریز گردد که در وضعیت کنونی بیمارستان 320 تخت‌خوابی ایلام که عملیات اجرایی آن از سوی دولت به وزارت راه و شهرسازی داده شده است و وزارت بهداشت در سال 93 اعتباری تقریباً 2.9 میلیاردی برای آن در نظر گرفته است در حالی که این پروژه جهت بهره‌برداری رقمی حدود 80 میلیارد تومان است.

وی افزود: بایستی خواسته‌ها با واقعیات دولت متناسب باشد آنهم در شرایطی که دولت با موجی از مشکلات و عقب‌افتادگی در امور روبرو است البته این شرایط در وزارت بهداشت بین کارکنان، اساتید، دانشجویان و حتی مردمی که از آن خدمت می‌گیرد در شرایط  رشد و شکوفایی قرار ندارد.

هاشمی تصریح کرد: وزارت بهداشت 24 سال پیش تصمیم گرفته است که آموزش، پژوهش و درمان را با حوزه بهداشت ادغام کند که همین امر کار را سخت کرده است چرا که این وزارت‌خانه با امور بهداشت، درمان و آموزش مردم از بدو تولد تا زمان مرگ روبرو است از طرفی 40 درصد از میزان تولید علم کشور را بر عهده دارد پس در عین حال چون با روح و روان مردم در ارتباط است باید برخوردها، برنامه‌ها و... مسیر را بگونه‌ای به پیش ببرند که سلامت را تامین کند در صورتی که در وزارت‌خانه‌ای که فقط وظیفه آموزش تا مقطع PHT را دارد و هیچ دغدغه‌ی اشتغالی را بر عهده نداشته و همچنین با سلامت و جان مردم به صورت مستقیم در ارتباط نیستند مشکلات کمتری هم دارند. 

وزیر بهداشت فرهنگ‌سازی را به دلیل مصرف بالای دارو، تعداد مراجعات به پزشک و عدم پیشگیری مقدم بر امر بهداشت دانست و گفت: در حال حاضر 70 درصد بیماری‌های غیرواگیر مثل دیابت، اعتیاد، چاقی و یا 50 درصد مرگ‌ها که به خاطر سکته‌ها است براثر عدم فرهنگ سازی است پس در این راه فرهنگ پیشگیری بایستی مقدم بر بهداشت و درمان قرار گیرد تا از بار فشارهای که بر دولت در تهیه دارو با قیمت‌ بالا وارد می‌شود کاسته شود و دغدغه‌ها کمتر باشد.

وی راهکار دولت در ابتدای حکومت در خصوص کاهش قیمت دارو اختصاص اعتباری بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان بود تا قیمت دارو به نرخ سال 91 برگردد انجام داد و ادامه داد: البته قسمت اعظم مشکلات به نحوه اجرای کردن یارانه‌ها برمی‌گردد چرا که اگر یارانه اینگونه اجرا و به جلو نمی‌آید سطح مشکلات این حوزه نیز پایین‌تر بود.

هاشمی نوید روزهای خوبی برای وزارت‌خانه را داد اما اگر در اجرای برنامه‌ها با عقلانیت و با برنامه پیگیری شود، خاطر نشان کرد: وضعیت اقتصادی کشور در حال رکود است و دولت تدبیری و امید در حالی مسوولیت را برعهده گرفته است که نرخ تورم 44 درصد بوده و در طول گذشت این مدت از زمان دولت یازدهم توانسته تورم را 10 درصد کاهش دهد پس برای رهایی از این مشکلات در گام نخست نیازمند بازگشت سرمایه‌گذاران به خصوص سرمایه‌گذاران خارجی به بخش‌های نیازمند سرمایه هستیم و از طرفی بایستی امور را با آرامش به پیش برد چرا که التهاب و ترس از تحریم و تورم وضعیت را بدتر خواهد کرد.

وی همچنین روند اجرای فاز اول طرح تحول نظام سلامت را که با تدابیر رییس جمهور اجرایی شده در ایلام مطلوب عنوان کرد و گفت: امیدواریم بسته‌های که در طول دو ماه آینده به مرور اجرا خواهند شد بخشی از مشکلات کارکنان، پرستاران و پیراپزشکان و بخصوص افرادی که در مناطق محروم فعالیت می‌کنند را حل کند.

هاشمی بر اولویت‌بندی درخواست‌ها براساس اهم و مهم و در نظر گرفتن امکانات تاکید و ادامه داد: فضای آموزشی کم است شرایط متناسب با شرایط اساتید وجود ندارد و مسیر خوابگاه بخصوص دختران مناسب نیست از طرفی بیمارستان مصطفی خمینی به دلیل تغییر کاربری برای خدمات‌رسانی به مردم در شرایط مناسبی قرار نگرفته است و نیازمند جایگزینی با بیمارستان 320 تخت‌خوابی در حال ساخت است.

وی همچنین اضافه کرد: در جلسه‌ای که با حضور استاندار ایلام و چندین تن از وزرا در مورد وضعیت استان برگزار شد ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی خوب ارزیابی شد اما متاسفانه سرمایه‌گذاری در این دانشگاه خوب صورت نگرفته است و حالا که صنعتی در این استان وجود ندارد بایستی از پتانسیل هم‌جواری با کشور عراق استفاده شود تا بیشترین بهره را ببرید هر چند به لحاظ خدمات بهداشتی کار بسیار سختی است اما یک موقعیت مناسب اقتصادی برای کشور است.

هاشمی وضعیت کنونی دانشگاه علوم پزشکی را مطلوبی عنوان کرد و گفت: این مطلوب با مرغوبیت مورد نظر وزارت فاصله دارد و می‌طلبد که تحصیلات تکمیلی متناسب با امکانات پیگیری شود و اینکه در فضاسازی ظرفیت‌ها و انتظارات که یقیناً خدمات کیفی است را در نظر بگیرید.

وی خاطر نشان کرد: در گام نخست اهداف به دنبال بروز کردن کمبود و کسری‌ها است همچنین معوقات پرداخت شود و با استخدام‌های مورد نیاز درصد کمبود نیروها را کاهش داد.

وزیر بهداشت اظهار کرد: تعداد نیروهای وزارت بهداشت در دولت گذشته 230 نفر بوده که الان به 420 نفر رسیده است فاصله بین این گروه افرادی بودند که ردیف بودجه‌ای برای استخدام آنها در نظر گرفته نشده است و از محل مراجعات مردم جهت درمان حقوق دریافت می‌کردند اما دولت جدید به جای هزینه بودجه در بخش درمان، بهداشت و آموزش آن هزینه را به سمت حقوق پرسنل استخدامی روانه کرد تا به مردم فشار مالی نیاید.

هاشمی افزود: یکی از اقدامات خوب دولت تدبیر و امید برداشتن گام صحیح و جدی در فاز اول طرح تحول نظام سلامت است که یقیناً این اجرای درست و مطلوب تحولات بزرگی در نظام بهداشت و درمان به وجود خواهد آورد و البته اگر درست اجرا شود بخشی از مشکلات حوزه سلامت برطرف خواهد شد.

اشتراک گذاری
تصاویر
  • وزیر بهداشت با دانشگاهیان، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دیدار نمود
ثبت امتیاز