X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 14 مرداد 1393
ید ماده ای مغذی که باید به صورت روزانه مصرف شود

  ید ماده ای مغذی که باید به صورت روزانه مصرف شود

امتیاز: Article Rating

 

کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهران گفت: ید یک ماده مغذی وضروری برای زندگی است که باید به طورروزانه مصرف شود.
 
به گزارش خبرنگار وب دا، مریم جمالوندی در خصوص ید واهمیت آن اظهار داشت: مهمترین نقش ید دربدن شرکت درساختمان تیروئید می باشد که هورمون های تیروئیددررشدوتکامل جسمی وعصبی،عملکردطبیعی مغز،سیستم عصبی،حفظ دمای بدن،تولیدانرژی وسوخت وسازتأثیرمی گذارند.
 
وی در ادامه با بیان اینکه باید نیاز بدن به ید را بدانیم خاطر نشان کرد: هرفردروزانه به 150میکروگرم(به اندازه سرسوزن)یدنیازدارد.اگرهرروزیدموردنیازبدن تأمین شود،درطول زندگی نیازبدن انسان به ید،به اندازه یک قاشق چای خوری خواهد بود.
 
کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهران با اشاره به عواقب کمبود ید ابراز نمود: اگر ید به اندازه ی مورد نیاز به صورت روزانه به بدن نرسد، فرد دچارکمبود ید می شود.کمبود ید درسنین مختلف پیامدهای گوناگونی دارداز جمله کمبود ید در دوران بارداری سبب سقط جنین،زایمان زودرس،تولدنوزادمرده،اختلال رشد مغزی جنین،تولد نوزادباعقب ماندگی ذهنی،جسمی،کری ولالی می شود. همچنین کمبودیددردوران کودکی سبب کاهش بهره ی هوشی وعقب ماندگی ذهنی،تأخیرویا توقف رشد،ناتوانی جسمی،کم کاری تیروئید،اختلالات عضلانی،تکلمی وشنوایی وتأخیررشددراندام حرکتی می شود.
 
وی در ادامه این مبحث اضافه کرد: درکودکان ونوجوانان(سنین مدرسه)،کمبود ید منجربه کم کاری تیروئید،گواتر،کاهش رشدجسمی،اختلال درقدرت یادگیری وافت تحصیلی می شود و همچنین خستگی زودرس وکاهش کارایی ازدیگرپیامدهای کمبودیداست.
 
جمالوندی بیان داشت: بهترین منابع غذایی ید،غذاهای دریایی هستند،اما به علت مصرف کم آنها دررژیم غذایی ما ایرانی ها معمولاًید مورد نیازبدنمان تأمین نمی شود.ازآن جایی که خاک بسیاری ازمناطق جهان حاوی مقادیرکافی ید نمی باشد لذامحصولات کشاورزی،فرآورده های دامی ودرنتیجه غذاهایی که به این منابع وابسته هستند نیزمقدارکافی ید نخواهندداشت.
 
ماهی به خصوص ماهی آب شور،شیروفرآورده های آن،تخم مرغ،غلات،حبوبات ومیوه ها به شرط آن که برخاک حاوی یدپرورش یافته باشندجزوموادغذایی حاوی یدهستند.
 
وی به راههای پیشگیری ازکمبود ید  اشاره کرد و گفت: برای اطمینان ازدریافت کافی ید ومبارزه با کمبود آن لازم است مقدارکمی ازاین عنصررابه یک ماده غذایی مورداستفاده روزانه اضافه نمود.بهترین ماده غذایی برای اضافه کردن ید به آن،نمک خوراکی تصفیه شده است این روش باصرفه ترین روش برای تأمین ید مورد نیازبدن است.
 
اشتراک گذاری
تصاویر
  • ید ماده ای مغذی که باید به صورت روزانه مصرف شود
ثبت امتیاز