به گزارش خبرنگار وب دا، ایوب ابدال بیگی در خصوص افزایش مصرف نوشابه در میان جامعه بيان داشت: يكي از نوشيدنيهايي كه در چند سال اخير مصرف آن افزايش يافته، نوشابه است متأسفانه آن چنان نوشابه در فرهنگ ما رسوخ كرده كه غذايي بدون نوشابه ميل نميشود.
وي ادامه داد: نوشابه داراي مواد افزودني به عنوان طعم دهنده و رنگ دهندهها و همچنين شكر است و به طور تقريبي در هر بطري نوشابه 12 حبه قند وجود دارد كه انرژي زيادي را توليد ميكند و ميتواند زمينهساز بيماري چاقي باشد.
کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان دره شهراضافه كرد: يكي از زمينههاي بيماريهاي قلبي عروقي، چاقي است بنابراين مصرف زياد نوشابه ميتواند زمينهساز بيماريهاي قلبي و عروقي شود.
وي افزود: با توجه به قندي كه در نوشابه وجود دارد، به طور معمول افراد بعد از مصرف نوشابه مسواك نميزنند كه اين امر باعث پوسيدگي دندان ميشود.
ابدال بیگی عنوان داشت: به طور معمول نوشابه سرد مصرف ميشود كه مصرف نوشابه سرد همزمان با غذا مشكلات گوارشي را ايجاد ميكند و سرماي نوشابه باعث ميشود تا آنزيمهاي معده و روده از كار افتاده و غذا به خوبي هضم و جذب بدن نشود.
وی با بیان اینکه ماده ديگري كه در نوشابه وجود دارد، فسفر است، خاطر نشان کرد: ميزان مصرف كلسيم در جامعه ما پايين و ابتلا به پوكي استخوان بالا است و فسفر موجود در نوشابه در جذب كلسيم در روده رقابت كرده و جلوي جذب كلسيم را ميگيرد و اين امر كمبود كلسيم را تشديد ميكند.
وی در ادامه این مبحث ادامه داد: زماني كه اين فسفر جذب بدن ميشود مانع نشستن كلسيم در داخل استخوانها شده در نتيجه فسفر جاي كلسيم را ميگيرد و استخواني تشكيل ميشود كه استحكام لازم را ندارد.
کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان دره شهر افزود: زماني كه نوشابه مصرف ميشود گاز آن حجم معده را پر كرده و سيري كاذب ايجاد ميشود و مشكل سوءتغذيه را به وجود ميآورد.
|