به گزارش خبرنگار وب دا، مریم السادات دربندی به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر اظهار داشت: نوزادان قادر به انجام عملی غیر ارادی با نام رفلکس مکیدن میباشند که آنها را قادر به مکیدن و بلعیدن شیر میکند. بیشتر مادران بدون افزودن شیر جانشین یا مواد غذایی دیگر قادر به شیردهی برای مدت ۶ ماه یا بیشتر از آن هستند.
وی خاطر نشان کرد: شیر انسان مقویترین نوع شیر برای نوزادهای انسان بوده که البته استثناهایی نیز وجود دارند که سلامت طفل و سینه مادر را به خطر میاندازند، همانند وقتی که مادر داروهایی خاص را مصرف میکند و یا به بیماریهایی نظیر ویروس تی-لنفوتروپیک انسانی،اچآیوی و یا نمونهٔ فعال شناسایینشده مرض سل مبتلا است.
کارشناس مسئول واحد بهداشت روان مرکز بهداشت شهرستان ایلام اضافه نمود: شیردهی باعث بهتر شدن سلامتی مادر، مانع از مبتلا شدن به بیماریهای مختلف، کاهش هزینه مراقبتهای پزشکی و هزینههای شیردهی میشودشیردهیهای مصنوعی با مرگ نوزادان توسط اسهال در کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه همراه است.
وی بیان داشت: همه ی کارشناسان معتقدند که شیر دهی بسیار مفید است، اما در مورد این که طول مدت شیردهی میتواند بسیار مفیدتر باشد و یا خطرهای استفاده ازجانشینها و شیرهای مصنوعی موافق نیستند.
دربندی تاکید کرد: شیردهی و سلامت طفل از نگاه ادیان نیز موضوعی مورد توجه بودهاست. در دین اسلام، شیردهی به نوزادان توصیهشده و درقرآن آمده است : «مادران، فرزندان خود را دو سال تمام شیر دهند، [این حکم] برای کسی است که بخواهد دوران شیرخوارگی را تکمیل کند. همچنین پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) در خصوص شیر مادر برای نوزاد فرموده اند: «برای طفل شیر خوار، هیچ شیری مبارکتر از شیر مادرش نیست.
|