اولین جلسه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه در سال ۹۸ با حضور اعضای این شورا در دفتر معاون فرهنگی و دانشجویی برگزار شد.
به گزارش مفدا ایلام، در این جلسه مسئول نهاد رهبری در دانشگاه، ضمن تقدیر از فعالیتهای یک سال اخیر معاونت فرهنگی و دانشجویی، اظهار داشت: خوشبختانه در یکسال اخیر و با حضور دکتر استاک در معاونت فرهنگی و دانشجویی، شاهد تحولات مثبت در زمینه فعالیتهای فرهنگی دانشگاه بودهایم که از جمله آنها میتوان به طور شاخص به برگزاری موفق اولین یادواره شهدای علوم پزشکی غرب کشور و برگزاری مطلوب اختتامیه سومین جشنواره فرهنگی و هنری سیب اشاره کرد.
حجتالسلام محمدباقر هاشمی ادامه داد: ترویج فعالیتهای فرهنگی به ویژه در خوابگاهها امری مهم و اثربخش تلقی میشود که توجه معاونت فرهنگی و دانشجویی به این حوزه میتواند در شکوفایی فرهنگ در بین دانشجویان و همچنین آمادهسازی دانشجویان برای آموزش فرهنگ مطالبه عمومی موثر واقع شود.
عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاه با اشاره به نشریات منتشر شده در چند وقت اخیر گفت: نشریات دانشجویی وظیفه دارند که در امر تکمیل کادر انسانی در جهت آشنایی بیشتر با فعالیتهای نشریات در فضاهای آموزشی و فرهنگی دانشگاه کوشا باشند و معاونت فرهنگی و دانشجویی نیز موظف است که با ایجاد بسترهای مناسب، زمینه را برای فعالیت مناسب نشریات فراهم نماید.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در دانشگاهها هم گفت: دانشجویان میبایست در این برهه زمانی با کمترین امکانات، بهترین عملکرد را در حوزه نشریات داشته باشند و متولیان امر نیز باید صادقانه امکانات لازم را در اختیار دانشجویان قرار دهند.
معاون فرهنگی و دانشجویی نیز با ارائه گزارشی از عملکرد نشریات دانشجویی دانشگاه در یک سال اخیر اظهار داشت: خوشبختانه مجوز فعالیت بیش از ۱۳ نشریه توسط کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی صادر شده که این موضوع، تلاش و کوشش وافر دانشجویان و به ویژه کارکنان حوزه معاونت را در جهت معرفی مطلوب نشریات دانشگاه میطلبد.
دکتر روحالله استاک با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور و به ویژه دانشگاههای علوم پزشکی افزود: متاسفانه این مشکلات سبب شده که با گرانی بیسابقه کاغذهای مخصوص نشریات، هزینه طراحی و چاپ هر نشریه به بیش از ۳ برابر افزایش پیدا کند که تامین هزینههای آن از دست معاونت خارج شده و همکاری سایر معاونتهای دانشگاه را میطلبد تا با ارائه راهکارهای لازم در این شرایط بتوانیم در امر چاپ و انتشار نشریات موفق عمل کنیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه با پیگیریهایی که با وزارتخانه داشتیم توانستیم مجوز برگزاری سومین نشست خانه نشریات غرب کشور با حضور دانشگاههای علوم پزشکی ایلام، کردستان، کرمانشاه و همدان در اواخر تیرماه را بگیریم که نوید آینده بهتر نشریات دانشگاه علوم پزشکی ایلام را میدهد.
در ادامه این جلسه، نماینده مدیران مسئول نشریات دانشگاه با اشاره به مشکلات عدیده نشریات دانشجویی گفت: متاسفانه در شرایط اقتصادی کشور، فعالیتهای عادی نشریات دانشگاههای کشور در هالهای از ابهام قرار گرفته است که جهت رفع این مشکلات، لازم است تا همکاریهای بین بخشی و چندجانبه بین حوزههای مختلف دانشگاه صورت گیرد تا نشریات که به عنوان کودکان بیسرپرست رها شدهاند به آن رونق قبلی خود باز گردند و طراوت و شادابی مطالب، بار دیگر به صفحات رنگین نشریات بازگردانده شود.
متین نصیری ادامه داد: به دلیل عدم آشنایی و بیرغبتی فعالین این حوزه در فرآیند یادگیری، طراحی و صفحهآرایی نشریات، هزینه سرسام آور دیگری به همان مبالغ قبلی که برای چاپ نشریات اختصاص مییافت افزوده شده است که در جهت رفع آن پیشنهاد میشود تا به طور ماهیانه معاونت فرهنگی کارگاههای مدون و برنامهریزی شده آموزشی را با اهداف کوتاهمدت و بلندمدت برگزار نماید.
وی در ادامه با انتقاد از مبالغ درخواستی و سرسام آور چاپخانههای استان، علیرغم بیکیفیتی کاغذهای مورد استفاده، افزود: متاسفانه یکی از دلایل عمده عدم چاپ نشریات و یا تاخیر در چاپ آنها تفاوت در قیمتهای تمام شده چاپی بین چاپخانههای استان با سایر استانها است که در جهت رفع این مشکل نشریات در صف چاپ، تقاضا دارم که این مهم از طریق چاپخانههای سایر استانها پیگیری شده و گام مهمی در جهت رفع اصلیترین مشکل نشریات دانشگاه برداشته شود.
نصیری در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به راهکارهای موجود جهت کاهش هزینهکرد نشریات همچون انتشار الکترونیکی آنها گفت: برای این نوع از انتشار، نیاز به استفاده از افراد متخصص و همچنین طراحی سایت مختص به نشریات دانشگاه علوم پزشکی ایلام و بارگذاری نشریات در آن سایت میباشد که با پیگیریهای صورت گرفته ممکن است در آینده نه چندان دور این سایت طراحی شده در معرض استفاده عموم قرار گیرد.
لازم به ذکر است گه در این جلسه مجوزهای لازم برای فعالیت رسمی نشریه سینمایی با عنوان «هنر هفتم» به مدیرمسئولی بهار قنبری و نشریه الکترونیکی «پدیدار» به صاحب امتیازی دانشکده بهداشت صادر گردید.