برگزاری بیست و پنجمین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک فرارسیدن هفته قوه قضائیه و تقدیر از خدمات و تلاشهای شبانه روزی دست اندرکاران این عرصه و تقدیر ویژه از توجه ویژه استاندار محترم و همکاری و تعامل شایسته و ارزشمند و مسئولان استانی و تلاش و اهتمام همکاران بهداشت و درمان در سطح استان اظهار داشت: آمار استان ایلام در روزهای اخیر در حال افزایش و نگران کننده است.
دکتر محمد کریمیان افزود: بیمارستان شهید مصطفی خمینی در روزهای اخیر قرار بود که خدمات رسانی در آن به حالت اولیه و پیش از شیوع بیماری کرونا برگردد که با افزایش شدید موارد ابتلاء؛ فعلاً به عنوان مرکز خدمات دهی به بیماران کرونایی محسوب می گردد.
وی افزود: در حال حاضر در دنیا نزدیک به ۹ میلیون نفر به کرونا مبتلا شده اند که بیش از ۴۶۵ هزار نفر نیز به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. آمریکا با دارا بودن بیش از دو میلیون و ۲۷۱ هزار نفر مبتلا در صدر کشورهای درگیر با بیماری کرونا قرار دارد و کشورمان ایران نیز به لحاظ تعداد مبتلایان در رده دهم کشورهای دنیا قرار دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطر نشان کرد: در روزهای اخیر در سطح کشور آمار مبتلایان متاسفانه روندی افزایشی پیدا کرده و برخی از استانها در وضعیت قرمز یا هشدار قرار گرفته اند در همین راستا طی تماسهایی که با روسای دانشگاههای علوم پزشکی برخی از استانها داشتم، وضعیت افزایش مبتلایان در این استان ها نگران کننده است.
وی با بیان اینکه افزایش آمار مبتلایان در کشور و استان حاصل عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و عادی پنداشتن شرایط است، ابراز داشت: مردم باید شرایط فعلی و افزایش شدید آمار مبتلایان و مخاطرات این بیماری را درک کنند و با رعایت مسائل و اصول پیشگیرانه از افزایش و شیوع آن جلوگیری کنند.
وی در ادامه سخنان خود گفت: در حال حاضر بیماریابی در سطح جامعه و افزایش موارد نمونهگیری از برنامه های اصلی و اولویت دار دانشگاه علوم پزشکی است که امیدواریم این برنامهها در کنار رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی توسط مردم؛ روند افزایشی ابتلا به بیماری کرونا را کنترل شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: استان ایلام در محاصره استانهایی همچون خوزستان، لرستان و کرمانشاه قرار دارد که ابتلای بیماری در آنان در وضعیت قرمز و هشدار قرار گرفته که میطلبد در مناطق مختلف استان خصوصاً حوزه جنوب با اقدامات پیشگیرانه و رعایت مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و تصمیم گیری های مناسب برای این وضعیت؛ در راه جلوگیری از افزایش آمار مبتلایان و قطع زنجیره انتقال آن تلاش کنیم.
وی با اشاره به این مطلب که در یکماه اخیر در بیمارستان شهید مصطفی خمینی که مرکز خدمات دهی به بیماران کرونایی است، خوشبختانه هیچکدام از پرسنل و پزشکان مبتلا نشدهاند، گفت: این امر نشانگر رعایت مسائل و اقدامات پیشگیرانه و استفاده از تجهیزات فردی و بهداشتی از سوی پرسنل و پزشکان این بیمارستان است لذا اگر مردم نیز به همین اندازه بیماری را جدی بگیرند و اقدامات پیشگیرانه و فاصلهگذاری اجتماعی را به درستی رعایت کنند، انشاءالله کاهش آمارمبتلایان و حتی قطع زنجیره انتقال این بیماری دور از دسترس نیست.
وی با بیان اینکه برخی از افراد در سطح جامعه وقتی به بیماری مبتلا می شوند متاسفانه از سوی نزدیکان وابستگان به بیمارستان منتقل نمیشوند، تصریح کرد: همین امر باعث میشود بیماری در بدن این افراد به بالاترین میزان پیشرفت خود برسد و حتی ممکن است به مرگ آنان ختم گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به چالشهایی که در سطح استان در مقابله با بیماری کرونا وجود دارد اشاره کرد و گفت: کمرنگ شدن رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم و اصناف مختلف، نارسایی در دامنه اختیارات و اعمال محدودیت ها در ستادهای شهرستانها، عدم اجرای مناسب و مورد انتظار مصوبات جلسات ستادهای استانی و شهرستانی توسط برخی از مردم و اصناف، عدم رعایت مناسب پروتکل های بهداشتی در سطح ادارات و ارباب رجوع آنان چالشهایی هستند که در مقابله با بیماری کرونا با آنان مواجه هستیم.
دکتر کریمیان ادامه داد: هشدارهایی صادره از سوی ستاد استانی مقابله با کرونا و دانشگاه علوم پزشکی باید از سوی مردم جدی گرفته شوند و به درستی رعایت گردند. همچنین استفاده از ماسک در ادارات برای پیشگیری از ابتلای به بیماری کرونا اگر اجباری شود، نقطه مثبتی خواهد بود زیرا این امر بیشترین حفاظت فردی را در راه مقابله با این بیماری ایجاد میکند.
وی در ادامه این بحث گفت: تهویه مناسب فضاهای بسته، شستشوی مرتب دستها، گندزدایی مجدد محیطهای آلوده و پرتردد، دورکاری کارکنان دارای بیماریهای زمینهای و آسیبپذیر،مادران باردار و مادران دارای فرزند خردسال در ادارات از مسائلی هستند که در این شرایط برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا و شیوع آن در سطح استان انجام شوند.
وی در ادامه سخنان خود ناوگان حمل و نقل برون شهری و درونشهری، تالارهای پذیرایی، گیمنتها، باشگاههای ورزشی، آرایشگاهها، دفاتر پیشخوان دولت، پمپبنزینها، پارکها، بانکها، پلیس+۱۰ و .... به دلیل تجمع بالای افراد اماکن پر خطر محسوب میشوند و احتمال شیوع بیماری کرونا در آنان افزایش می یابد.
گفتنی است که رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خاتمه سخنان خود به تشریح گزارشی در رابطه با مقایسه میزان بروز بیماری، درصد بهبود یافتگان، مقایسه وضعیت کیفیت نمونه گیری، روند کلیه موارد مشکوک، مثبت، بستری و فوتی استان، میزان بروز بیماری در ۱۰ هزار نفر جمعیت به تفکیک شهرستانها، وضعیت بیماری زمینهای در موارد مثبت و فوتی، وضعیت موارد مثبت و فوتی بر حسب جنسیت، گروه سنی و شغل پرداخت.
در ادامه این جلسه نیز دکتر صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی ایلام ابرازکرد: متاسفانه عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در روزهای اخیر در سطح استان خطرآفرین شده است و موجب افزایش تعداد افراد مبتلا به کرونا شده است.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم این افزایش آمار را کنترل کنیم لازم است که علاوه بر رعایت بهداشت فردی و عمومی و اقدامات پیشگیرانه از سوی مردم، در این راستا اصناف نیز پای کار بیایند.
دکتر صادقیفر خاطرنشان کرد: عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی موجب افزایش تعداد افراد مبتلا به کرونا در استان شده و دیروز و امروز بدترین روزهای آماری ابتلا به کرونا است.
وی با بیان اینکه بیماری کرونا با یک چهره خشن برگشته است، یادآورشد: در تمام نقاط استان به ویژه در مناطق جنوبی باید بیش از پیش اقدامات پیشگیرانه به کار بسته شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: نگران تجهیزات، وسایل حفاظت شخصی و تخت بیمارستان نیستیم، نگرانی ما از شیوع ابتلا در برخی ادارات است. بنابراین افراد آسیب پذیر و بیماران را دنبال دورکاری بفرستیم و ادارات برای مقابله با بیماری کرونا پیشگیری از شیوع بیماری در سطح ادارات، برای ماسک پرسنل و گندزدایی محیط هزینه کنند.
در ادامه این جلسه نیز استاندار ایلام در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرح شده در جلسه با هشدار نسبت به وضعیت کرونا در استان، تاکید کرد: آمار مبتلایان به کرونا در استان به شدت در حال افزایش است و این بسیار نگران کننده است.
مهندس سلیمانی دشتکی؛ دیروز و امروز را بدترین روز کرونا در استان عنوان کرد و گفت: امروز در پی مبتلا شدن تعداد زیادی که یک رکورد بی سابقه از روند بیماری تاکنون در استان است نشست اضطراری برگزار کرده ایم و همین جا اعلام خطر می کنم.
رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه ایلام مابین سه استان قرمز کرونا قرار دارد، اظهار داشت: برای شهرستان های همسایه سه استان مذکور به ویژه شهرستان های حوزه جنوب استان یک وضعیت خطرناک متصور است که نیازمند رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی توسط مردم و تدابیر دستگاه های درگیر در کار است.
وی ادامه داد: متاسفانه ارتباطات رفت و برگشت مابین شهرستانهای مجاور با این استان ها زیاد و نگران کننده است و این یکی از عوامل مهم رشد شدید افزایش مبتلایان است.
استاندار ایلام در ادامه از عوامل دیگر افزایش جهشی رشد مبتلایان به کرونا در استان گفت و تصریح نمود: عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و طرح فاصله گذاری اجتماعی، برگزاری مراسمات مختلف جشن عروسی و عزا و ... مزید بر علت شده است بطوریکی گزارش شده است در یک مراسم مشابه در استان های مجاور ۱۲۰ نفر مبتلا به کرونا شده اند!
وی افزود: مراسمات و هجوم بی وقفه مردم به بازار و گردشگاه ها و تفریگاه ها فاجعه به بار می آورد و مردم به خاطر حفظ جان خود هم که شده است مراعات بکنند چرا که کار از توصیه گذشته است.
سلیمانی دشتکی با اشاره به این مهم که ما خواستار ادامه روند زندگی و فعالیت مردم اما با رعایت پروتکل های بهداشتی هستیم، افزود: اما این به منزله عادی سازی شرایط کرونا نیست، بنابراین مردم در مکان های عمومی و محل کار ضمن اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی حتما از ماسک استفاده کنند.
وی با عنوان این مطلب که ناچار به رعایت پروتکل های بهداشتی هستیم، تاکید کرد: اگر هشدارها را جدی نگیریم پاسخ پشیمان کننده ای از کرونا خواهیم گرفت.
استاندار ایلام در ادامه ار صنعت معدن و تجارت استان و صنوف مختلف خواستار تولید ماسک با تایید بهداشت و درمان شد و گفت: لازم است تولید ماسک با قیمت ارزان و به وفور در دسترس مردم قرار گیرد.
وی افزود: همچنین ادارات تدابیری بیاندیشند تا ماسک و ضدعفونی در اختیار کارکنان و ارباب رجوع و افرادی که در ادارات حضور می یابند، قرار بدهند.
رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا ضمن اینکه از ادارات خواست که از ورود کارمندان و افرادی که دارای علائم بیماری کرونا هستند جلوگیری شود، افزود: البته مدیران بایست به افراد مشکوک به کرونا مرخصی بدهند و در جهت پیشگیری از بیماری از ورود آنها به اداره جلوگیری کنند.
وی خواستار لغو تمام همایش ها در ادارات شد و گفت: ادارات جلسات خود را بصورت ویدئو کنفرانس برگزار کنند و از تجمعات اداری به هر شکلی حتی در تودیع و معارفه ها خودداری شود.
استاندار ایلام در ادامه خواستار اعلام آمار مبتلایان به کرونا در استان شد و گفت: برای هشیاری بیشتر و در جریان قرار گرفتن جدی بودن بحث کرونا نیازمند اعلام آمار مبتلایان هستیم.
وی خواستار اعلام عمومی مباحث کرونا و در جریان قرارگرفتن مردم در این خصوص شد و گفت: دستگاه های متولی چون صدا و سیما و رسانه ها و ... مردم را در جریان روند ابتلا موارد پیشگیری و ... قرار بدهند و در این زمینه آگاهی بخشی کنند.
سلیمانی دشتکی در پایان تاکید کرد: مردم کاری نکنند که روند کنترل بیماری از دست برود، به خاطر حفظ جان خود هم که شده نسبت به قطع زنجیره انتقال کرونا در تجمعات حضور نیابند، مواظب افراد سالخورده و دارای بیماری زمینه ای باشند، در محل کار و مکان های عمومی پروتکل های بهداشتی را حفظ کنند و حتما از ماسک استفاده نمایند، شهرستان های نزدیک به وضعیت قرمز به استان های مجاور که در وضعیت قرمز کرونا هستند سفر نکنند، افراد مبتلا به هیچ عنوان در جامعه و محل کار حضور نیابند.
گفتنی است که در این نشست از آمار مبتلایان ادارات ابراز نگرانی شد. ادارات آب و فاضلاب، ارتباطات، تعاون کار و رفاه اجتماعی، تامین اجتماعی، هلال احمر، شهرداری و ... از جمله اداراتی بودند که کارمندان مبتلا به کرونا گزارش شده است.