X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 17 تیر 1399
 گفتگوی اصحاب رسانه با رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در کارگروه رسانه در فضای مجازی(تیرماه)

  گفتگوی اصحاب رسانه با رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در کارگروه رسانه در فضای مجازی(تیرماه)

امتیاز: Article Rating

(قسمت اول)
گفتگویی که در ادامه آمده سخنان دکتر کریمیان ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اصحاب رسانه و خبرنگاران در رابطه با بیماری کرونا در استان در کارگروه رسانه در فضای مجازی می‌باشد.
در این کارگروه اصحاب رسانه سوالاتی از ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی در رابطه با بیماری کرونا و اقدامات حوزه سلامت پرسیده اند که در ادامه آمده است.

🔶سوال: با توجه به اینکه در استان ایلام برای بیماران در حال بهبود نقاهتگاهی وجود ندارد، چه تضمینی هست که این افراد ملزم شوند در خانه بمانند آیا نظارتی در این خصوص از سوی دست اندرکاران دانشگاه به عمل می آید؟

🔹دکتر کریمیان:با عرض سلام و خسته نباشید و شب بخیر خدمت اصحاب محترم رسانه و مطبوعات و تقدیر از حضور در این نشست مجازی در خصوص نقاهتگاهها در دوره ای از شیوع بیماری کرونا در ایلام مراکز نقاهتگاهی همزمان با سایر نقاط کشور ایجاد شد اما استقبال از آن توسط بیماران کم بود و ما شاید تنها استانی بودیم که تا حدی از این نقاهتگاهها استفاده کردیم. بعد از اینکه کرونا از تب و تاب اولیه خود افتاد و تعداد بیماران کم شد، بر اساس دستور وزارتخانه مبنی بر تعطیلی این نقاهتگاهها؛ آنان را تعطیل و غیرفعال کردیم و در حال حاضر با توجه به حجم بیماران بستری در بیمارستان شهید مصطفی خمینی وجود دارد، فعلاً کمبود جا نداریم البته ناگفته نماند که ما در فکر ایجاد یک نقاهتگاه هستیم که در صورت ضرورت فورا آن را برای استفاده ایجاد کنیم.

🔶سوال: با سلام خدمت جناب آقای دکتر کریمیان ریاست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام.. چه تعداد از مدافعان سلامت در مراکز درمانی استان به کرونا مبتلا شده اند؟از کل فوتی ها که بدیل کرونا فوت شده اند چند درصد دارای بیماری های زمینه ای بوده اند؟آماری و درصدی از رده سنی مبتلایان و فوتی های کرونا در استان در دسترس است؟

🔹دکتر کریمیان:در خصوص همکاران ما در دانشگاه حدود ۱۶۰ نفر از پرسنل مبتلا مبتلا به کرونا شده اند که شامل پرسنل بهداشتی درمانی و تعدادی از اعضای هیئت علمی و کادر اداری سطح دانشگاه هستند خوشبختانه در دانشگاه در بین همکاران مبتلا به کرونا تنها دو نفر در بیمارستان بستری شدند که با حال عمومی و مناسب از بیمارستان ترخیص شدند.
در خصوص فوتی ها بیش از ۸۰ درصد افراد متوفی دارای بیماری‌های زمینه‌ای بوده اند و ۲۰ درصد از این آمار بیماری زمینه ای نداشته اند که از این ۲۰ درصد؛ بیشتر افراد بر اثر کهولت سن جان خود را از دست داده‌اند.

🔶سوال: با سلام و تحیات و ضمن سپاس و قدردانی از کادر درمانی و مدافعین سلامت! ماآموزش دهندگان نهضت سواد آموزی (مشمول و تایید شده وزارت) که تعداد نزدیک به ۴۰۰نفر در تمامی مناطق مختلف استان، باید در تاریخ ۲۰ تیر ماه در آزمونی که جهاد مجری این ازمون هستند شرکت کنیم. شایان ذکر است این ازمون فقط یکبار برگزار میشود(و ما حداقل هر کدام با داشتن ۸ تا ۱۲سال سابقه آموزشی)
آیا رواست با شرایط کنونی و وجود ویروس کرونا که یک بحران نه تنها برای کشور عزیزمان بلکه جهان، بهتر نیست برگزار شود. آیا جان ما اموزش دهندگان اهمیت ندارد(گناه ما وخانواده ما چیست؟)ممکن است در بین مشمولین کسانی باشند که ناقل وبدون علایم باشند ....لذا از استاندار محترم و جناب اقای دکتر کریمیان ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی استان درخواست میکنم با وجود این شرایط تعویق آزمون را برای این قشر زحمتکش که نقش بسزایی در ریشه کن کردن بی سوادی جامعه را داشته اند خواستاریم.

🔹دکتر کریمیان: در خصوص آزمون نهضت سواد آموزی با توجه به اینکه آزمون کشوری است و قطعا اگر بخواهیم آزمون را لغو کنیم، جفا در حق استان خواهد بود و استان از جذب افراد مربوطه محروم خواهد شد؛ بنابراین تصمیم‌گیری در این خصوص در سطح استان قطعاً مقدور نیست و باید در سطح ملی برای آن تصمیم‌گیری شود و فکر کنم که آزمون لغو نخواهد شد و بهتر است که ما در حین آزمون پروتکل ها را به صورت حداکثری رعایت کنیم که انشالله سلامت شرکت‌کنندگان تهدید نشود.

🔶سوال:تشکر میکنم از دانشگاه علوم پزشکی بخاطر دادن آمار مبتلایان به ویروس کرونا خیلی رو مردم تاثیر گذاشت. یعنی عصری که رفتم بازار شاید حدود ۹۰ درصد مردم از ماسک استفاده کرده بودند واقعا رعایت بهداشتی هم خوب بود. سوالم در کار گروه این است که برنامه دولت برای قلیان سراها چیه واقعا اگه اینطوری با این تجمعات پیش بره عواقب بدی در پیش دارد؟

🔹دکتر کریمیان:دانشگاه هیچوقت خواهان پنهان کاری در مسائل مربوط به کرونا نیست و همیشه صداقت و شفافیت در ارائه آمار

را پیشه نموده است اینکه آمار مبتلایان از سوی دانشگاه در یک مدت اعلام نشد بر اساس دستورالعمل وزارتخانه بود و الان هم به خاطر مردم دوباره آمار را به صورت شفاف اعلام می‌کنیم و قبول داریم که روی مردم تاثیر گذار بوده و مردم به صورت حداکثری از ماسک استفاده می کنند.
در رابطه با قلیان سراها این مراکز هم اکنون با شرایط و وضعیت قرمز استان تعطیل و غیرفعالند و بعد از فروکش شدن بیماری در رابطه با آنان تصمیم‌گیری خواهد شد.

🔶سوال: جناب دکتر با گذشت حدود سه ماه از وعده جنابعالی در خصوص جابجایی دستگاه سی‌تی اسکن دهلران هنوز اقدامی صورت نگرفته است. در این شرایط حساس باید بیماران از دهلران به شهرهای دیگر استان و یا مرکز ارجاع داده شوند که خودش زمینه ساز انتقال ویروس است چه برنامه‌ای برای حل این مشکل بزرگ دارید؟ همچنین از نگاه خوب جنابعالی ومجموعه همکاران شما در خصوص تخصیص اعتبار و تجهیزات بیمارستان شهدای شهرستان دهلران طی هفته گذشته تشکرمی کنم.
تشکر ویژه از همکاری خوب جناب مهندس منصوری رئیس شبکه و آقای احمدی رئیس بیمارستان شهدا با رسانه های شهرستان دارم.

🔹دکتر کریمیان:در رابطه با سی تی اسکن بیمارستان دهلران به خاطر چشمه های آب گرم و ساطع شدن میزان بالای گوگرد از آنان، باعث سولفاته شدن همه وسایل و همه تجهیزات درمانی می‌شود و دستگاه سی تی اسکن نیز از این قاعده مستثنی نیست و این دستگاه در شهرستان دهلران به واسطه این مشکل کارایی چندانی نداشته و خرابی های مکرری به خاطر گوگرد داشته و علیرغم تعمیرات مکرر بر روی آن، قابل استفاده نیست.
ما هم قول دادیم که این دستگاه را جابجا کنیم و در این راستا با وزارت بهداشت مکاتباتی شده و تیم اعزامی ما با بیمارستان و شبکه رایزنی‌های مربوطه را انجام داده که نظر تخصصی خود را اعلام کنند.
یک فضای مناسب برای جابجایی آن در نظر گرفته شده که به دلیل وجود اشعه ایکس در این دستگاه؛ جابجایی بر اساس مجوز از سازمان انرژی اتمی باید صورت گیرد. تایید نمودن محل استقرار این دستگاه نیز توسط این سازمان انجام می‌گیرد و قطعاً کمی زمانبر خواهد بود و نیروهای ما کار کارشناسی را انجام داده‌اند و در صورت تایید محل استقرار این جابجایی انجام خواهد شد. البته این نگرانی وجود دارد که فضای جدید دوباره تحت تأثیر گوگرد قرار گیرد و به همین خاطر ما با تعامل بیشتری امور را پیش می بریم.

🔶سوال: ضمن خدا قوت به همه پرسنل زحمتکش بهداشت و درمان بابت شش ماه کار و تلاش و ایثار سخت و جانفرسا، آقای دکتر لطفا توضیح بفرمایند چرا استان های مرزی همگی در حالت قرمز قرار گرفته اند ؟ آیا دلیل خاصی دارد ؟ مطالعاتی در این زمینه صورت گرفته است ؟

🔷دکتر کریمیان: این بیماری از نظر سیر اپیدمیولوژیک با آنچه که دانشمندان ذکر کرده‌اند و ما فکر کردیم؛ خیلی متفاوت ظاهر شده و فکر می‌کردیم که در یک دوره‌ای این بیماری همانند دیگر بیماری ها ضعیف شود و نهایتاً فروکش کند. اما متاسفانه این سیر شد و نهایتاً باعث ابتلای همه استان‌ها شده و نظراتی که الان وجود دارد، از نظر کارشناسی وزارت؛ همه استان‌های کشور نهایتاً به این بیماری در یک‌درصد خاصی مبتلا خواهند شد. در اول شیوع بیماری استان‌های شمالی و مرکز کشور درگیر آن شدند و الان هم سیر این بیماری به استان های مرزی کشیده شده و تا زمانی که استان‌های مرزی همان پیک استان‌های شمالی مرکزی را سپری نکنند، این روند ادامه خواهد داشت. تنها هنری که ما داریم این است که با رعایت پروتکل های بهداشتی سیر بیماری را کند کنیم و باعث شویم که بیمارستان‌ها بیماران بدحال کمتری داشته باشند و با کمبود تخت بیمارستانی مواجه نشویم.

🔶سوال:چرا دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام برنامه هدفمندی در راستای مبارزه با کرونا ویروس در استان ایلام ندارد؟چرا بیمارستان مصطفی در شهر ایلام نسبت به تهیه البسه و ماسک و دستکش برای دانشجویان پرستاری اقدام نکرده؟

🔹دکتر کریمیان: برنامه دانشگاه معلوم و مشخص است و وظایف ما بهداشتی و درمانی است ضمن اینکه در کنار استاندار محترم و مجموعه کادر اداری استان هستیم، در خصوص تصمیم‌گیری که در ستاد استانی مقابله با کرونا گرفته می‌شود و وظایف و برنامه‌های دانشگاه کاملاً مشخص است اما با تمام افتخار اعلام می کنیم که دانشگاهی هستیم که بیماران ما در استان بدون تخت و دارو نمانده اند و همه مراقبت ها در سطح استان به خوبی انجام شده و همه پروتکل ها به درستی به مربوطه بهداشت و درمان هست رعایت شده اگر اداره یا ارگانی به درستی رسالت خود را انجام نداده گله‌مندی آن نباید متوجه دانشگاه باشد. دانشگاه نمی تواند به جای همه مردم و همه سایر ادارات کار کند. بلکه ما وظایف خاص خود را داریم و به خوبی انجام داده ایم در خصوص بیمارستان شهید مصطفی خمینی همه پرسنل

و پرستار و دانشجویان ما وسایل حفاظت شخصی دریافت می کنند. البته مواردی مشاهده شده که دانشجویان اصول پیشگیرانه را رعایت نکرده اند و علیرغم اینکه وسایل حفاظت فردی در اختیار آنان قرار داده شده؛ برخی از آنان متاسفانه از این اقلام استفاده نکرده اند. در همین راستا تاکید کرده‌ایم که افرادی که اصول پیشگیرانه را رعایت نکنند با آنان برخورد انضباطی شود. و ما در واقع از دانشجویان طلبکار هستیم که از وسایل حفاظت شخصی که در اختیار آنان قرار دارد، به خوبی استفاده نمی‌کنند.
در بین دانشجویان خوشبختانه موردی از ابتلا به بیماری کرونا نداشته‌ایم یک مورد ابتلاء داشتیم که دانشجوی مبتلا قبل از اینکه در خوابگاه حضور پیدا کند، دچار بیماری شده بود به محض ورود به خوابگاه بیماری وی تشخیص داده شد و به شهرستان محل زندگی‌اش انتقال داده شد.

اشتراک گذاری
تصاویر
  •  گفتگوی اصحاب رسانه با رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در کارگروه رسانه در فضای مجازی(تیرماه)
ثبت امتیاز