برگزاری چهل و هفتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
چهل و هفتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، استاندار، معاونین استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی و مدیر روابط عمومی دانشگاه سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر ویژه از توجه ویژه استاندار محترم و همکاری و تعامل شایسته و ارزشمند و مسئولان استانی و تلاش و اهتمام همکاران بهداشت و درمان سطح استان اظهار داشت:
در کشور تعداد ۵میلیون ۶۲۶ هزار و ۶۳۱ مورد نمونه گیری از موارد مشکوک انجام شده که حاصل آن تشخیص تعداد ۸۰۱۸۹۴ نفر مبتلا به کرونا بوده و از این رقم، ۵۷۶۹۸۳نفر بهبود یافته، تعداد ۵۷۱۲ بیمار بدحال بستری و متاسفانه تعداد ۴۲۹۴۱نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز تعداد ۳۹۴۰۴ مورد نمونه گیری از افراد مشکوک به کرونا انجام شده که تعداد ۲۰۷۰۳نفر به بیماری کرونا مبتلا تشخیص داده شدهاند و متاسفانه تعداد ۵۲۰نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند.
همچنین در حال حاضر تعداد ۳۷۶بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۱۸۶۴۰ مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
میانگین سنی موارد مبتلایان در استان ۴۰/۱سال بوده و بیشترین گروه سنی ابتلا ۳۰ الی ۴۹ساله هستند و میانگین سنی موارد مبتلا و بستری به ۴۰ سال کاهش یافته است. کمترین سن ابتلا ۳روز و بیشترین سن ابتلا نیز ۹۴ ساله بوده اند.
در بین متوفیان نیز سن بالاترین متوفی ۹۴ ساله و پایینترین سن متوفی ۱۲ ساله بوده است.
وضعیت ابتلای افراد در استان برحسب جنس نیز؛ درصد ابتلا در مردان با تعداد ۱۲۰۰۷مورد مبتلا؛ ۵۸درصد و در زنان با تعداد ۸۶۹۶مورد ابتلا، ۴۲ درصد بوده و درصد فوت در مردان نیز با ۳۱۲ مورد؛ ۶۰درصد و در زنان با ۲۰۸مورد ۴۰درصد بوده است.
۱۸درصد بیماران کرونایی و ۷۴درصد از متوفیان این بیماری، دارای بیماری زمینهای بودهاند.
در هفته اول آبان تعداد ۲۲۲۳مورد نمونه گیری، تعداد ۱۱۵۵مورد ابتلا، ۳۴مورد فوتی، ۴۴۹مورد بستری جدید،
در هفته دوم تعداد ۲۹۹۷مورد نمونه گیری، تعداد ۱۸۱۷مورد ابتلا، ۴۰مورد فوتی، ۴۸۲مورد بستری جدید، در هفته سوم تعداد ۳۴۹۱مورد نمونه گیری، تعداد ۲۳۷۶مورد ابتلا، ۸۷مورد فوتی، ۶۷۹مورد بستری جدید و در هفته چهارم نیز تعداد ۲۴۶۰مورد نمونه گیری، تعداد ۱۴۱۹مورد ابتلا، ۴۵مورد فوتی و ۴۷۱مورد بستری جدید بوده است.
۲۱۳۰ مورد بستری موجود و ۳۷۲ مورد ترخیص داشته ایم در حالیکه در نیمه اول آبان تعداد ۵۲۲۰مورد نمونه گیری، تعداد ۲۹۷۲مورد ابتلاء، ۷۴مورد فوتی، ۹۲۸مورد بستری جدید، ۴۴۰۱مورد بستری موجود و ۷۶۵مورد ترخیص داشته ایم.
از ابتدای شیوع کرونا در استان تا تاکنون تعداد ۶۸۰۸ نفر شاغل در استان به بیماری کرونا مبتلا شده اند که از این آمار تعداد ۶۵۵نفر در حوزه بهداشت، ۱۲۳۶نفر در حوزه درمان و ۴۹۱۷نفر نیز در سطح ادارات، بانکها، شرکت ها و.... به این بیماری مبتلا شده اند.
گفتنی است که رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه سخنان خود به بیان مطالبی در رابطه با موضوعاتی همچون درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی، تعطیلی شهربازی، رعایت پروتکلها در آرامستان ها، ادارات و سازمان ها، رستورانها، داروخانهها، دفاترخدمات بیمهای، بانکها، دفاتر پیشخوان دولت، پایانه برونشهری و درونشهری، نانواییها، پاساژها، هتلها و مراکز اقامتی، مساجد و اماکن متبرکه، مطبها، وسایل نقلیه و همچنین درصد ماسک زدن شاغلین و کارمندان در ادارات، موسسات و بانکها و درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط متصدیان و شاغلین مراکز و اماکن صنفی و صنعتی پرداخت.
در ادامه این جلسه نیز استاندار ایلام در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرح شده؛ ضمن اینکه از مجموعه تلاش ها و زحمات ستاد تشکر کرد، به سفر معاون درمان وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: سفر آقای دکتر جان بابایی به استان ایلام برکات و کمک های خوبی برای استان به همراه داشت.
استاندار ایلام با اشاره با بازدید معاون وزیر بهداشت از زیرساخت های استان در مقابله با کرونا، گفت: ایشان نقاهتگاه بیماران کرونایی استان را یکی از بهترین مراکز کشور دانستند و آن را به عنوان الگو برای سایر استان ها معرفی کردند.
وی در ادامه نقش صدا و سیما و رسانهها و فضای مجازی در اجرای طرح جامع مدیریت کرونا بسیار مهم و حائز اهمیت خواند و گفت: رسانهها. صدا و سیمای و فضای مجازی با تولید محتوای جدید به دنبال فرهنگسازی برای مردم در اجرای این طرح مهم باشند.
وی افزود: مردم بایست خود وارد صحنه بشوند و بپذیرند که این طرحها و محدودیتها برای سلامتی جامعه است و تا خود مردم به این نتیجه نرسند و پای کار نیایند از این گونه طرحها نخواهیم گرفت.
رئيس ستاد استانی مبارزه با کرونا خواستار مشارکت و همراهی کامل مردم در اجرای طرح جدید شد و گفت: ضامن موفقیت این طرف مردم هستند و اگر مردم پای کار باشند و دستورالعمل ها و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمایند ما در این طرح به حول و قوه الهی پیروز خواهیم شد.
وی در ادامه به اظهار نظر برخی از رسانه ها در خصوص وضعیت مناطق کرونایی استان گفت: در طرح جدید ما دیگر حالات سیاه نداریم، سه حالت زرد نارنجی و قرمز مدنظر است و البته خوشبختانه ایوان و دره شهر ازحالت بحرانی خارج شده اند و این جای امیدواری دارد نه اینکه ناراحت شویم که چرا این شهرها از حالت بحرانی خارج شده اند!
سلیمانیدشتکی در پایان بخش اول صحبت های خود گفت: از رسانه های محلی خواهش دارم که مسائل را به صورت کلی و دقیق رصد کنند و با یک نگاه همه جانبه نسبت به انتشار اخبار و اطلاعات به مردم اقدام نمایند.
وی افزود: موفقیت ما در گرو همکاری مردم است که این مهم نیازمند فرهنگ سازی توسط رسانه ها است.
در این نشست استان به سه منطقه زرد نارنجی و قرمز کرونایی تقسیمبندی شد و محدودیت های هر منطقه نیز مشخص گردید.
استاندار ایلام در ادامه در خصوص محدودیت های مناطق قرمز استان گفت: در این مناطق فعالیت گروه های شغلی دو، سه و چهار ممنوع و تعطیل است و فقط مشاغل ضروری و خدماتی که گروه شغلی یک هستند آن هم با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی به فعالیت خود ادامه می دهند.
وی در ادامه گفت: همچنین مقرر گردید که در شهرستان هایی که وضعیت قرمز دارند تنها یک سوم کارکنان در محل کار حضور یابند.
سلیمانیدشتکی در ادامه با اشاره به اینکه در این طرح مشاغل اداری دو دسته هستند، اظهار داشت: یک قسمت مشاغل ضروری و خدماتی و بخش دوم مشاغل عمومی هستند که در بحث مشاغل عمومی در مناطق قرمز یک سوم کارکنان را در ادارات خواهیم داشت ولی در مشاغل ضروری و خدماتی با اجازه بالاترین مقام سازمان و یا بالاترین مقام اجرایی استان در صورت امکان با حضور ۵۰ درصد کارکنان فعالیت خود را ادامه دهند.
وی در ادامه به وضعیت حضور کارکنان در مناطق نارنجی اشاره کرد و گفت: در دستگاهها و ادارات عمومی ۵۰ درصد و دستگاه هایی که خدمات ضروری ارائه می دهند تا دو سوم کارکنان باید در محل کار خود حاضر باشد.
رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا در خصوص مناطق زرد گفت: در این مناطق دو سوم کارکنان باید در محل کار خود حاضر شوند و کلیه کارکنان هم در بحث دستگاه های خدمات رسان و ضروری باید در ادارات مربوطه حاضر باشند.
استاندار ایلام در بخش دیگری از صحبت های خود به بحث مهم غربالگری محلهای اشاره کرد و گفت: در این طرح نظارت کامل بر محلات با همکاری سازمان بسیج کشور است.
وی در ادامه گفت: در بحث غربالگری دو گروه را مورد نظارت و غربالگری قرار خواهیم داد، ابتدا افرادی که مبتلا شده اند که خانواده و تمام افرادی که با فرد مبتلا در ارتباط بوده اند را تست کرونا خواهیم گرفت و نظارت خواهیم کرد.
وی افزود: این افراد یا در منزل خود و یا اینکه اگر امکان قرنطینه در منزل وجود نداشته باشد در نقاهتگاه ها و یا مکانهای دیگری در قرنطینه کامل قرار خواهند گرفت.
نماینده عالی دولت در استان گفت: در این طرح برای جلوگیری از حضور افراد مبتلا در جامعه تلاش می شود داروها و نیازهای فرد در منزل تهیه شود.
وی در ادامه گفت: نظارت دیگری که در محلات صورت میگیرد نظارت معکوس است، بدین معنی که ما بر افرادی که دارای بیماری زمینه ای بوده و یا سالخورده هستند و یا خانم های باردار نظارت خواهیم کرد که در اجتماع حضور نیابند.
وی افزود: از آنجا که این افراد در صورت ابتلا به کرونا با توجه به داشتن بیماریهای زمینهای و ضعیف بودن بدن امکان سخت بودن بیماری یا فوت افراد وجود دارد بر این اساس از حضور آنان در اجتماع جلوگیری خواهد شد.
استاندار ایلام در ادامه از سومین محدودیت طرح مدیریت جامع کرونا خبر داد و گفت: در اجرای طرح جامع مدیریت هوشمند، محدودیت ها در حوزه تردد، شامل ممنوعیت ورود خودروهای پلاک شخصی غیر بومی به شهرستانهای قرمز و نارنجی می شود.
وی در ادامه گفت: چنانچه خودروی پلاک شخصی غیر بومی در هر یک از شهرستانهای دارای رنگ بندی نارنجی و قرمز مشاهده شود به ترتیب به مبلغ ۵۰۰ هزار و یک میلیون تومان جریمه خواهد شد که در صورت مشاهده ی مجدد خودرو پس از ۲۴ ساعت مجددا جریمه و اعمال قانون انجام خواهد شد.
وی افزود: همچنین در آرامستان ها ورود افراد و خودروها ممنوع است و خاکسپاری ها با کمترین افراد ممکن صورت خواهد گرفت.
رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا ضمانت اجرایی طرح را در گرو همکاری مردم عنوان کرد و گفت: امروز همه دستگاههای اجرایی، نظارتی و همینطور آحاد مختلف مردم با اتحاد و همدلی یک صدا شده اند که در مقابل این بیماری ایستادگی کنند.
وی در پایان تاکید کرد: البته تمام این اقدامات و محدودیت هایی که شکل می گیرد صرفا با همکاری و همراهی مردم موفقیت آمیز خواهد بود.
وی افزود: در صورتی که مردم با زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، عدم حضور در اجتماعات، دورهمی ها و شب نشینی ها با ما همکاری داشته باشند انشاءالله طرح به نتیجه خواهد رسید.