برگزاری هفتادمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
هفتادمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا با حضور استاندار ایلام، معاون توسعه استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی و مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک عید سعید فطر و آرزوی قبولی طاعات و عبادات حاضران در ماه مبارک رمضان؛ از تلاش و اهتمام و مجموعه اعضای ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا، دستگاهها و ارگانهای مختلف و مجموعه خدوم حوزههای بهداشت و درمان سطح استان تقدیر نمود و اظهار داشت:
از زحمات و تلاشهای مسئولان در ستادهای استانی و شهرستانی مدیریت مقابله با بیماری کرونا و همچنین همکاران بخشهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی و دستگاهها و ارگانها ای که در دوران به وقوع پیوست چهارم کرونا در استان ایفای نقش نموده اند تقدیر و تشکر میکنم.
خوشبختانه آمارهای مربوط به ابتلاء، بستری و فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان نسبت به روزها و هفتههای قبل روندی کاهشی دارد و در حال عبور از پیک چهارم کرونا هستیم.
عزیزان دستاندرکار اجرای طرح شهید سلیمانی در سطح استان برای اجرای هرچه بهتر این طرح متحمل زحمات زیادی شدهاند و در کاهش آمارهای مبتلایان و بستریها نقش عمدهای ایفا نمودهاند و به شایستگی در راه مقابله با بیماری کرونا در کنار دانشگاه علوم پزشکی ایلام ایستادهاند.
همچنین این عزیزان در اجرای طرح واکسیناسیون علیه بیماری کرونا حوزه سلامت را در راه خدمت به مردم شریف استان یاری نمودهاند که از احساس مسئولیت و همکاری آنان تقدیر و تشکر می کنم.
برای اجرای واکسیناسیون امکانات و تجهیزاتی قطعاً نیاز است و انشاءالله مسئولان استانی و فرمانداران عزیز در سطح استان دانشگاه علوم پزشکی را در راستای واکسیناسیون یاری کنند.
در دنیا بیش از ۱۶۲میلیون و ۵۲۶هزار ۱۴۱نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۳میلیون و ۳۷۱هزار و ۵۴نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۱۴۰میلیون و ۳۸۸هزار و ۳۹۱نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران پساز کشورهای هند، برزیل، آمریکا، آرژانتین، کلمبیا، ترکیه و آلمان در رده هشتم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از هند، برزیل، آمریکا، آرژانتین، کلمبیا، روسیه، مکزیک، پرو، لهستان، اکراین،رترکیه، آلمان و نپال در رده چهاردهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۲میلیون و ۷۳۲هزار و ۱۵۲نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۷۶هزار و ۴۳۳نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. همچنین تعداد ۲میلیون و ۱۹۶هزار و ۱۹۷نفر نیز بهبود یافتهاند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۳۷۷۶۴نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۷۶۹نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۲۲بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۳۶۸۵۷مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
در استان ایلام بهلحاظ روند کلی ویروس کرونا در فروردینماه 1400 تعداد ۲۶۴۳۲مورد نمونهگیری توسط همکاران ما از افراد مشکوک به کرونا گرفتهشده که از این رقم تعداد ۶۹۲۹ نفر نتیجه نمونهگیری آنان مثبت بوده و تعداد ۱۳۸۳ نفر نیز به دلیل بدحال بودن در بیمارستانهای استان بستریشده و متأسفانه تعداد ۴۵نفر از هماستانیهایمان نیز در این مدت فوت شدهاند.
از اول تا ۲۵ اردیبهشت ماه نیز با توجه به وقوع پیک چهارم کرونا تعداد ۱۵۴۶۸مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونهگیری شده که از این رقم تعداد۳۹۳۰ مورد مثبت اعلامشده و تعداد ۱۱۵۴نفر نیز در بیمارستانها بستریشده و متأسفانه تعداد ۵۳نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
وضعیت مقایسه هفتگی موارد بستری، ابتلاء و فوت در سطح شهرستانهای استان؛ هفته جاری در مقایسه با هفته قبل ۱۶درصد کاهش موارد بستری، ۳۲درصد کاهش موارد ابتلاء و ۴۱درصد کاهش موارد فوتی را شاهد هستیم.
در ادامه این جلسه نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از تلاش و اهتمام مسئولان و دستاندرکاران ستادهای استانی و شهرستانی مقابله با بیماری کرونا ابراز داشت: در خصوص وضعیت ابتلای شاغلین از ۱۱لغایت ۲۵ اردیبهشتماه؛ تعداد مبتلایان در سطح استان ۷۸نفر بوده که شامل بخش بهداشت یک نفر، بخش درمان۳ نفر، ادارات ۴۵ نفر، بانکها ۳نفر، صنایع بالای ۲۰ نفر شاغل ۵نفر، صنایع نفت و گاز ۱۰نفر، آموزش و پرورش ۶نفر و حوزه نظامیان نیز ۵نفر میباشد.
دکتر جمیل صادقی فر در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وضعیت دریافت توزیع و تزریق واکسن کرونا تا ۲۵ اردیبهشت ماه، درصد تزریق در شهرستانها، آمار تعداد و درصد واکسیناسیون بیماری کرونا بر حسب گروههای هدف در استان و مباحثی همچون شامل برگزاری مراسمات شادی و عزا و نقض پروتکلهای بهداشتی، شلوغی بوستانها و پارکها و شهربازی، لزوم پیشگیری از تجمعات مربوط به تبلیغات شوراهای شهر و روستا و مقایسه آمار درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در آرامستانها، رستورانها، داروخانهها، دفاتر پیشخوان، دفاتر خدمات بیمهای، پایانههای درون شهری و برونشهری، نانواییها، مطبها و درصد رعایت استفاده از ماسک توسط مردم پرداخت.
در ادامه این جلسه دکتر محمد نوذری استاندار ایلام در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرح شده با بیان اینکه پیش بینی نمی شد کرونا تا این زمان طول بکشد و ۱۵ ماه است که مارا درگیر خود نموده اظهار داشت: در مدیریت کرونا و روند خیزهای افزایشی و کاهشی در پیک های چهارگانه کرونا همواره دو مولفه اصلی دولت و ملت برهم اثرگذار بوده اند
وی با بیان اینکه دولت به منزله همه ارکان حاکمیت، قوانین و مقررات، برنامه ریزی ها و اجرای دستورالعملها و ملت شامل مردم و همکاریها، شیوه تعامل با دوران گذار کرونا و مشکلاتی که بر روی دوش تک تک افراد جامعه بود، بر دو نقطه اشتراک در مواجهه با کرونا و مدیریت میدانی آن تاکید کرد و گفت: اول اینکه همچنان هیچ دارویی برای کرونا در دنیا وجود ندارد و دوم اینکه رعایت پروتکل ها، اجرای دستورالعمل ها و فاصله گذاری اجتماعی تاکنون همواره راهگشا بوده و هست.
استاندار ایلام با اشاره به وضعیت شکننده و جهش های ویروس کرونا و اینکه هر لحظه ممکن است وارد پیک پنجم بشویم، گفت: رسانه ها کمک کنند با آگاه سازی مردم و ترویج رفتار متناسب در ایام کرونا، رعایت پروتکلها، اجرای دستورالعمل ها و فاصله گذاری اجتماعی همواره در دستور کار قرار گیرد تا زمینهای برای غلبه بر بیماری کرونا فراهم آید.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون یک فرایند عمومی و ضرورت اساسی برای ایمن سازی جامعه است، از رسانهها خواست با آگاه سازی زمینه انجام واکسیناسیون در گروه های مختلف را به وجود آورند.
محمد نوذری گفت: برگزاری مراسمات عزا و عروسی، حضور در پارک ها و بوستان های شهری و حضور در آرامستان ها همچنان با محدودیت مواجه اند و رعایت پروتکل ها و اجرای دستورالعمل ها ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه همه ما در مقابل مشارکت مردم در انتخابات مسئولیم بیان کرد: نباید به بهانه مشارکت در انتخابات دستورالعملهای کرونایی نادیده و سلامت مردم به خطر بیفتد.
وی گفت: تجمعات انتخاباتی، تبلیغات تا برنامه زمانبندی انتخابات و حضور در محافل خانوادگی ممنوع است.
استاندار ایلام خواستار بهره گیری و استفاده از طرح همیاران سلامت و طرح شهید سلیمانی در همه شهرستانها شد و از فرمانداران خواست با نظارت وحساسیت بیشتر اجرای دستورالعملها و رعایت پروتکل ها را دنبال کنند و اجازه ندهند روند کاهشی کرونا موجب سهل انگاری و بی توجهی مردم به پروتکل ها شود.
وی در پایان تاکید کرد: در برگزاری امتحانات پایه های نهم و دوازدهم نظارت بیشتری انجام گیرد و فعالیت گروههای شغلی همچنان بر اساس قوانین و مقررات رنگبندی ها انجام میشود.