برگزاری هفتاد و هفتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
هفتاد و هفتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت امام محمد تقی(ع)؛ از تلاش و اهتمام و مجموعه اعضای ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا، دستگاهها و ارگانهای مختلف و مجموعه خدوم حوزههای بهداشت و درمان سطح استان تقدیر نمود و اظهار داشت:
از زحمات و تلاش های جناب آقای معروف بسطامی به عنوان رئیس سابق قرارگاه مدیریت مقابله با کرونا در استان تقدیر و تشکر می کنم و برای جناب آقای دکتر جهانگیر رستمزاد به عنوان رئیس جدید این قرارگاه آرزوی موفقیت می کنم و امیدوارم که این قرارگاه به عنوان یکی از ظرفیتهای استان همچون گذشته دانشگاه علوم پزشکی را در راستای مقابله با بیماری منحوس کرونا یاری نماید.
در هفتهای که گذشت استانمان روند صعودی به لحاظ شیوع بیماری کرونا داشته و جزو استانهایی است که در معرض شیوع این بیماری قرار دارد.
خوشبختانه در حال حاضر متوفیان بیماری کرونا در سطح استان نسبت به هفتههای قبل بسیار کمتر شده است.
آنچه که در بیمارستانهای تابعه دانشگاه مشهود است، کاهش بیماران بالای ۷۰ سال مبتلا به کرونا میباشد که نشانگر این مطلب میباشد که واکسیناسیون علیه بیماری کرونا در سلامت این گروه سنی تأثیر بسیار زیادی داشته است.
از دلایل روند کاهشی متوفیان بیماری کرونا در سطح استان میتوان به مسائلی همچون انجام واکسیناسیون علیه بیماری کرونا، ورود و استقرار دستگاهها و تجهیزات درمانی و پزشکی مناسب نسبت به گذشته در مراکز درمانی و تجربه و تلاش همکارانمان در سطح دانشگاه در راستای خدمات دهی به بیماران اشاره کرد.
در دنیا بیش از ۱۸۷میلیون و ۲۶۵هزار ۵۰۶نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۴میلیون و ۴۲هزار و ۶۷۵نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۱۷۱میلیون و ۲۳۷هزار و ۴۷۷نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران پساز کشورهای برزیل، هند، اندونزی، انگلستان، روسیه، آفریقای جنوبی، کلمبیا و آمریکا در رده نهم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از برزیل، هند، اندونزی، روسیه، کلمبیا، آرژانتین، آفریقای جنوبی، مکزیک، تونس و بنگلادش در رده یازدهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۳میلیون و ۳۵۵هزار و ۷۸۶نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۸۵هزار و ۶۹۴نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. همچنین تعداد ۳میلیون و ۱۰هزار و ۹۰نفر نیز بهبود یافتهاند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۴۰۹۱۰نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۸۰۸نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۰۶بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۳۹۴۹۹مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان خرداد ماه تعداد ۱۰۶۴۵مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونهگیری شده که از این رقم تعداد۱۳۷۱مورد مثبت اعلامشده و تعداد ۵۹۳نفر نیز در بیمارستانها بستریشده و متأسفانه تعداد ۲۷نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
همچنین از اول لغایت ۲۰ تیرماه نیز تعداد ۶۵۸۵ مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۹۷۵مورد مثبت کرونا و تعداد ۱۲۸۹نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۴ مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشته ایم.
در مقایسه هفته گذشته با دوهفته قبل؛ تعداد نمونه گیری ها ۲۹/۵درصد، تعداد مبتلایان ۸۰/۵درصد، تعداد بستریها ۲۰/۶درصد و تعداد فوتیها نیز ۴۰۰درصد افزایش یافته که نشانگر افزایش آمارها و هشدار به همه است که پروتکلهای بهداشتی را بیشتر از گذشته رعایت کنند.
در ادامه این جلسه دکتر جمیل صادقیفر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سخنانی به بیان به مطالبی همچون نرخ بروز کل کشور و بستری روزانه بهازای هر صد هزار نفر از جمعیت به تفکیک شهرستانها، نظارت بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی در سطح استان، بازدید کارشناسان مدیریت شبکه وزارت بهداشت با همراهی مسئولان حوزههای مختلف مرکز بهداشت استان از مراکز تجمیعی واکسیناسیون و مرکز مراکز منتخب کرونا در شهرستانهای مختلف استان، برنامه بازدید مدیران و کارشناسان بهداشت محیط از ادارات و بانکهای مرکز استان، گشت مشترک ادارات، فرمانداری و صنعت و معدن با همراهی کارشناسان بهداشت محیط در راستای رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح شهر و ... اشاره کرد.
در ادامه نیز دکتر جهانگیر رستمزاد معاون امور اقتصادی استاندار ایلام نیز در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده در جلسه اظهار داشت: برای جلوگیری از ورود به پیک پنجم رعایت دستورالعملها، اجرای پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک همچنان ضرورت دارد.
وی افزود: اجرای محدودیت ها اگر چه مشکلاتی را برای اقشار، اصناف و مردم به همراه دارد، اما تا ایمن سازی جامعه و انجام واکسیناسیون باید همکاری ها تداوم یابد.
معاون اقتصادی استاندار با تشکر از همراهی مردم، اصناف و بازاریان بخاطر همراهی و نیز تقدیر از رسانه ها و همه کسانی که در تولید محتوا، فرهنگ سازی و افزایش آگاهی مردم نقش موثری داشتند، گفت: مدیریت کرونا نیازمند همراهی و همکاری مردم است که با رفتارهای خود ضمن پرهیز از عادی انگاری رفتاری، مسئولیت پذیری خود را در قبال همنوعان تقویت کنند.
وی با بیان اینکه دولت تسهیلاتی را در نظر گرفت که کفایت هزینه زندگی آنان نمی کند، گفت: تعطیلی اصناف و بازاریان در ادوار گذشته کرونا خسارات جبران ناپذیری را متحمل نموده و روزهای سختی را سپری و مردم از لحاظ اقتصادی در تنگنا قرار گرفته اند، ولی همچنان تداوم همکاریها می تواند راهگشا باشد، انشااله با همت متولیان از همه ظرفیت ها برای تهیه واکسن اقدام لازم انجام می گیرد.
رستمزاد تاکید کرد: کرونا بخشی از زندگی مردم شده و نیاز است که با دانش افزایی و آگاهی بخشی خطرات آن همواره از طریق رسانه ها و صدا و سیما گوشزد شود.
وی، چهار عامل آگاهی بخشی، فرهنگ سازی توسط رسانه ها و صدا و سیما، افزایش واکسیناسیون توسط دانشگاه علوم پزشکی و همراهی مردم و رعایت پروتکل ها توسط مردم را در پیشگیری از شیوع کرونا موثر برشمرد و گفت: هرجایی مردم پای کار بودند ما موفق بودیم، رسانه نقش مردم در رعایت پروتکلها، زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و همچنین امتناع از حضور در تجمعات از جمله مراسم عزا و عروسی و آرامستانها را پر رنگ کنند تا مردم در مواجهه با این ویروس ساده انگاری نکنند.
فرمانده قرارگاه کرونای استان با اشاره به دورکاری کارکنان گفت: در راستای حفظ سلامت مردم، اجرای پروتکلها و نیز انجام امورات روزمره مردم ضرورت دارد، ادارات فرصت دورکاری را فراهم آورند تا ضمن حفظ سلامت مردم، امور روزمره با مشکل مواجه نشود.
رستمزاد در پایان از فرمانداران خواست تمهیدات لازم را در اجرای پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی در شهرستان ها فراهم اورند و متناسب با رنگ بندیها اقدامات لازم را بعمل آورند.