X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 13 مرداد 1400
  برگزاری هشتاد و یکمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا(جلسه فوق العاده)در استانداری ایلام

  برگزاری هشتاد و یکمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا(جلسه فوق العاده)در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating

هشتاد و یکمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا(جلسه فوق العاده) با حضور استاندار، معاونین سیاسی امنیتی، امور عمرانی و امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.


در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از استاندار و سایر اعضای ستاد استانی مقابله با کرونا در راستای برگزاری جلسه فوق‌العاده کرونا در استان و همچنین تقدیر از مجموعه دولتمردان دولت دوازدهم و آرزوی موفقیت برای دولتمردان دولت جدید در راه خدمت به نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت:

کشور ما در حال حاضر اوضاع مطلوبی به لحاظ آمار های بیماری کرونا ندارد و به شدت آمارها در حال افزایش است.

استان ایلام در بین استان‌های کشور که همه درگیر بحران کرونا شده اند، جزو ۴ استان اول کشور به لحاظ افزایش آمار بیماری کرونا قرار دارد.

ویروس دلتا نسبت به ویروس های جهش یافته قبلی از نظر سرایت پذیری بین ۸ تا ۱۲ برابر قوی‌تر عمل می‌کند.

در دانشگاه جلسات مربوط به بیماری کرونا، شرایط بحرانی، خدمات دهی در بیمارستان‌ها بیماران، نحوه مدیریت این بیماری در سطح بیمارستان‌ها، تخت های بستری و.... همواره برقرار است و در این جلسات برای رفع مشکلات و چالش‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

خستگی و فرسودگی کادر درمانی یکی از مشکلات و چالش هایی است که همچنان به قوت خود باقی است که این امر حاصل ۱۷ ماه مقابله بی‌امان با ویروس کرونا و خدمات رسانی به بیماران به طور شبانه روزی می‌باشد.

پرسنل ما در طول ۱۷ ماه اخیر برای خدمت صادقانه به مردم از جان و دل مایه گذاشته اند و این خستگی و فرسودگی را تحمل می نمایند اما به لحاظ اعتبارات و مسائل مالی و دارویی، دانشگاه به شدت تحت فشار است.

از ستاد استانی کرونا تقاضا داریم که مکاتباتی با مسئولان کشوری در رابطه با مشکلات و چالش‌های استان در راه مقابله با بیماری کرونا داشته باشند که به لحاظ منابع مالی و تجهیزات و امکانات دانشگاه علوم پزشکی را حمایت نمایند.

در حال حاضر با شیوع بیماری کرونا و افزایش کم سابقه میزان بستری ها، نظم بیمارستانی در مراکز درمانی ما تهدید می‌شود لذا انتظار داریم که همه دستگاه‌های مربوطه و اصحاب رسانه ما را در این راستا از جمله ساماندهی مسائل مربوط به بیماران و همراهان و عدم ملاقات بیماران کرونایی و فرهنگ‌سازی در این راستا یاری نمایند.

واکسیناسیون بر اساس سند ملی و دستورالعمل‌های مربوطه توسط دانشگاه به خوبی در حال انجام می باشد و در این راستا و در جهت تسریع در روند واکسیناسیون، نیازمند حمایت دستگاه‌ها و ارگان‌های استانی در رابطه با نیروی انسانی و تجهیزات و امکانات و فضای ساختمانی و سایر ملزومات می باشیم.

در دنیا بیش از۱۹۹میلیون و ۵۹۵هزار ۳۹نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و بیش از ۴میلیون و ۲۴۸هزار و ۸۸۶نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست داده‌اند و ۱۸۰میلیون و ۸۳هزار و ۳۱۱نفر نیز بهبود یافته‌اند.

ایران پس‌از کشور آمریکا در رده دوم به‌لحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از اندونزی، روسیه، برزیل و هند در رده پنجم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفته‌است.

در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۴۵۰۳۴نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و متاسفانه تعداد ۸۳۶نفر از هم استانی‌هایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۳۰۸بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۴۲۴۵۶مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.

در مقایسه هفته گذشته با دوهفته قبل؛ تعداد نمونه گیری ها ۳۶/۶درصد، تعداد مبتلایان ۳۲درصد، تعداد بستری‌ها ۲۰/۲درصد و تعداد فوتی‌ها نیز ۱۱۴/۳درصد افزایش یافته که نشانگر افزایش آمارها و هشدار به همه است که پروتکل‌های بهداشتی را بیشتر از گذشته رعایت کنند.

دکتر صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در ادامه این جلسه ضمن تقدیر از زحمات اعضای ستاد استانی و شهرستانی مدیریت مقابله باکرونا به بیان مطالبی در رابطه با موضوعاتی همچون واکسیناسیون فرهنگیان و درصد جمعیت واکسینه شده به تفکیک شهرستان‌ها و جنسیت و نوع واکسن، تفاوت پیک فعلی با پیک های قبلی و حجم بستری ها، کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه و مقایسه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در حال حاضر با ایام ابتدای شیوع بیماری کرونا در استان، لزوم همکاری و احساس مسئولیت همگانی در سطح استان برای کاهش میزان شیوع بیماری، ایجاد کمپین "نه به ورود همراهان بیماران در بیمارستان‌ها" توسط اصحاب رسانه و ایجاد فرهنگ سازی در این رابطه، فراهم ساختن امکانات و ملزومات غیرتخصصی مراکز واکسیناسیون با همکاری ادارات استانی، افزایش میزان واکسیناسیون افراد در جامعه به بالاترین حد در قم در صورت حمایت و پشتیبانی دستگاه‌ها و ارگان‌ها و .... اشاره کرد.

در ادامه این جلسه نیز دکتر محمد نوذری استاندار ایلام با اشاره به مراسم تنفیذ رئیس جمهور محترم و ارزوی توفیق برای دولت جدید، عملکرد نظام و دولت تدبیر و امید را قابل دفاع خواند و گفت: اگر چه دولت تدبیر و امید فراز و فرودهایی داشت و علی رغم شرایط سختی که ناشی از تحریم های ظالمانه، وقوع سیل، زلزله و حادث شدن کرونا بوجود آمد، اما عملکرد ان مثبت و قابل دفاع است.

وی با اشاره به برگزاری جلسه فوق العاده امروز با بیان اینکه شرایط خاصی بر استان حاکم شده و روند مدیریت و کنترل کرونا را پرمخاطره نموده است، گفت: باید تلاش کرد با انجام یک سری تصمیمات بازدارنده و تسریع در اقدامات انجام شده توسط دستگاهها، روند کنترل و مهار کرونا تسهیل گردد.

استاندار ایلام با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت همه دستگاهها توسط دانشگاه علوم پزشکی گفت: همه دستگاهها موظف و ملکفند تمام امکانات، تجهیزات و نیروی خود را در مدیریت مبارزه با کرونا بکار گیرند و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهند.
وی با بیان اینکه به فراخور کشور، استان ایلام وارد وضعیت بسیار خطرناکی شده و متاسفانه مردم رعایت نمی کنند و توجهی به وضعیت خطرناک پیش رو نمی کنند، ابراز داشت: در استان از هر ۱۰ نفر ۷ نفر ماسک نمی زنند، از طرفی تغییر ماهیت بیماری و جهش های جدید و سرعت سرایت آن که چند برابر شده مدیریت کرونا را وارد فاز جدیدی نموده که باید مسئولان و برنامه ریزان با بهره گیری از تمام ظرفیت ها و امکانات، رسانه ها و صدا و سیما با تولید محتوا و اطلاع رسانی دقیق و مردم با رعایت پروتکل ها، توسعه همکاری ها و اعتماد به واکسیناسیون زمینه کاهش روند روبه رشد کرونا را فراهم آورند.
محمد نوذری با بیان اینکه امروز وارد بحران شده‌ایم از مدیر کل بحران استانداری خواست تا با همکاری پدافند غیر عامل با به صدا درآوردن زنگ خطر در سراسر استان، اوضاع بحرانی و خطرناک را به مردم هشدار دهند.
وی افزود: همه فرمانداران موظفند با به صدا در آوردن آژیر خطر خطرات پیش رو را برای مردم تبیین و با اقدامات پیشگیرانه در روند کنترل بیماری تاثیر گذار باشند.
استاندار ایلام با تاکید بر استفاده از ظرفیت هلال احمر و همه دستگاهها و سازمانها بیان کرد: با استفاده از ظرفیت امدادگران جوان هلال احمر، سازمانهای مردم نهاد و سایر گروهها و استقرار در چهارراه ها و مناطق پر تردد، مردم را نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی، زدن ماسک، دوری از تجمعات و .. تشویق کنند و در صورت لزوم تذکر دهند.
وی گفت: همه فرمانداران موظفند از این رویکرد در سطح شهرستانها استفاده کرده و از ظرفیت امدادگران جوان در سطح شهرستان در کنترل و مدیریت بحران از حداکثر امکانات بهره گیری نمایند.
محمد نوذری با تاکید بر اجرای محدودیت های هوشمند در روند کنترل بیماری کرونا بیان کرد: قرارگاه کرونا با همراهی اداره کل صمت و ادارات مربوطه فعالیت اصناف و بازاریان، رستورانها و مغازه ها، تالارها و مکانهای گردشگری و مراکز تجمعات را بازرسی و نظارت کنند و در صورت عدم رعایت پروتکل ها، فاصله گذاری اجتماعی و نزدن ماسک با انها برخورد نمایند.
وی از معاون عمرانی استاندار خواست ضمن بازدید و نظارت بر فعالیت پارکها، بوستانهای شهری، مراکز تفریحی و آرامستانها، اماکن ورزشی و.. ضمن تعطیلی این مراکز ورودی آرامستانها را مدیریت نمایند تا محدودیت های کرونایی بخوبی اجرا شوند.
استاندار ایلام با بیان اینکه همه امکانات و تجهیزات لجستیکی ادارات و نهادها در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد، گفت: به مانند برگزاری انتخابات کلیه امکانات و تجهیزات دوایر دولتی و نهادها باید در اختیار اجرای واکسیناسیون باشد، فرمانداران مکلف اند در شهرستان‌ها پیگیری امورات مربوطه باشند و از ظرفیت شهرداریها برای تبلیغات محیطی در سطح شهرها برای فرهنگ سازی در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی و زدن ماسک استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه در فاصله یک هفته مانده به محرم، فرمانداران از ظرفیت همیاران سلامت برای کنترل و مدیریت مراسمات عزا و عروسی بهره گیرند، بیان کرد: صدا و سیما به عنوان یک رسانه‌ تاثیر گذار در خصوص رعایت پروتکل ها و اجرای دستورالعمل ها، با تولید محتوا و اعلام هشدارها مردم را از خطرات احتمالی آگاه نمایند.
نوذری با بیان اینکه استفاده از ماسک بعنوان یک رسالت همگانی باید در جامعه تبیین شود، گفت: در میزان ابتلا به کرونا در جهان دوم هستیم که این نتیجه رهاشدگی و بی توجهی مردم و کم کاری برخی دستگاه‌هاست یکی از راههای ضروری و اصلی که باید مورد توجه قرار گیرد واکسیناسیون است که باید هرچه سریعتر و با سرعت بیشتری در دستور کار قرار گیرد.

اشتراک گذاری
تصاویر
  •   برگزاری هشتاد و یکمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا(جلسه فوق العاده)در استانداری ایلام
ثبت امتیاز