X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 20 مرداد 1400
  برگزاری هشتاد و سومین جلسه(فوق‌العاده)ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

  برگزاری هشتاد و سومین جلسه(فوق‌العاده)ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating

هشتاد و سومین جلسه(فوق‌العاده)ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، معاون توسعه استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر کریمیان ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تسلیت فرا رسیدن ماه محرم و ایام شهادت اباعبدالله الحسین و یاران ایشان، از زحمات و تلاش‌های اعضای ستاد استانی و شهرستانی مدیریت مقابله باکرونا و همکاران حوزه‌های مختلف دانشگاه در راه مقابله با کرونا تقدیر کرد و اظهار داشت:

شرایط شیوع بیماری کرونا در سطح استان به گونه‌ای است که حتی از وضعیت پیک آبان ماه سال گذشته نیز اوضاع وخیم‌تر است.

در حال حاضر در میانه پیک کرونا قرار گرفته‌ایم و امروز تعداد بستری موجود در استان به ۳۸۸ رسید که تعداد ۱۱۰ مورد از آن فقط بستری جدید در یک روز بوده است.

خوشبختانه با وجود کلینیک‌های تنفسی در سطح شهرستان‌ها، میزان خدمات دهی به بیماران و درمان آن باعث شده که از افزایش بیش از حد بیماران بستری جلوگیری نماید.

هم اکنون ظرفیت بیمارستان‌های استان تکمیل شده و در این راستا فضایی جدید جهت بستری بیماران تدارک دیده ایم که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما حقیقتاً با وجود این نیز شرایط بسیار نگران کننده است.

تامین دارو و ملزومات پزشکی با وقوع پیک و افزایش مبتلایان و بیماران بستری در سطح کشور، برایمان سخت شده است.

اگرچه در حال حاضر کمبود تخت بستری داریم اما برخی از بیماران دیر به مراکز درمانی جهت درمان مراجعه می‌کنند و وضعیت وخیم‌تری نسبت به دیگر بیماران پیدا می‌کنند.

میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح استان کاهش یافته که این مسئله موجب نگرانی و دغدغه همه ما است و باعث شیوع هرچه بیشتر بیماری در سطح جامعه می‌شود.

در ایام عزاداری ماه محرم باید دستورالعمل‌های مربوطه در این خصوص اجرایی شوند و تا تدارک دیدن این دستورالعمل‌ها، امیدواریم میزان رعایت پروتکل‌ها بیش از این کاهش پیدا نکند.

در حال حاضر این شرایط بسیار نگران‌کننده است و حجم بیماران و خدمات‌دهی به حدی است که باعث خستگی و فرسودگی همکاران ما خواهد شد.

در خصوص واکسیناسیون یک ظرفیتی برای تزریق وجود دارد و یک ظرفیت هم وزارتخانه برای ما مشخص کرده است. تاکنون بالغ بر ۱۱۵ هزار واکسن تزریق کرده ایم و تقریباً روزانه بین ۴ تا ۵ هزار واکسن تزریق می‌شود.

ما خوشحال خواهیم بود که افراد از واکسیناسیون استقبال می‌کنند اما واکسیناسیون در حال حاضر بر اساس سند ملی است و ما مجبوریم که مطابق این سند پیش برویم و مفاد آن را رعایت کنیم.

در ادامه این جلسه نیز دکتر صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات اعضای ستاد استانی و شهرستانی مدیریت مقابله باکرونا بیان کرد: بخش اعظمی از توان ما برای مقابله با کرونا است و واکسیناسیون هم مضاف بر این وظایف بر عهده حوزه بهداشت گذاشته شده است و رسالت ما را سنگین‌تر نموده است.

افزایش مراکز واکسیناسیون یکی از سیاست‌های دانشگاه می باشد و در این راستا آن نیازمند حمایت و مساعدت سایر دستگاه‌ها و ارگان‌ها می‌باشیم.

در بحث عزاداری هیات‌های مذهبی در ماه محرم در سطح استان، در سال گذشته بسیار خوب عمل شد و جز استان‌های برتر کشور قرار گرفتیم و امسال نیز امیدواریم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایام عزاداری ماه محرم، دوباره در ردیف استان‌های برتر کشور قرار بگیریم.

تفاوت ایام عزاداری ماه محرم امسال با سال گذشته در این است که امسال عزاداری‌ها در پیک کرونا قرار گرفته، در حالیکه سال گذشته اینگونه نبوده است.

مصوب شده که هیچ گونه مراسم عزاداری در ماه محرم در فضای بسته نباشد. لذا لازم است که دستگاه‌ها و ارگان‌های مرتبط با برگزاری مراسم عزاداری پای کار باشند.

در ادامه نیز دکتر محمد نوذری استاندار ایلام اظهار داشت: اوضاع کرونا در کشور و استان بسیار نگران کننده و وخیم است، میزان رعایت پروتکل ها به شدت پایین امده و شاهد بی‌توجهی مردم هستیم.

وی افزود: با تدبیر و نگاه کارشناسی باید برگزاری برنامه های ایام محرم و اجرای دستورالعمل ها به گونه ای باشد که شاهد افزایش بیماران کرونایی نباشیم.

استاندار ایلام بیان کرد: ظرفیت بیمارستانها پر است، میزان مرگ و میر در حال افزایش و قدرت سرایت ویروس نیز چند برابر شده، این در حالیست که میزان رعایت پروتکل ها به شدت پایین امده، لذا ضرورت دارد مردم بیش از گذشته در رعایت پروتکل‌ها اهتمام داشته و همکاری خوبی در راستای کنترل بیماری داشته باشند.

وی ابراز داشت: در بحث های لجستیکی برای راه اندازی مراکز واکسیناسیون، دانشگاه علوم پزشکی نیازهای خود را اعلام تا از طریق فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی تامین شود.

محمد نوذری با بیان اینکه در میزان واکسیناسیون بالاتر از نرم کشوری قرار داریم و در استان روزانه بیش از ۵ هزار دوز تزریق می شود، و گفت: انجام واکسیناسیون و ایمن سازی جامعه یک ضرورت است، کلیه متولدین ۱۳۵۳ و قبل از ان(۴۷ سال به بالا) در صورت مراجعه واکسینه می‌شوند.

استاندار ایلام با بیان اینکه برگزاری مراسم دهه اول محرم با محدودیتها و دستورالعمل های جدیدی برگزار می شود، گفت: بغیر از مصلی شهر ایلام کلیه مراسمات در فضای باز، با رعایت فاصله گذاری اجتماعی مشخص برگزار می شود، همچنین بغیر از شبهای تاسوعا و عاشورا که مراسمات بطور کامل و در طرف زمانی دوساعته برگزار می شوند، بقیه شبها طی بازه زمانی یک و نیم ساعته از ساعت ۲۲ لغایت ۲۳:۳۰ خواهد بود.

وی با تاکید بر حفظ سلامت مردم در این ایام پرفیض و برکت، گفت: با توجه به برگزاری مراسمات مذهبی این دهه محدودیت های تردد شبانه در دهه اول ماه محرم از ساعت ۲۴ لغایت ۴ صبح اعمال خواهد شد.

نوذری تاکید کرد: همه هیات ها موظفند از جابجایی ها خودداری و تمام مناسک و مراسم مذهبی خود را در مکانی ثابت در فضای باز و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار کنند.

وی از سازمان تبلیغات اسلامی خواست تا با هماهنگی هیات ها و در راستای رعایت پروتکل ها و اجرای دستورالعمل ها تیم های نظارتی تشکیل دهد و با بازرسی های مداوم از تجمع در حواشی مراسمات جلوگیری کند.

استاندار ایلام با بیان اینکه مسئولیت برگزاری مراسمات و مشکلات پیش بینی نشده با مسئولین هیات‌ها است و باید پاسخو می باشند، از کلیه هیات‌های مذهبی استان خواست تا نسبت به تشکیل همیاران سلامت اقدام کنند و ضمن نظارت بر رعایت دستورالعمل ها از تجمعات خطرناک در مراسم و حاشیه های آن جلوگیری کنند.

وی از صدا و سیمای مرکز استان خواست تا شرایطی فراهم اورد که مردم از برنامه های زنده صدا و سیما بهره گرفته و در خانه ها مراسمات مذهبی خود را به انجام رسانند.

نوذری با تاکید بر اینکه شهرداری ها، کسبه، بازاریان و مردم نسبت به مزین نمودن فضا اقدام نمایند، گفت: از آنجا که تجمع اقوام و فامیل در یک خانه ممنوع است، در صورت امکان مردم در خانه های خود به انجام فرائض دینی این ایام حزن انگیز پرداخته و از ورود به تجمعات خودداری نمایند.

وی در پایان از روابط عمومی استانداری خواست تا نسبت به تشکیل جلسه با روابط عمومی های استان در جهت تبیین فضای کرونایی و تولید محتوا با هدف پیشگیری از انتشار ویروس و اگاهی افزایی عمومی اقدام نماید و گفت: مدیران موظفند از ظرفیت روابط عمومی ها در تولید محتوا، اقناع سازی مردم و روشن‌گری در جامعه اقدام تا در کنار صدا و سیما و رسانه ها بتوانیم از کار ویژه اطلاع رسانی در جهت افزایش اعتماد عمومی بهره گیریم.

اشتراک گذاری
تصاویر
  •   برگزاری هشتاد و سومین جلسه(فوق‌العاده)ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
ثبت امتیاز