برگزاری هشتاد و نهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
هشتاد و نهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر کریمیان ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات و تلاشهای مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران کادر درمان و بهداشت در سطح استان اظهار داشت:
پیک پنجم کرونا در سطح کشور در حال عبور است و به جز استانهای کردستان و آذربایجان غربی، در سایر نقاط کشور روند آمار مبتلایان و بستریها در حال فروکش کردن است.
در پیک پنجم کرونا، وضعیت تعداد و آمار مبتلایان و بستریها بیشتر از بیکهای قبلی بوده و سختترین فشار کاری بر روی دوش کادر بهداشت و درمان بوده است.
خوشبختانه روند کاهشی مرگ و میر ناشی از کرونا در سطح کشور و استان آغاز شده و در روزهای آتی آمار متوفیان نیز فروکش خواهد کرد.
در حال حاضر نیاز است که مردم شریف استان برای مقابله با کرونا و جلوگیری از شیوع بیشتر آن، پروتکلهای بهداشتی را به بهترین نحو ممکن رعایت کنند.
در دنیا بیش از۲۲۸میلیون و ۴۰۰هزار ۲۱۳نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۴میلیون و ۶۹۲هزار و ۶۳۹نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۲۰۴میلیون و ۹۷۳هزار و ۹۴نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران پساز کشورهای آمریکا، هند، برزیل، انگلستان، ترکیه، فیلیپین و روسیه در رده هشتم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از آمریکا، روسیه، برزیل، مکزیک و مالزی در رده ششم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۵میلیون و ۳۹۶هزار و ۱۳نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۱۶هزار و ۴۳۶نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۴میلیون و ۷۰۸هزار و ۱۹۵نفر نیز بهبود یافته اند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۵۸۰۳۵نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۰۴۱نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۲۲۰بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۵۶۵۸۷مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان مردادماه تعداد ۳۰۳۰۴مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۸۸۴۵مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۲۷۷۶نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۹۴نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از اول لغایت بیست و ششم شهریورماه نیز تعداد ۲۹۱۶۱مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۶۷۰۵مورد مثبت کرونا و تعداد ۱۹۵۴نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۱۲۹مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشتهایم.
در مقایسه مورخه ۳۰مرداده ماه تا ۱۲ شهریورماه نسبت به مورخه ۱۳ لغایت ۱۹ شهریورماه؛ تعداد نمونه گیری ها ۳۶/۵درصد کاهش، تعداد مبتلایان ۳۰/۳درصد کاهش، تعداد بستریها ۳۷/۷درصد کاهش و تعداد فوتیها نیز ۰۴/ کاهش داشته است.
در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کوید19 در سطح استان؛ تعداد واکسن دریافتی ۳۷۴۸۷۷دوز و كل واکسیناسیون انجام شده تعداد ۳۱۶۲۷۱ دوز است. واکسیناسیون نوبت اول انجام شده تعداد ۲۲۱۳۳۶دوز و واکسیناسیون نوبت دوم انجام شده ۹۴۹۳۵دوز است و درصد پوشش واکسیناسیون در استان جمعیت بالای ۱۸سال رقم ۵۳درصد بوده است.
در ادامه نیز دکتر جمیل صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه ضمن تقدیر از زحمات تمام دستاندرکاران ستادهای استانی و شهرستانی مدیریت مقابله با بیماری کرونا، واکسیناسیون افراد تحت پوشش در ۷ روز اخیر و تقدیر و تشکر از فرمانداران و مدیران شبکه های بهداشت و درمان سطح استان، تماس مجدد با افراد واکسینه نشده و ترغیب آنان به واکسیناسیون، انجام واکسیناسیون در مراکز تجمیعی واکسن در سطح استان و همکاری و تعامل سایر دستگاهها و ارگانها با دانشگاه علوم پزشکی، آمار واکسیناسیون مادران باردار در سطح استان، تعداد بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، نرخ بروز استان- متوسط بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، تعداد بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، میزان درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح استان، ادامه روند واکسیناسیون عشایر کوچرو، واکسیناسیون افراد واجد شرایط توسط نیروهای جهادی و بسیج در قالب طرح شهید سلیمانی، اعزام تیمهای سلامت به مناطق صعب العبور استان جهت واکسیناسیون و..... اشاره کرد.
در ادامه این جلسه نیز دکتر علیمرادی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه ضمن تقدیر از اعضای ستاد استانی و شهرستانی مقابله با بیماری کرونا، استفاده از فضای درمانی با سقف بلند یا چادر های بزرگ جهت پیشگیری از شیوع کرونا و در راستای ارائه خدمات بهداشتی درمانی به زائران اربعین حسینی به عنوان پیشنهاد اشاره کرد.
وی همچنین به استفاده از فضای سرپوشیده مقابل پایانه مرزی به همین منظور نیز اشاره کرد و خاطرنشان نمود که در حال حاضر با توجه به توافق انجام شده و مشخص بودن تعداد زائران اربعین حسینی، از نظر تردد و انتقال زائران اربعین تا حدودی مشکل نخواهیم داشت و با استقرار آمبولانسها و اتوبوس آمبولانسها در حد جمعیت زائران، میتوان مسیر تردد آنان را پوشش داد.
در ادامه نیز الیاس فتاحی معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام با تشکر از کادر درمان، دانشگاه علوم پزشکی، اصناف و بازاریان و همه دستگاهها و نهادهای درگیر در مدیریت کرونا بخاطر اقدامات خوبی که انجام شده، اظهار داشت: در پیک پنجم کرونا بخاطر ساده انگاری و عدم رعایت پروتکلها شاهد افزایش تعداد مبتلایان، بستری ها و فوتی ها بودیم که با توجه به اینکه شرایط سختی را پشت سرگذاشتیم، نباید عدم رعایت پروتکل ها ما را به شرایط قبل بازگرداند، بلکه باید با زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و اجرای دقیق پروتکل ها زمینه برچیده شدن این ویروس منحوس نیز فراهم آید.
وی با بیان اینکه انجام مقایسه تطبیقی سال قبل و سال جاری و اعلام نتایج برای مردم ضرورت دارد، بر اعلام هشدار با زبان آمار به مردم تاکید کرد.
الیاس فتاحی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه تردد زمینی به سمت عراق نداریم، ولی در برگشت طبق برنامه ریزی بعمل آمده و اعلام دولت عراق، برگشت زوار از مرز مهران انجام می شود، بر برنامه ریزی و فراهم آوردن کلیه امکانات زیرساختی و بهداشتی مورد نیاز از قبیل تست پی سی ار ، محل قرنطینه موقت، انتقال افراد به شهرهای محل سکونت خود و .. در پایانه مرزی مهران و قبل از ورود به کشور تاکید کرد.
وی با تاکید بر تشکیل کمیته ای برای رصد وضعیت زائران، خواستار، تمهیدات لازم در این زمینه شد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار با اشاره به فصل برداشت محصولات کشاورزی و انجام کارهای جمعی خواستار رعایت پروتکل ها، فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک در تجمعات و نیز اطلاع رسانی از طریق جهاد کشاورزی، صدا و سیما و رسانه ها در این خصوص شد.
وی با تقدیر از انجام واکسیناسیون در برخی. شهرستانها، از فرمانداران و بخشداران خواست با کار بیشتر واطلاع رسانی به موقع نسبت به افزایش میزان واکسیناسیون جامعه هدف، مادران باردار و واکسیناسیون عمومی اقدام، و از همه ظرفیت های برای توسعه آن بهره گیرند.
فتاحی در پایان خواستار تشکیل پایگاههای امداد رسانی در مهران با شرح وظایف مشخص و همکاری همه دستگاهها، توسعه همکاریها در قالب طرح شهید سلیمانی، رعایت دستورالعملها و اجرای پروتکل ها در فرودگاه ایلام، رفع مشکل بهداشتی و رعایت پروتکل ها در نانوایی ها و پیگیری وضعیت شهرستان ایوان تا بهبود شرایط شد.