برگزاری نودمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
نودمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تسلیت پیشاپیش اربعین حسینی و تقدیر از زحمات و تلاشهای مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران کادر درمان و بهداشت در سطح استان اظهار داشت:
از ریاست محترم جمهوری به خاطر حضور ایشان و هیئت همراه در استان ایلام تشکر میکنم و امیدوارم که این سفر برای استان منشاء خیر و برکت باشد و دستاوردهای ارزندهای برای استان به همراه داشته باشد.
شرایط و وضعیت بیماری کرونا در استان نسبت به هفتههای اخیر اندکی بهتر شده و آمارهای مربوط به ابتلا و بستری روندی کاهشی دارند.
در بحث واکسیناسیون با توجه به اینکه بنا به دستور وزیر محترم بهداشت، باید واکسینه کردن مردم در سریعترین زمان ممکن انجام شود، لذا لازم است که در راستای افزایش میزان آمار واکسیناسیون همفکری و هماندیشی انجام گیرد و پیشنهادات در رابطه با تسریع روند واکسیناسیون بررسی و به کار گرفته شود.
تا الان به حدود ۶۲ درصد از جمعیت بالای ۱۸سال استان واکسن تزریق شده و در حال حاضر نیز دستورالعمل واکسیناسیون دانش آموزان نیز به دانشگاه ها ابلاغ شده است.
در رابطه با مسئله کارت هوشمند واکسیناسیون که در حال حاضر مطرح شده، ممکن است افراد فاقد این کارت هوشمند از خدمات اجتماعی محروم شوند.
اگر بحث کارت هوشمند واکسیناسیون مطرح شود ما در دانشگاه علوم پزشکی بر اساس آن دانشجویانی که واکسن نزده باشند، از امکانات خوابگاهی و سلف سرویس محروم خواهند شد زیرا سایر دانشجویان را در معرض ابتلا به بیماری قرار میدهند.
روز گذشته به اتفاق وزیر محترم بهداشت از پایانه مرزی مهران بازدید به عمل آوردیم و جمعیت زیادی در حال خروج از شهر مهران به سمت پایانه مرزی بودند.
قطعاً افرادی که به کشور عراق عزیمت میکنند، در پایان مراسم اربعین حسینی از مرز بینالمللی مهران وارد کشور میشوند و پیش بینی این است که بین ۸۰ تا ۹۰ درصد زائرین در برگشت از مرز بینالمللی مهران تردد کنند.
با توجه به زیرساخت های ضعیف در مرز مهران و گرمای هوا و خستگی زائران، همه تلاش خود را به کار گیریم تا سلامت زائران با مشکل و چالشی مواجه نشود.
در دنیا بیش از۲۳۱میلیون و ۹۰۴هزار ۹۰۰نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۴میلیون و ۷۵۱هزار و ۴۲۸نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۲۰۸میلیون و ۵۲۰هزار و ۶۲۹نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران پساز کشورهای آمریکا، انگلستان، هند، ترکیه، روسیه، برزیل و فیلیپین در رده هشتم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از آمریکا، روسیه، مکزیک، برزیل، آفریقای جنوبی و هند در رده هفتم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۵میلیون و ۵۰۸هزار و ۸۸۵نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۱۸هزار و ۷۹۲نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۴میلیون و ۸۹۷هزار و ۸۷۶نفر نیز بهبود یافته اند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۵۹۲۱۳نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۰۶۳نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۹۴بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۵۷۸۷۷مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان مردادماه تعداد ۳۰۳۰۴مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۸۸۴۵مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۲۷۷۶نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۹۴نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین در شهریورماه نیز تعداد ۳۳۰۱۹مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۷۵۶۶مورد مثبت کرونا و تعداد ۲۲۰۰نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۱۴۳مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشتهایم.
در مقایسه مورخه ۷ لغایت ۲۰شهریورماه نسبت به مورخه ۲۱شهریورماه لغایت۳ مهرماه؛ تعداد نمونه گیری ها ۲۶درصد کاهش، تعداد مبتلایان ۳۱/۷درصد کاهش، تعداد بستریها ۳۰/۲درصد کاهش و تعداد فوتیها نیز ۳۶ کاهش داشته است.
در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کوید19 در سطح استان؛ تعداد واکسن دریافتی ۴۴۳۸۷۷دوز و كل واکسیناسیون انجام شده تعداد ۳۶۶۳۰۸دوز است. واکسیناسیون نوبت اول انجام شده تعداد ۲۵۸۴۵۶دوز و واکسیناسیون نوبت دوم انجام شده ۱۰۷۸۵۱دوز است و درصد پوشش واکسیناسیون در استان جمعیت بالای ۱۸سال رقم ۶۱/۸درصد و موجودی واکسن در گردش در استان نیز ۷۲ هزار دوز بوده است.
در ادامه نیز دکتر جمیل صادقیفر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به بیان مطالبی همچون میزان مبتلایان و بستریها در حال حاضر تعداد مقایسه آن با هفتههای اخیر، راهاندازی مرکز جدید تجمیعی واکسیناسیون با همکاری سپاه و هلال احمر و افزایش آنان به ۱۸ مرکز، تلاش هرچه بیشتر رسانهها برای افزایش سرعت واکسیناسیون در استان و ترغیب افراد به آن، بازدید تیمهای بهداشت محیط از مرز بینالمللی مهران و بررسی وضعیت آن و اقدامات و نیازمندیهای مربوط به حفظ سلامت زائران، الزام همگانی به استفاده از ماسک در مرز مهران، تبلیغات محیطی بیشتر در مرز بینالمللی مهران در رابطه با رعایت پروتکل های بهداشتی و.... اشاره نمود.
گفتنی است که در ادامه این جلسه دکتر علیمرادی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه نیز در سخنانی با اشاره به اینکه امسال ۲۰ دستگاه آمبولانس و ۳ دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک فروند بالگرد اورژانس هوایی خدمات دهی به زائران اربعین حسینی در برگشت به کشور را پوشش خواهند داد، به ارائه گزارشی از میزان آمادگی مراکز درمانی، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در اتوبوسهای حامل زائران در برگشت به مناطق مختلف کشور و...اشاره نمود.