برگزاری نود و دومین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
نود و دومین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک فرا رسیدن ماه ربیع الاول و هفته نیروی انتظامی و تقدیر از زحمات و تلاشهای شبانهروزی آنان در راه خدمت به مردم و همراهی شایسته مسئولان و پرسنل نیروی انتظامی با دانشگاه علوم پزشکی در ایام شیوع بیماری کرونا؛ از از زحمات و تلاشهای مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران کادر درمان و بهداشت در سطح استان تقدیر کرد واظهار داشت:
در رابطه با وضعیت بیماری کرونا در استان، خوشبختانه روند رو به بهبود و کاهشی است و فقط در شهرستانهای ایلام، چرداول و ایوان آمار بالایی به لحاظ شیوع بیماری داریم که نیاز است در این راستا مراقبتهای لازم در جهت کاهش آمار مبتلایان صورت پذیرد.
در خصوص واکسیناسیون عمومی در سطح استان، همکاران ما در حوزه بهداشت با جدیت و پشتکار فراوان در حال انجام واکسیناسیون هستند.
در رابطه با واکسیناسیون دانشآموزان در سطح استان، با توجه به اینکه ۵۰ درصد دانش آموزان استان در شهرستان ایلام قرار دارند، لازم است آموزش و پرورش در راستای انجام واکسیناسیون این قشر در سطح شهرستان ایلام توجه ویژهای داشته باشند تا با همکاری یکدیگر واکسیناسیون دانش آموزان ارتقا مناسبی پیدا کند.
در حوزه واکسیناسیون کار بهداشت درمان کشور و استان، تزریق دوز سوم آن برای کادر بهداشت و درمان مصوب شده و انشاالله همین هفته آغاز خواهد شد.
در دنیا بیش از۲۳۸میلیون و ۴هزار ۵۲۷نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۴میلیون و ۸۵۷هزار و ۴۷۰نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۲۱۵میلیون و ۱۴۸هزار و ۷۱نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران پساز کشورهای آمریکا، انگلستان، ترکیه، روسیه، هند، برزیل، اکراین، رومانی، تایلند و فیلیپین در رده یازدهم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از آمریکا، روسیه، برزیل، مکزیک، رومانی، هند، اکراین، فیلیپین، ترکیه و هند در رده دهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۵میلیون و ۶۸۳هزار و ۹۸۰نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۲۲هزار و ۱۹۷نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۵میلیون و ۱۸۶هزار و ۹۶نفر نیز بهبود یافته اند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۰۹۳۶نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۰۹۲نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۵۱بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۵۹۶۵۲مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان شهریورماه تعداد ۳۳۰۱۹مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۷۵۶۶مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۲۲۰۰نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۱۴۳نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای مهرماه تاکنون نیز تعداد ۲۴۵۴۱مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۱۹۶۴مورد مثبت کرونا و تعداد ۶۰۲نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۳۸مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشتهایم.
در مقایسه مورخه ۱۹ شهریورماه لغایت اول مهرماه نسبت به مورخه ۲مهرماه لغایت۱۵مهرماه؛ تعداد نمونه گیری ها ۱۰۹درصد افزایش، تعداد مبتلایان ۳۳/۳درصد کاهش، تعداد بستریها ۲۶/۳درصد کاهش و تعداد فوتیها نیز ۲۴درصد کاهش داشته است.
در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کوید۱۹ در سطح استان؛ تعداد واکسن دریافتی ۵۷۵۲۷۷ دوز و كل واکسیناسیون انجام شده تعداد ۴۵۴۴۳۹دوز است. واکسیناسیون نوبت اول انجام شده تعداد ۳۲۰۱۱۶دوز و واکسیناسیون نوبت دوم انجام شده ۱۳۴۳۲۳دوز و درصد پوشش ۱۲-۱۸ سال، تعداد ۲۱۴۶۵است و درصد پوشش واکسیناسیون در استان جمعیت ۱۲-۱۸ میزان ۴۱/۵درصد است و درصد پوشش واکسیناسیون در استان ۶۸درصد و موجودی واکسن در گردش در استان نیز ۸۹۸۴۶ دوز بوده است.
در ادامه این جلسه نیز دکتر صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سخنانی به بیان مطالبی همچون حضور ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سالن قلاویزان و انجام واکسیناسیون فرزند دانش آموز ایشان در این سالن، پوشش واکسیناسیون در مناطق مختلف شهرستان های استان، ادامه روند واکسیناسیون عشایر کوچرو، واکسیناسیون افراد بالای ۱۲ سال به صورت خانه به خانه، مراجعه دانش آموزان جهت واکسیناسیون، همکاری داوطلبان هلال احمر در پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون، پایگاه سیار واکسیناسیون کرونا در سطح شهرستان ایلام، تعداد بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار جمعیت و... اشاره کرد.
در ادامه نیز الیاس فتاحی معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون در روند سلامت جامعه اظهار داشت: یکی از مهمترین وظایفی که ما در جامعه بر عهده داریم توسعه و ترویج سلامت اقشار مختلف جامعه است و امروز واکسیناسیون عمومی بالاخص دانش آموزان به منظور پیشگیری از مرگ و میر ناشی ازکرونا یکی از این ضروریات است.
وی از مدیران مدارس خواست نسبت به رصد تزریق واکسیناسیون دانش آموزان توجه ویژه ای داشته باشند تا با توجه به تصمیم بازگشایی مدارس در نیمه دوم آبان ماه هرچه سریعتر دانش آموزان واکسن را تزریق کنند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام با بیان اینکه واکسیناسیون کارمندان باید تا اول آبان ماه انجام شود، ابراز داشت: همه کارمندان تا اول آبان ماه فرصت دارند نسبت به تزریق دز اول واکسن کرونا اقدام کنند در غیر این صورت مطابق مصوبه ستاد کرونا عدم تزریق واکسن تخلف محسوب شده و با آنها برخورد می شود.
وی همچنین از ستاد کرونای شهرستانها خواست دلایل عدم استقبال برخی از افراد از تزریق واکسن کرونا را بررسی و هرچه سریعتر به ستاد مرکز اعلام کنند.
الیاس فتاحی با اشاره به قدرت سرایت ویروس کرونا و بالا بودن آمارها در برخی مناطق استان، خواستار جلوگیری از هرگونه تجمع در آرامستان ها و مناطق پرتردد شد و بر رعایت الزامات پیشگیرانه تاکید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد با همراهی و همکاری همه مجموعه ها و همچنین استقبال مردم از واکسیناسیون و رعایت پروتکل ها شاهد ایجاد آرامش در جامعه با حذف کرونا باشیم.
معاون سیاسی استاندار به منظور جلوگیری از ورود به پیک ششم بر رعایت پروتکل ها، فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک در جامعه تاکید کر و گفت: نباید افزایش واکسیناسیون ما را از رعایت پروتکل ها عافل کند.
وی با بیان اینکه ستاد استانی و ستاد های شهرستانی با بهره گیری از تمام ظرفیت ها و همکاری مردم زمینه پیشگیری از ورود به پیک ششم را فراهم آورند، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایلام نسبت به بازآفرینی، تجدید قوا و افزایش روحیه کادر درمان اقدام کند.
الیاس فتاحی در پایان از ورود سه هزار و ۸۰۰ زائر در روز گذشته از طریق مرز مهران به کشور خبر داد و گفت: با توجه به عدم رعایت پروتکل ها توسط این افراد ، کدملی زائرین ورودی در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی محل اسکان آنان قرار گرفته تا ضمن رهگیری این افراد اقدامات پیشگیرانه را بعمل آورند.