برگزاری نود و چهارمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
نود و چهارمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، معاون توسعه استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ضمن تبریک فرارسیدن هفته وحدت و ولادت باسعادت و بابرکت حضرت محمد مصطفی(ص) و میلاد با سعادت حضرت امام جعفر صادق(ع)؛ از زحمات و تلاشهای مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران کادر درمان و بهداشت در سطح استان تقدیر کرد واظهار داشت:
در کشورمان در هفتههای اخیر روند مبتلایان در حال افزایش بوده و در استان ایلام نیز در روزهای گذشته روندی افزایش داشتهایم.
نگران این هستیم که پیک ششم به وقوع بپیوندد لذا انتظار داریم مردم شریف استان با رعایت پروتکلهای بهداشتی و همچنین رعایت فاصله اجتماعی و واکسیناسیون عمومی، از وقوع پیک ششم جلوگیری کنند و سلامتی را به خود هدیه نمایند.
در دنیا بیش از۲۴۳میلیون و ۷۴۵هزار ۱۰۶نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۴میلیون و ۹۵۳هزار و ۵۰۵نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۲۲۰میلیون و ۸۶۹هزار و ۶۶۹نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران پساز کشورهای آمریکا، انگلستان، روسیه، ترکیه، اکراین، هند، رومانی و برزیل در رده نهم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از آمریکا، روسیه، هند، اکراین، برزیل، رومانی، مکزیک، فیلیپین، ترکیه و انگستان در رده یازدهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۵میلیون و ۸۴۴هزار و ۵۸۹نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۲۴هزار و ۹۲۸نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۵میلیون و ۳۸۸هزار و ۴۹۶نفر نیز بهبود یافته اند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۲۹۰۴نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۱۲۰نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۶۰بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۶۱۲۲۷مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان شهریورماه تعداد ۳۳۰۱۹مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۷۵۶۶مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۲۲۰۰نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۱۴۳نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای مهرماه تاکنون نیز تعداد ۳۴۶۷۴مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۳۹۴۷مورد مثبت کرونا و تعداد ۱۱۵۹نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۶۷مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشتهایم.
در مقایسه مورخه ۱۶ لغایت ۲۲مهرماه نسبت به مورخه ۲۳ لغایت ۲۹مهرماه؛ تعداد نمونه گیری ۸/۸درصد کاهش، تعداد مبتلایان ۱۵/۵ درصد افزایش، تعداد بستریها ۱۶/۸درصد کاهش و تعداد فوتیها نیز ۲۳درصد افزایش داشته است.
در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کوید۱۹ در سطح استان؛ تعداد واکسن دریافتی ۸۱۲۶۷۷دوز و كل واکسیناسیون انجام شده تعداد ۵۶۹۴۵۱دوز است. واکسیناسیون نوبت اول انجام شده تعداد ۳۶۱۸۰۷دوز و واکسیناسیون نوبت دوم انجام شده ۲۰۷۲۲۵دوز و درصد پوشش ۱۲-۱۸ سال، تعداد ۳۴۹۸۱دوز و درصد پوشش واکسیناسیون در استان جمعیت ۱۲-۱۸ میزان ۶۷/۶درصد است و درصد پوشش کامل واکسیناسیون در استان ۴۳/۶ درصد و موجودی واکسن در گردش در استان نیز ۲۴۰۲۲۰ دوز بوده است.
در ادامه نیز دکتر جمیل صادقیفر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات و تلاشهای ستادهای استانی و شهرستانی کرونا؛ به بیان مطالبی همچون آمار واکسیناسیون مادران باردار در سطح شهرستانهای تابعه استان و ترغیب این قشر به انجام واکسیناسیون با استفاده از توان و ظرفیت اصحاب رسانه به ویژه صدا و سیما، پوشش واکسیناسیون در مناطق مختلف شهرستانهای استان، ادامه روند واکسیناسیون افراد بالای ۱۲ سال، آمار واکسیناسیون دانشآموزان به تفکیک شهرستانها، تعداد بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در شهرستانهای استان، پنجاه و سومین روز از اجرای طرح سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی (کمیته نظارت) ناظران سلامت و ارائه توصیههای بهداشتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی در بین مغازهداران، گزارش معدوم سازی مواد غذایی غیرقابل مصرف خوراکی توسط توسط بازرسین بهداشت محیط، بازدید از مدارس سطح استان که به صورت حضوری فعالیت دارند و آموزش مدیران مدارس در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی و .... اشاره کرد.
در ادامه نیز دکتر محمد نوذری استاندار ایلام با بیان اینکه مهمترین موضوع امروز ما آگاه سازی مردم از آسیب های ناشی از عدم واکسیناسیون است، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی به عنوان یک اقدام اساسی به منظور افزایش میزان واکسیناسیون و ایمن سازی جامعه اطلاع رسانی و اقناع سازی لازم را به انجام رساند.
وی از آموزش و پرورش خواست با فرهنگ سازی و اعتمادآفرینی زمینه توسعه واکسیناسیون در جامعه دانش آموزی و والدین آنها را فراهم آورد.
استاندار ایلام با تاکید بر بررسی راهکارها و شرایط لازم جهت انجام واکسیناسیون دانش آموزان در بازگشایی مدارس، ابراز داشت: آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی در یک نشست تخصصی راهکارهای لازم را جهت بازگشایی مدارس و چرایی عدم استقبال از واکسیناسیون را بررسی و جهت اقدام لازم به ستاد کرونا اعلام نمایند.
وی از معاون سیاسی و امنیتی خواست فرماندارانی که عملکرد مطلوبی را در زمینه واکسیناسیون دارند تشویق شوند.
وی همچنین از فرمانداران خواست با برنامه ریزی، سازوکاری را برای ترغیب دانش آموزان به زدن واکسن ایجاد و اقدامات لازم را در این زمینه بعمل آورند.
محمد نوذری با بیان اينکه با توسعه واکسیناسیون محدودیت های هوشمند اجرایی می شوند، گفت: رعایت پروتکل ها، فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک و همه اقداماتی که منجر به ایجاد سطحی از ایمنی در افرا و جامعه می شوند باید در دستور کار قرار گیرند.
وی با انتقاد از روند ارائه آمار ها به مرکز، خواستار ارائه آمار دقیق در روند رعایت پروتکل ها از سوی دانشگاه علوم پزشکی شد و گفت: در مجموع بیش از ۴۴ درصد استان هر دو دوز واکسن را تزریق کرده اند که اگر این میزان به بالای ۷۵ درصد برسد، وضعیت مطلوبی را ترسیم می کند.
استاندار ایلام با اشاره به شرایط دورکاری کارمندان بیان کرد: ملاک و مبنای تصمیم ما در خصوص دورکاری مصوبات ستاد ملی کرونا و اطلاعیه های سازمان امور اداری و استخدامی است.
وی گفت: دورکاری برای مادران باردار و مادرانی که بچه زیر ۶ سال دارند یک ساعت در روز خواهد بود.
نوذری در پایان بر تشکیل تیم واکنش سریع برای مداخله در امور به منظور کنترل اوضاع و بهبود شرایط تاکید کرد.