برگزاری نود و پنجمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
نود و پنجمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور استاندار، معاون سیاسی امنیتی استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، معاون توسعه استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی از زحمات و تلاشهای مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران کادر درمان و بهداشت در سطح استان تقدیر کرد واظهار داشت:
در رابطه با وضعیت بیماری کرونا در استان میتوان گفت که ایلام از استان هایی است که به لحاظ ابتلا به این بیماری، در ردیف بالاترینها در کشور قرار دارد.
در هفته گذشته مقداری آمار بیماران بستری در کرونا در استان روندی افزایشی داشت و خوشبختانه در حال حاضر این وضعیت، روندی کاهشی پیدا کرده است.
در دنیا و به خصوص در کشورهای همسایه مان سویه جدید دلتا پلاس در کشورهایی همچون روسیه، آذربایجان، ترکیه، پاکستان، تاجیکستان و ...شیوع پیدا کرده و با توجه به مرزی بودن استانمان ایلام، باید کنترل بیشتری نسبت به گذشته انجام گیرد و با ایجاد قرنطینه در مرز از ورود سویه جدید دلتا پلاس به استان و شیوع آن جلوگیری کنیم.
خوشبختانه روند واکسیناسیون در استان روندی مناسب دارد و قطعا اگر زودتر انجام شود، میزان ایمنی افراد در سطح جامعه بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
در دنیا بیش از۲۴۶میلیون و ۷۵۷هزار ۴۷۵نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۵میلیون و ۹۵
۴هزار و ۴۵۱نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۲۲۳میلیون و ۵۴۲هزار و ۴۴۳ نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران پساز کشورهای آمریکا، انگلستان، روسیه، اکراین، ترکیه، آلمان، اکراین، هند، رومانی و برزیل در رده دهم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و پس از آمریکا، روسیه، اکراین، هند، رومانی، برزیل، مکزیک، ترکیه، انگستان و بلغارستان در رده یازدهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۵میلیون و۹۰۹هزار و ۴۰۲نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۲۵هزار و ۹۹۸نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۵میلیون و ۴۸۱هزار و ۷۳نفر نیز بهبود یافته اند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۳۷۱۱نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۱۲۵نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۲۰بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۶۱۹۵۶مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان مهرماه تعداد ۳۵۰۷۵مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۴۰۲۱مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۱۱۹۰نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۶۸نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای آبانماه تاکنون نیز تعداد ۳۵۰۷مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۷۳۰مورد مثبت کرونا و تعداد ۲۲۹نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۵مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشتهایم.
در مقایسه مورخه ۲۳لغایت ۲۹مهرماه نسبت به مورخه ۳۰ مهر لغایت ۷ آبانماه؛ تعداد نمونه گیری ۱۹/۱درصد کاهش، تعداد مبتلایان ۲۴/۳ درصد کاهش، تعداد بستریها ۲/۸ درصد افزایش و تعداد فوتیها نیز ۶۲/۵۰درصد کاهش داشته است.
در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کوید۱۹ در سطح استان؛ تعداد واکسن دریافتی ۸۱۲۶۷۷دوز و كل واکسیناسیون انجام شده تعداد ۶۱۲۶۰۳دوز است. واکسیناسیون نوبت اول انجام شده تعداد ۳۷۳۰۷۹دوز و واکسیناسیون نوبت دوم انجام شده ۲۳۸۹۷۱دوز و درصد پوشش ۱۲-۱۸ سال، تعداد ۵۳۰۷۲دوز و درصد پوشش واکسیناسیون در استان جمعیت ۱۲-۱۸ میزان ۷۱/۶درصد است و درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول در استان ۷۹/۴ درصد و درصد پوشش کامل واکسیناسیون در استان ۵۱ درصد و موجودی واکسن در گردش در استان نیز ۱۵۱۴۷۹ دوز بوده است.
در ادامه نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات و تلاشهای ستادهای استانی و شهرستانی کرونا ابراز داشت: افرادی که از واکسیناسیون جا مانده اند، اغلب افرادی هستند که راغب به انجام واکسیناسیون نیستند.
دکتر جمیل صادقیفر افزود: دستگاهها و ارگانهای مختلف که ارباب رجوع خود را در صورتی که واکسن نزدهاند، به انجام واکسیناسیون ترغیب نمایند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نرخ ابتلا و بستری و فوتی شهرستانهای تابعه استان در ۱۰ هزار نفر جمعیت از اول مهر ماه لغایت ۷ آبان ماه، افزایش حجم نمونه گیری در شهرستانهای وضعیت قرمز استان شامل درهشهر و چرداول، افزایش فعالیت دست اندرکاران و مجریان طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در شهرستانهای دارای وضعیت قرمز استان، آمار واکسیناسیون مادران باردار در سطح شهرستانهای تابعه استان و ترغیب این قشر به انجام واکسیناسیون، پوشش واکسیناسیون در مناطق مختلف شهرستانهای استان، ادامه روند واکسیناسیون افراد بالای ۱۲ سال، آمار واکسیناسیون دانشآموزان به تفکیک شهرستانها، تعداد بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در شهرستانهای استان و .... اشاره کرد
در ادامه نیز دکتر محمدنوذری استاندار ایلام در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرحشده، با بیان اینکه در کشور راهی جز توسعه واکسیناسیون نداریم، اظهار داشت: طبق سند ملی واکسیناسیون تاکنون ۸۰ درصد مردم ایلام دُز نخست و ۵۱ درصددُز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.
وی با بیان اینکه ایمن سازی جامعه رسیدن به مرز ۷۵ درصد واکسیناسیون دز دوم است، ابراز امیدواری کرد: با تلاش مجموع دانشگاه علوم پزشکی، همکاری مردم و اطلاع رسانی دقیق این میزان افزایش یابد.
استاندار ایلام با اشاره به اینکه وضعیت استان شکننده است و تجمعات خطرآفرین در مکانهای عمومی، ارامستانها و... زمینه ساز شروع پیک ششم خواهد بود، ابراز داشت: علی رغم اینکه در کاهش میزان فوتی ها وضعیت خوبی را طی می کنیم که نتیجه اعتماد به واکسیناسیون و تلاش کادر درمان است، اما روند افزایش مبتلایان و بستری ها به بالاترین حد رسیده که نیازمند فرهنگ سازی، تولید محتوا و همکاری و همراهی مردم در رعایت پروتکل ها و اجرای دستور العمل هاست.
وی با اشاره به وضعیت قرمز شهرستانهای چرداول و دره شهر از همه فرمانداران خواست با برنامه ریزی و بهره گیری از ظرفیت های طرح شهید سلیمانی و اهتمام در بیمار یابی و نیز طرح همیاران سلامت زمینه کنترل وضعیت موجود و بهبود شرایط را فراهم آورند.
محمد نوذری ابراز امیدواری کرد: چنانچه طی ماه آینده واکسیناسیون عمومی استان از مرز ۷۵ درصد عبور کند، ایمنی نسبی ایجاد خواهد شد.
وی گفت: محدودیت های کرونایی و دورکاری کارکنان متناسب با دستورالعمل های نقاط قرمز و شرایط رنگبندی ها اجرا می شود.
استاندار ایلام با انتقاد از میزان پوشش واکسیناسیون دانش آموزان در استان نیز تاکید کرد: تنها ۷۱ درصد دانش آموزان استان دُز نخست کرونا را تزریق کرده اند که با تلاش اداره آموزش و پرورش و همکاری دانشگاه علوم پزشکی این آمار باید از میانگین کشوری( ۸۳ درصد) عبور کند.
وی از آموزش و پرورش استان خواست با ایجاد رقابت انگیزشی و سیاست های مشوقانه بین مدیران مدارس نسبت به افزایش تزریق واکسن در دانش آموزان اقدام کند.
محمد نوذری با تاکید بر رعایت قوانین موضوعه در بازگشایی مدارس و دانشگاهها، گفت: بازگشایی مدارس و دانشگاهها باید با حساسیت خاصی پیگیری شود و در مناطق قرمز همچنان مدارس در بستر سامانه شاد فعالیت نمایند.
وی از همه فرمانداران خواست از تجمعات خطر افرین ممانعت بعمل آورند و با نظارت میدانی بر امور و پیگیری مباحث مختلف درمانی و انجام واکسیناسیون تا فروکش کردن بیماری و ایمنی جامعه اقدامات لازم را بعمل آورند.
استاندار ایلام با اشاره به شروع فصل سرما، شیوع آنفلوآنزا و فصل سرماخوردگی، رعایت مسائل ایمنی را ضروری دانست واز فرمانداران، دانشگاه علوم پزشکی، دامپزشکی استان و سایر دستگاههای مرتبط خواست آمادگی لازم را برای مقابله با شرایط احتمالی را داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به شایعات در خصوص تاثیر مصرف مواد مخدر بر کرونا، گفت: رسانه ها، صدا و سیما و نخبگان ضرورت های ایمن سازی جامعه را از طریق واکسیناسیون تبیین و از عموم مردم خواست از دامن زدن به شایعات خودداری کنند.
استاندار ایلام در پایان با تاکید بر حضور مستمر فرمانداران، روسای مراکز درمانی و فرماندهان نواحی سپاه شهرستانها در جلسات کرونا، تصریح کرد: رسانه ها، صدا و سیما، فعالین فرهنگی و فصای مجازی، نخبگان واساتید دانشگاه، سازمانهای مردم نهاد و معتمدین با تولید محتوا و برنامه های فرهنگی در زمینههای توسعه واکسیناسیون، اعتماد عمومی و اقناع سازی مردم اقدام لازم را فراهم آورند.
شهرستان های چرداول و دره شهر در وضعیت قرمز، ایلام، آبدانان، چوار و ایوان در وضعیت نارنجی و شهرستان های دهلران، بدره، سیروان، ملکشاهی، هلیلان و مهران نیز در وضعیت زرد قرار دارند.