آیین گرامیداشت هفته پژوهش با حضور مسئول نهاد رهبری در دانشگاه، معاونین حوزههای مختلف دانشگاه، اعضای هیات علمی، مدیران و کارکنان حوزه پژوهش و سایر مدعوین در سالن اجتماعات شهدای جامعه پزشکی پردیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام والمسلمین هاشمی مسئول نهاد رهبری در دانشگاه ضمن تبریک فرا رسیدن هفته پرستار و هفته پژوهش؛ از زحمات و تلاشهای مجموعه دانشگاه در راه خدمت به مردم تقدیر و تشکر نمود و اظهار داشت:
یکی از اهداف اصلی آموزش، تربیت محقق و پژوهشگر است که کارکرد آن برای خدمت به جامعه باشد.
هیچ فردی را نمیتوان یافت که نقش پژوهش را انکار نماید و پیشرفت و تحول علوم مختلف را منهای پژوهش بداند.
پژوهش وقتی در مسیر اصلی و شایسته خود قرار دارد که بتواند مشکلات و چالشهای جامعه را به درستی بشناسد و برای آن راه حلی پیدا بکند.
از زحمات و تلاشهای مجموعه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه و در راس آنان جناب آقای دکتر کفاشیان معاون محترم تحقیقات و فناوری، دکتر صیدخانی مدیر پژوهشی و سایر مسئولان و دستاندرکاران حوزه پژوهش دانشگاه تقدیر و تشکر میکنم.
طرحهای پژوهشی در کنار اینکه بر اساس معیارهای تخصصی علمی باید باشند، بلکه فضایل اخلاقی و پیشفرضهای ارزشی باید در آنها به نحو مطلوب رعایت شود و مباحثی همچون امانتداری، رفع چالشها و مشکلات جامعه، اخلاق مداری، حقیقتجویی و گرهگشا بودن را در خود دارا باشد.
در ادامه نیز دکتر کفاشیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در سخنانی ضمن تبریک هفته پژوهش و تبریک این مناسبت به پژوهشگران سطح دانشگاه؛ از توجه و عنایت مسئولان دانشگاه به ویژه دکتر کریمیان ریاست دانشگاه به حوزه پژوهش اظهار داشت:
رشد علم بشری، نیازمند و مدیون پژوهش است و پژوهشی می تواند سودمند و جامعه باشد که در مسیر تولید علم و رفع مشکلات و چالشهای جامعه حرکت کند.
خوشبختانه در دانشگاه علوم پزشکی ایلام در حوزه پژوهش، اولویتها مشخص شده و طرحهای پژوهشی نیز به بهترین وجه ممکن مورد حمایت قرار گرفتهاند.
به همت پژوهشگران دانشگاه از آذرماه ۹۹ تا آذرماه سال جاری، تعداد ۳۸۲ مورد مقاله در نمایههای مختلف چاپ گردیده است.
تعداد ۲۰۶ عضو هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی در زمینه تحقیقات و پژوهش همواره فعال هستند.
از اهداف مهمی که در دانشگاه در حوزه پژوهش دنبال شده، مشکلمحور بودن طرح های پژوهشی است که در این زمینه خوشبختانه پیشرفتهای خوبی داشتهایم.
در حال حاضر در دانشگاه تعداد ۱۹ طرح ریجستری فعال است که بر اساس مشکلات موجود در سطح استان در حال انجام می باشند. از نمونه این طرحهای ریجستری که در حال انجام میباشند، ثبت تمام بیماران مبتلا به کرونا و انجام پژوهشهای تخصصی بر روی این طرحها است.
در راستای ارتقاء زیرساخت های پژوهشی در دانشگاه، اقدامات خوبی انجام شده که نمونه این اقدامات تصویب و راهاندازی دو مرکز تحقیقاتی بوده است.
در این معاونت با همکاری و همدلی همکاران توانستهایم اقداماتی همچون تصویب و راهاندازی ۲ مرکز تحقیقاتی، فعال نمودن واحدهای توسعه تحقیقات بیمارستانی، تجهیز آموزشگاههای تحقیقاتی و احداث حیوانخانه استاندارد را انجام دهیم.
به همت پژوهشگران دانشگاه از آذرماه سال ۹۹ تاکنون تعداد ۳۳۰ طرح تحقیقاتی مورد ارزیابی قرار گرفته و بر اساس اولویت های دانشگاه و مشکلاتی که در سطح استان وجود دارد، در حال انجام می باشند.
همچنین در یک سال گذشته (از آذرماه ۹۹لغایت آذرماه ۱۴۰۰) تعداد ۳۸۲ مقاله در نمایه های معتبر دنیا توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه در زمینه تولید علم و بیماریهای مختلف چاپ شده است.
در بخش دیگری از این آیین، دکتر صیدخانی مدیر پژوهشی دانشگاه نیز در سخنانی ضمن تبریک فرارسیدن هفته پژوهش، از زحمات و تلاشهای مجموعه همکاران حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه تقدیر و تشکر نمود و به بیان گزارشی از وضعیت حوزه پژوهش دانشگاه و عملکرد و اقدامات انجام شده در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه پرداخت.
یادآور میشود که در خاتمه این آیین با حضور مسئولان، از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی ایلام در حوزههای مختلف با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.