برگزاری یکصد و یازدهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
یکصد و یازدهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور استاندار ایلام، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، مسئولین استانی، فرمانداران، اصحاب رسانه و سایر اعضای این ستاد در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزارشد.
در ابتدای این جلسه دکتر جمیل صادقیفر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام از زحمات و تلاشهای مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران شاغل در حوزههای بهداشت و درمان تقدیر نمود و اظهار داشت:
وضعیت مرگ و میر مبتلایان به کرونا در سراسر جهان به مرز ۶ میلیون نفر نزدیک شده که رقم بالایی است و هر روز به رغم اینکه تصور میشد این بیماری به پایان خود رسیده و سویه جدید امیکرون قدرت زیادی ندارد، اما میبینیم که کماکان آمار مرگ و میر روندی رو به جلو دارد و بسیار جای نگرانی دارد.
دو هفته قبل آمار متوفیان بیماری کرونا در کشور در حدود ۲۰ فوتی در شبانه روز بود اما در این دو هفته آمار متوفیان این بیماری ۹برابر شده است.
در پیک پنجم که دلتا سویه غالب بود، هم آمار مبتلایان و هم فوتیها در سطح کشور بالا بود. در پیک ششم که سویه اومیکرون در آن غالب است، آمارها نشان میدهد که این سویه چقدر گسترده است.
بخش عمدهای از افرادی که در پیک ششم به کرونا مبتلا میشوند، برخلاف پنج پیک قبلی، قر کودکان هستند.
اگر واکسیناسیون در سطح گسترده انجام نمیشد، قطعآ قله مربوط به آمار فوتیها از قله آمار مرگ و میر در پیکهای قبلی بالاتر بود.
در دنیا بیش از۴۲۲میلیون و ۲۲۱هزار و ۴۹۲نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۵میلیون و ۸۹۲هزار و ۸۹۶نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۳۴۶میلیون و ۶۹۷هزار و ۳۰۲نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران در رده بیست و چهارم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و در رده شانزدهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۶میلیون و۹۱۳هزار و ۴۲۷نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۳۴هزار و ۶۰۷نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۶میلیون و ۴۲۷هزار و ۳۸۸نفر نیز بهبود یافته اند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۷۵۶۲۲نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۱۸۹نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۳۹بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان، در دیماه تعداد ۱۰۲۸۲مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۵۰۲مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۳۲۶نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۳نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای بهمنماه تاکنون نیز تعداد ۲۲۴۷۴مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۷۹۹۴مورد مثبت کرونا و تعداد ۷۷۷نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۱۳مورد فوتی در مدت ذکر شده داشتهایم.
در مقایسه مورخه ۱۵لغایت ۲۱بهمنماه نسبت به مورخه ۲۲لغایت ۲۸بهمنماه؛ تعداد نمونه گیری ۲۲/۵درصد کاهش، تعداد مبتلایان ۱/۲درصد کاهش، تعداد بستریها ۴۴/۸درصد افزایش و تعداد فوتیها نیز افزایشی ۲ برابری داشته است.
در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کووید۱۹ بالای ۱۸سال در سطح استان؛ درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول ۸۹/۳درصد، درصد پوشش واکسیناسیون نوبت دوم ۸۰/۷درصد و درصد پوشش واکسیناسیون نوبت سوم معادل ۳۴/۳درصد بوده است.
همچنین میزان پوشش واکسیناسیون جمعیت زیر ۱۸سال در سطح استان نیز ۱۲تا۱۸سال تعداد ۴۸۳۱۸دوز معادل ۹۳/۵درصد، ۹تا ۱۲سال نیز تعداد ۵۱۰۸ دوز معادل ۱۸/۳درصد و ۵تا۹سال نیز تعداد ۱۴۴۴دوز معادل ۳/۳درصد بوده و موجودی واکسن در گردش در استان نیز تعداد ۱۸۵۴۵۵ دوز است.
وی در ادامه سخنان خود به میزان بروز بیماری در ۱۰ هزار نفر جمعیت در بهمنماه، وضعیت ابتلا و فوت بر حسب گروه های سنی در بهمنماه، آمار نمونهگیری و ابتلا به بیماری کرونا، مراجعه کادر بهداشت و درمان جهت تزریق واکسن کرونا به درب منازل، مراقبت در منزل و پیگیری وضعیت مادران باردار مبتلا به کرونا، واکسیناسیون در منزل افراد ناتوان، اجرای طرح محله محور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، انجام واکسیناسیون عشایر، بازدید از مهدکودکها و نظارت بر پروتکلهای بهداشتی و ارائه آموزش به مربی و کودکان، بازدید از صنوف حساس از جمله کارگاههای شیرینیپزی، شیرینیفروشیها و نانواییها و بررسی صلاحیت بهداشتی آنان، تعطیلی آموزشگاههای تقویتی، زبان و کنکوری در شرایط قرمز کرونایی و .... اشاره نمود.
در ادامه نیز دکتر حسن بهرامنیا استاندار ایلام در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده در جلسه با اشاره به مصوبه ستاد کرونای استان گفت: به خاطر شرایط حاد کرونایی در استان مدارس و آموزشگاههای آزاد به مدت یک هفته و تا شنبه آینده فعالیت خود را به صورت مجازی و از بستر شاد پیگیری می کنند.
وی افزود: اما مدارس عشایر و روستاها زیر ۵۰ دانش آموز بصورت حضوری فعالیت داشته باشند و وضعیت مهد کودک ها نیز توسط شورای مدارس تعیین تکلیف می شود.
استاندار ایلام در ادامه اظهار داشت: در این بازه زمانی لازم است عوامل اجرایی در مدارس برای رفع مشکل حضور داشته باشند.
وی در ادامه خواستار ترغیب انجمن اولیاء برای تزریق واکسن توسط دانش آموزان شد و گفت: مدارس این برنامه مهم را از طریق مقتضی با رعایت کامل پرتکل های بهداشتی در دستور کار قرار دهند.
رئیس ستاد استانی مقابله با کرونا در خصوص دورکاری کارمندان گفت: تنها برای مادران باردار و فرزندان زیر ۵ سال از دورکاری استفاده میشود.
دکتر بهرام نیا با عنوان این مطلب که هرگونه تصمیم گیری در ستاد کرونای استان بایست تابع ستاد ملی کرونا باشد، افزود: درخصوص دورکاری کارمندان هنوز مجوزی از طرف ستاد ملی صادر نشده است.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به اینکه هم اکنون در وضعیت کرونای ادارات شرایط حادی نداریم، گفت: بنابراین، دورکاری کارمندان ضروری به نظر نمی رسد اما رعایت پرتکلهای بهداشتی لازم است و بایست اجرایی شود.
وی در ادامه در راستای تزریق واکسیناسیون خواستار فعال شدن سالن نشاط با همکاری سپاه و تربیت بدنی شد و گفت: البته اینجا لازم است از بهداری و بهداشت سپاه که رتبه اول کشور کسب کرده تشکر کنم و این موفقیت را به همه این عزیزان تبریک بگویم.
استاندار ایلام در ادامه با اشاره به پایان سال و نیاز مردم به مایحتاج عمومی گفت: در این شرایط با حضور مردم در میادین و بازار تراکم ایجاد می شود که بایست مدیریت شود.
وی افزود: در این راستا شهرداری ها در سطح شهرستان ها غرفه هایی را در قالب بازارچه های کوچک به همین منظور و با رعایت پرتکل های بهداشتی ایجاد کنند که این مهم می تواند هم برای مدیریت کرونا و هم برای مدیریت بازار موثر و مفید باشد.