X

دانشگاه علوم پزشکی ایلام :: اخبار

حوزه ریاست درباره ما اخبار
تاریخ انتشار: چهارشنبه 11 اردیبهشت 1398
برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با صرع و مسائل آن در ایلام

  برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با صرع و مسائل آن در ایلام

امتیاز: Article Rating

کارگاه آموزشی آشنایی با صرع با حضور قائم مقام مدیر‌عامل انجمن صرع، مسئولین و کارشناسان حوزه مشارکت های مردمی اجتماعی دانشگاه، معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی، مسئول دفتر نمایندگی صرع در استان، کارشناسان جلب مشارکت های مردمی شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها و بهورزان خانه های بهداشت سطح استان در سالن اجتماعات اداره کل بهزیستی استان ایلام برگزار گردید.

دکتر جمیل صادقی فر ضمن ابراز خرسندی از حضور مدیر عامل انجمن ملی صرع در استان ایلام و خوش آمد گویی به کلیه حاضرین در کارگاه، اطلاعات جامع و کاملی در زمینه فعالیت‌های امور اجتماعی و سازمان‌های مردم‌نهاد، اهداف و رسالت سمن‌های مستقر در سرای سمن‌های سلامت استان ایلام ارائه نمود. وی افزود: همکاری بین بخشی و مشارکت مردم دو راهبرد اصلی در برقراری عدالت در سلامت است و برنامه ملی توسعه مشارکت مردمی و هماهنگی بین بخشی در نظام سلامت به عنوان يک راهکار براي دستيابي به اهداف سلامت است که با بهره برداري از استعدادها  و مشارکت جامعه و از طريق ترويج مفاهيم سلامت، توسعه رفتارهاي سالم، توانمند سازي و حساس نمودن جامعه براي حفظ سلامت خود  و خانواده، افزايش مشارکت سازمانهاي دولتي و غير دولتي شکل می گیرد و زمينه ساز رسيدن به توسعه مداوم وپايدار مي‌باشد.

 مهندس فرج، قائم مقام مدیر‌عامل انجمن صرع خاطر نشان کرد: سازمان های مردم نهاد می توانند در بحث سلامت در قالب مجموعه های غیر دولتی و غیر انتفاعی بسیار موثر واقع شده و ایفای نقش کنند و همواره در زمینه سلامت حامی دولت باشند. وی افزود: انجمن صرع ایران در سال 1374 به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و تشکیل این انجمن حاصل تلاش مرحوم حسین حیدری ورزقانی و متخصصین و تکنسین های خیر‌اندیش حوزه مغز و اعصاب بوده است. مهندس فرج بیان نمود: انجمن صرع یک سازمان مردم نهاد در راستای کمک به ارتقاء و بهبود کیفیت زندگی این دسته از بیماران از طریق آموزش های همگانی و تخصصی می باشد. وی با اشاره به باورهای غلط رایج در رابطه با بیماری صرع در برخی مناطق کشور که دارای سواد و دانش کمی هستند از قشر بهورز با توجه به مراجعات اولیه شهروندان خصوصا روستاییان عزیز تقاضا کرد بیماری صرع را در وهله اول باید به‌صورت علمی بشناسند و در وهله دوم به بیمار مبتلا و خانواده وی کمک‌کنند تا مطابق توانمندی خویش در جامعه حضور داشته باشد و از امکانات درمانی و مشاوره‌ای انجمن صرع استفاده کنند زیرا یکی از مهمترین رسالت های ما اطلاع رسانی و آگاه سازی اعضاء و جامعه است.

دکتر مدارا، متخصص مغز و اعصاب به تشریح کامل صرع و ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری فرد مبتلا و نحوه برخورد با این بیماران پرداخت وگفت: صرع مجموعه ای از اختلالات عصبی مزمن بلند مدت است که با حمله صرعی مشخص می شود. این حملات ممکن است بسیار خفیف و یا طولانی مدت و با لرزش بیشتر همراه باشد. این حملات بصورت مکرر روی می دهد و هیچ دلیل ثابت و مشخصی ندارد. از عوامل ایجاد این بیماری می‌توان به آسیب مغزی، سرطان مغز و سوء مصرف دارو و الکل اشاره نمود. صرع را می توان با گرفتن نوارمغزی یا الکتروانسفالوگرافی تأیید کرد. صرع را نمی توان درمان کرد اما حملات را می توان با دارو تا حدود هفتاد درصد کنترل کرد.

دکتر میرزا بیگی، روانشناس و رئیس اداره مشاوره آموزش و پرورش استان ایلام به تشریح هوش اجتماعی و تقویت مشارکت اجتماعی پرداخت و گفت: انسان چندین نوع هوش دارد که یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین آن‌ها هوش اجتماعی است. هوش اجتماعی درواقع علت بروز بسیاری از رفتار‌ها و ویژگی‌های شخصیتی افراد در اجتماع است. برونگرا یا درونگرا بودن، توانایی مدیریت، احساس همدلی، تکرار اشتباه، تکبر و بسیاری دیگر از این صفات به میزان هوش اجتماعی افراد مربوط است. وی افزود: یکی از راههایی که بتوانیم نقش خود را به عنوان یک انسان بالا ببریم این است که بعد روانی خود را از طریق ارتقاء مشارکت اجتماعی تقویت کنیم تا در نتیجه آن تاب آوری ما بالا رود.

در ادامه کارگاه مهندس فرج با اعطاء لوح، دکتر مدارا را به عنوان نماینده علمی انجمن ملی صرع در استان ایلام معرفی کرد.

درپایان تبادل نظر بین حاضرین و متخصص مغز و اعصاب به صورت پرسش و پاسخ برگزار گردید و به سئوالات حاضرین پاسخ داده شد.

اشتراک گذاری
تصاویر
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با صرع و مسائل آن در ایلام
ثبت امتیاز