دیدار صمیمی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت با فعالان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، در ادامه سفر یکروزه معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی ایلام، نشست صمیمی دکتر سیما سادات لاری با دبیران تشکلهای دانشجویی، کانونهای فرهنگی، نشریات دانشجویی، انجمنهای علمی و ورزشی برگزار شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تبریک روز دانشجو در خصوص این روز اظهار داشت: روز ۱۶ آذر در حقیقت مظهری برای مطالبهگری استکبارستیزی و عدالتخواهی است و انتظار میرود دانشگاههای ما که اطلاعات را راحتتر و سریعتر به دست میآورند، دغدغهمندتر و هوشیارانهتر وارد عمل شوند و ما انتظار داریم دانشجوی پرسشگر ما منطقی و مستند صحبت کند که قطعاً در آن صورت کلام ما خواناتر میشود و قابل پیگیری میشود در غیر اینصورت مطالبات مغفول میماند.
سیما سادات لاری در خصوص برخی از مشکلات کانونها، گفت: کانونهای ما تنور فضاهای فرهنگی هستند و دقیقاً تنور فعالیتهای فرهنگی را رونق دادهاند که البته اینها هیچ کدام از ارزش شوراهای صنفی، تشکلها، نشریات و انجمنهای علمی کم نمیکند و همه اینها به موازات هم باید رشد کنند ولی کانونهای فرهنگی به علت تعددی که دارند و افراد مختلفی که جذب آنها میشوند واقعاً ارزشمند هستند.
لاری ادامه داد: دانشگاههایی که کانون موسیقی داشته باشند در کشور کم هستند و خیلی از دانشگاهها هنوز اجازه فعالیت را ندارند همچنین در برخی از دانشگاهها تنها یک کانون به نام هنر، همه فعالیتهای مربوطه را انجام میدهد اما در دانشگاه شما کانون موسیقی، شعر و ادب و تئاتر جداگانه فعالیت میکنند که این بسیار عالی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی در خصوص اردوهای جهادی خاطرنشان کرد: سیاست ما در اردوهای جهادی این است که اولاً این اردوها کوتاهمدت باشد و بیشتر محور آموزشی داشته باشد نه تزریق و توزیع دارو، چون شما دانشجو هستید و کسی از شما انتظار درمان ندارد.
وی ادامه داد: در فعالیتهای جهادی نمیتوان جناحی و سلیقهای عمل کرد زیرا کلیه دانشجویان به دنبال این هستند که فعالیت خیرخواهانه داشته باشند و واقعاً این یکی از افتخارات ماست.
لاری افزود: در رشتهای مانند دندانپزشکی، دانشجویان ما وقتی که هنوز فارغالتحصیل نشدهاند میتوانند به عنوان دستیار فعالیت کنند. در اردوهای جهادی ما رزیدنتها را میتوانیم به منطقه اعزام کنیم ولی اگر اتفاقی برای یه نفر رخ دهد به هیچ وجه قابل توجیه و جبران نیست و من فکر میکنم که باید بحث آموزش را خیلی قوی پیگیری کنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص امکانات ورزشی دانشگاه نیز گفت: شما یک مدیر تربیتبدنی بسیار دلسوز و باانگیزه دارید اما فضاهای ورزشی ممکن است جوابگوی خواستههای دانشجویان نباشد و متأسفانه در دانشگاه علوم پزشکی ایلام پراکندگی فضاهای ورزشی را داریم که ممکن است همه نتوانند از آنها بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: یک فضای خوب ورزشی در پردیس یک وجود دارد و سالن بدنسازی در خوابگاه پسران و چمن مصنوعی نیز وجود دارد اما همه دانشجویان به آن دسترسی ندارند و در پردیس دو هم که این فضا وجود ندارد کمک خواهیم کرد تا سالن ورزشی دایر شود.
سیما سادات لاری افزود: متاسفانه موجهای منفی در کشور ایجاد شد که ما با کانونها مخالفتهای زیادی داریم، مگر ما در هلال احمر یا در هنرهای تجسمی که جزو بهترین کانونها هستند کار خلاف مذهب انجام دادهایم؟ بسیاری از هنرهای تجسمی در راستای فرهنگ ماست و بسیاری از نوشتههای خطاطی، اشعار مولانا و حافظ و مطالب خوب ادبی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی در مورد بحث بودجه که مشکل اصلی کانونهاست، با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود، گفت: اگر صحبتهای دیروز آقای رئیس جمهور را گوش داده باشید ایشان گفتند که هر کالایی که ما بخواهیم بخریم ۲۰ درصد گرانتر برای ما تمام میشود چون ما نمیتوانیم مستقیم آن کالا را بخریم و باواسطه و دلال خریداری میشود، لذا ما باید همه شرایط را درک کنیم چون شرایط بر ما سختتر شده است و این شرایط باعث شده تا بیشتر به حساب و کتابهای هزینهای توجه داشته باشیم البته به همت وزیر بهداشت ما رشد ۱۷ درصدی در زمینه بودجههای آموزش و پژوهش و بهداشت را داشتیم که این رقم رشد کمی نیست.
لاری با اشاره به بیان مشکلات در اجلاس معاونین اظهار داشت: مشکلاتی همچون کمبود سرانه در دانشگاهها مطرح گردید که جلسات متعددی برگزار نمودیم و هدف ما این بود که از هدفمندی یارانهها این کمبود را تامین کنیم که خدا را شکر ۱۵۰ میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانهها در سراسر کشور توزیع شد.
وی در مورد خوابگاههای دانشجویی نیز گفت: میدانیم که خوابگاههای ما در شأن دانشجویان نیست زیرا دانشجویان مانند بچههای ما هستند و ما دوست داریم در بهترین مکانها زندگی کنند اما مشکلات اقتصادی گریبانگیر کشور شده است و من امروز از رییس دانشگاه خواستم تا مدتی که در رأس کار هستیم استارت یک خوابگاه را بزنند تا انشاءالله یادگاری از خودشان به جا گذارند.
سیما سادات لاری افزود: تعداد دانشگاههای ما بسیار زیاد است و بعضی از دانشگاهها خیلی محروم هستند و بعضاً هیچ امکاناتی ندارند و در خصوص ایلام نیز باید بگویم سالنهای شما ایدهآل است و فقط پراکندگی در آنها وجود دارد که باعث شده تا بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان هزینه ایاب و ذهاب پرداخت شود ولی وضعیت این دانشگاه به نسبت از دانشگاههای دیگر بهتر است.
لاری ادامه داد: خدا را شاکریم که فضای باز دانشجویی در دولت تدبیر و امید ایجاد شده که در سخنان رییس جمهور نیر به آن اشاره شده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی با اعلام اینکه هیچ کانونی نماید منحل شود، تصریح کرد: هیچ قانونی اجازه چنین کاری را نمیدهد که هر کسی بتواند کانونی را منحل نماید چون باید افراد آن کانون همگی انصراف دهند تا بتوانیم کانونی را منحل نماییم.
در ابتدای این نشست، دبیران تشکلهای دانشجویی، کانونهای فرهنگی، نشریات دانشجویی، انجمنهای علمی و ورزشی به بیان مشکلات و دغدغههای خود پرداختند.
برخی مطالبات و صحبتهای دانشجویان بدین شرح میباشد:
حسام مرادنژادی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان درخواست داشت که در راستای حل مشکلات رفاهی، بودجه اختصاص یک خوابگاه دانشجویی و سالن ورزشی پردیس ۲ پیشبینی شود.
فواد اعظمی، عضو بسیج دانشجویی گفت: اردوهای جهادی یکی از مهمترین ارکان جداناپذیر در دانشگاه است و ما به یونیت، دارو، وسایل پزشکی و دندانپزشکی مثل گلوکومتر و فشارسنج نیاز داریم و خواستار تامین آنها هستیم.
سیدمیلاد موسوی، دبیر شورای صنفی در خصوص مهمترین مسائل این حوزه تصریح کرد: صندوق رفاه و وامهای دانشجویان، جادههای دسترسی پردیس ۱ و ۲، فرسوده بودن خوابگاههای ملکی و تجهیز خوابگاهها مهمترین مسائل مدنظر دانشجویان هستند.
متین نصیری، نماینده خانه نشریات دانشجویی غرب کشور گفت: از تفکرات فعالین نشریات استفاده نمایید تا روح تازهای در کالبد جریان رسانهای کشور دمیده شود.
نصیری از عدم چاپ نشریات گلایه کرد و سیستم رتبهبندی وزارت برای مقایسه نشریات را دارای ایراد خواند و گفت: این سیستم در صورتی جوابگو است که بودجه در کلیه دانشگاهها یکسان باشد و با کلیه نشریات با یک دیدگاه برخورد شود، همچنین نبود چاپخانه تخصصی در استان یک معضل خیلی بزرگ است.
وی از داوریهای غیراصولی جشنواره تیتر ۱۱ گلایه کرد و خواستار انتخاب داوران با وسواس لازم شد.
نصیری به عنوان نماینده کانونهای فرهنگی دانشگاه از عدم صدور مجوز کانونها ابراز نارضایتی کرد و خواستار تسریع در صدور مجوز کلیه کانونها شد و نیز خواستار اختصاصی بودجه اختصاصی برای کانونها و اعلام رسمی آن از سوی مسئولان شد.
افشین قوچی، عضو شورای صنفی نیز گفت: بحث تغذیه، مهمترین دغذغه دانشجویان دانشگاه است که فضای کم و قدیمی بودن تجهیزات معضل بزرگی است.
مستوره نوراللهی، دبیر کانون تئاتر در خصوص عمده مشکلات این کانون گفت: نبود فضای مناسب برای تمرین و ضبط، عدم وجود بودجه برای تبلیغات کافی و نبود یک سالن بلکباکس در یکسال اخیر ما را اذیت کرده است.
محمد عیسیزاده، دبیر کانون قرآن و عترت در مورد ضعف بودجه برای فعالیتهای قرآنی صحبت کرد و گفت: از شما میخواهم که بودجه مستقلی در معاونت فرهنگی و دانشجویی برای فعالیتهای قرآنی اختصاص دهید تا اعضای فعال این کانون با انگیزه بیشتری کار کنند.
عیسیزاده از توجه دانشگاهها به کمی بودن آمارشرکتکننده در جشنواره قرآن و عترت به جای کیفیت بالا گلایه کرد.
دانیال تنهایی، دبیر کانون فیلم و عکس گفت: کانون فیلم و عکس، یک کانون کاملاً تخصصی است اما ما دارای کمترین امکانات لازم برای کانون که شامل یک دوربین عکاسی است، نیستیم.
تنهایی ادامه داد: ما برای برگزاری کارگاههای عکاسی نیازمند مربی کارآمد هستیم که در سالهای گذشته برگزار شده است ولی مربی مناسبی برای کارگاه در نظر گرفته نشده است.
محمدرضا باقری، دبیر کانون کتاب و کتابخوانی از نبود فضای کافی برای فعالیت کانونها به عنوان مهمترین معضل نام برد.
محمدصادق زمانی، بازیگر تئاتر دانشگاه خاطرنشان کرد: مشکلات کار دانشجویی و تحقق بودجه بیشتر برای ساخت تئاترهای قوی مهمترین مشکل ماست و کمترین عدالت ممکن این است که بتوانیم در شرایط برابر با دانشگاههای دیگر رقابت کنیم.
طاهره بهنام، دبیر کانون خط و نقاشی گفت: هر کانون باید به طور شفاف و واضح، میزان بودجه تعلق گرفته خود را بداند و براساس آن تصمیمگیری و برنامهریزی نماید.
مریم جوزی، دبیر انجمن علمی هوشبری، افزایش حق تدریس مربیان کارورزی و نبود مرکز قلب در ایلام را مهمترین خواستههای این انجمن دانست.
بلال ربیعی، دبیر انجمنهای ورزشی دانشگاه گفت: کمبود منابع مالی، بسیاری از برنامههای ورزشی را ناقص میگذارد و ما خواستار توجه بیشتر هستیم تا بتوانیم از طریق برنامههای مطلوب و پرمخاطب، جامعه سالم و پویایی داشته باشیم.
حوریا ملکی، دبیر کانون گردشگری گفت: اصل و اساس این کانون ارتباط زیادی با دانشجویان و نشاط و انگیزه آنان دارد و تصویب برگزاری اردوهای استانی نیازمند بودجه است که خواستار آن هستیم که توجه بیشتری به این مسئله شود.
الهه نیازی، دبیر کانون موسیقی خواستار صدور مجوز اجرای گروه موسیقی، در اختیار قرار دادن فضا برای تمرینات و همکاری با دو مربی برای گروه سرود و گروهنوازی سنتی شد.
کیانا سیفی، عضو انجمنهای ورزشی از کمبود سرانه ورزشی دانشگاه گلایه کرد و خواستار تاسیس سالن ورزشی جدید شد.