جلسه هم اندیشی ارتقاء وضعیت سلامت مادران باردار پرخطر در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول برگزار شد
امتیاز:
جلسه هم اندیشی ارتقاء سلامت مادران باردار پرخطر با حضور معاون بهداشتی ، کارشناسان واحد سلامت خانواده و جمعیت و آموزش وارتقای سلامت در دفتر سرپرست شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول برگزار شد .
مهندس عدنان صیدی سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرداول ضمن عرض تبریک به مناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) ، فرزند خلفش حضرت امام خمینی (ره) و گرامیداشت مقام مادر و روز زن گفت : سلامت مادران باردار یکی از شاخص های توسعه یافتگی در هر جامعه بشمار می رود که مشارکت همگانی و همکاری های بین بخشی در تحقق این امر ضروری است .
وی با اشاره به ارتقاء شاخص های سلامت مادران باردار در شهرستان خاطر نشان کرد : ارتقاء سطح آموزش ماماها ، مراقبین سلامت و بهورزان در راستای مراقبت فعال از مادران باردارو مادران باردار پرخطر ، توجه به بحث اجتماعی شدن سلامت و مشارکت طلبی در جهت ارتقاء سطح سلامت مادران باردار، بخشی از مهمترین اقدامات حوزه بهداشت در شهرستان چرداول می باشد .
لیلا عدالتی کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده و جمعیت شبکه بهداشت ودرمان شهرستان چرداول با ارائه گزارشی از وضعیت سلامت مادران باردار و نحوه ارائه خدمت به این گروه از روند رو به رشد شاخص های سلامت مادران باردار نسبت به سالهای گذشته در شهرستان خبر داد و گفت: با مشارکت همکاران مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت ، اقدامات بسیار خوبی در این راستا در حال انجام است.
کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده و جمعیت با تأکید بر اینکه بارداری باید آگاهانه و مسئولانه باشد؛ اظهار کرد: زنان دارای شرایط باروری، مراقبت های پیش از بارداری ، حین بارداری و پس از زایمان را باید جدی بگیرند و توسط پرسنل بهداشت و درمان مورد ارزیابی سلامت قرار گیرند؛ چرا که وجود بیماریهای زمینه ای و شیوه زندگی در برخی از مادران باردار، بالقوه می تواند خطرناک باشد و ممکن است به مرگ مادر باردار منجر شود .
گفتنی است که در ادامه این نشست به موضوعاتی از جمله ارتقاء دانش و مهارت ارائه دهندگان خدمت به مادران باردار در همه رده های بهداشت و درمان علی الخصوص (متخصص زنان، پزشکان عمومی، ماماها و بهورزان)، شناسایی، پیگیری و مراقبت مادران باردار پرخطر با حساسیت بیشتر ،تامین مکمل های مادران ، تامین امکانات وتجهیزات مورد نیاز کلاس های آمادگی برای زایمان اشاره شد که به عنوان مصوبات پایان این جلسه مطرح گردید.
شایان ذکر است که شایعترین علت مرگ و میر مادران باردار، خونریزی و پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) است؛ مراقبت، آموزش مادران باردار و پیگیری روند بارداری، گام مهمی در کاهش مرگ و میر مادران باردار خواهد بود.