برگزاری هشتمین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
هشتمین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، استاندار، دکتر امینی نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی، معاونین استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی و معاونین غذا و دارو، درمان، بهداشتی و رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه، مشاور رییس دانشگاه در امور بانوان، مدیر روابط عمومی و مشاور جوان رییس دانشگاه در سالن اجتماعات استانداری ایلام برگزار شد.
در این جلسه دکتر کریمیان رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از توجه ویژه امام جمعه و استاندار و مسئولان ارشد استانی و مدیران دستگاهها و ارگانها اظهار کرد:
خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی در مقابله با بیماری کرونا تنها نبوده و تمام مسئولان نهایت همدلی و همراهی خود را به نمایش گذاشتهاند که قابل تقدیر است.
جایگاه استان در رابطه با اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای بیماری کرونا در سطح کشور؛ جایگاهی مناسب است.
نقاهتگاه سالن ورزشی شهدای قلاویزان و خانه بسکتبال استان (ویژه خواهران و برادران) با حمایت استاندار محترم و همکاری دستگاهها و ارگانهای استانی برای بستری و خدماتدهی به بیماران بهبود یافته کرونا راه اندازی شده است.
این نقاهتگاه باید به لحاظ امکانات و تجهیزات بهداشتی درمانی و رفاهی در بهترین شرایط قرار گیرد و مشکل و چالشی فراروی آن وجود نداشته باشد.
در شهرستانهای ایلام، ایوان و مهران بالاترین میزان ابتلای به بیماری کرونا گزارش شده است.
مبادی ورودی و خروجی استان توسط پرسنل بهداشتی درمانی دانشگاه و همکاری برخی ارگانها و نهادها، خوشبختانه به نحو قابل قبولی کنترل میگردد.
بیش از ۷۰ هزار نفر در سطح استان در سامانه salamat.gov.ir برای ثبت علائم و غربالگری جامعه و شناسایی افراد مشکوک به کرونا در استان ثبتنام نمودهاند که توسط همکاران ما مورد پیگیری قرار گرفتهاند.
در مناطقی از استان بر اساس نیاز توسط همکاران بهداشتی درمانی، ضدعفونی و گندزدایی اماکن و محیطهای عمومی، سطوح مهم با اتکا به همکاری بین بخشی انجام شده است.
گفتنی است که در ادامه دکتر کریمیان به تشریح گزارشی از وضعیت ابتلاء به کرونا در جهان، کشور و استان ایلام، تفکیک جنسیتی بیماران، تعداد بیماران فوتی به تناسب شهرستانها، تفکیک سنی بیماران و روزهای ابتلاء، تفکیک بیماریهای زمینهای مبتلایان به کرونا و..... پرداخت.
قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام هم در این جلسه ضمن تقدیر از خدمات و تلاشهای شبانه روزی مجموعه مسئولان استانی و مسئولان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت:
مردم در مبحث پیشگیری از بیماری کرونا آنچنان که باید همکاری نمی کنند و همچنان بازارها و معابر مملو از جمعیت است در حالی که باید مردم با خود قرنطینگی در خانه ها بمانند و مهار کرونا نیاز به همکاری بیشتر و جدی تر مردم دارد.
اگر مردم ۲ هفته در منازل خود باشند یا ترددها را کاهش دهند می توان به ویروس کرونا در استان غلبه کرد و باتوجه به اینکه در آستانه عید و تعطیلات نوروزی قرار داریم باید مردم از مسافرت و پذیرفتن مسافر خودداری کنند.
روند شیوع بیماری در شهرستان ایلام سیر صعودی دارد و هم اکنون شهرستانهای مهران و ایلام در وضعیت قرمز قرار دارند و برنامه ریزی ها و اقدامات برای پیشگیری از تسریع شیوع ویروس در شهرستان ایوان موثر بوده است و مقرر شد ارتش شهرستان های ایوان، سیروان و چرداول را ضدعفونی کند.
تمامی مبادی ورودی استان باید با جدیت بیشتر به ریاست هلال احمر و همکاری دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی و با نظارت مستقیم فرمانداران با دستگاه تب سنجی کنترل شود و افراد مشکوک یا قرنطینه یا بازگشت داده شوند.
مردم استان در طرح غربالگری سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند که تاکنون ۵۰ هزار نفر از مردم در این سامانه ثبت نام کرده اند و باید همه مردم با توجه به حساسیت موضوع و پیشگیری از مراجعه حضوری مردم در این سامانه ثبت نام کنند.
همه دستگاه ها ملزم به همکاری با دانشگاه علوم پزشکی هستند و با هر دستگاهی که امتناع کند برخورد می شود و باید از ظرفیت بسیج نیز استفاده شود و همچنین با رایزنی های انجام گرفته ۱۰ میلیارد ریال برای پرداخت بخشی از معوقات نیروهای درمانی از وزارت بهداشت گرفته شد و سعی بر افزایش این پرداختی ها است.
مردم نیز باید نکات بهداشتی و پیشگیرانه را رعایت کنند و یکی از موارد مهم عدم کتمان بیماری است و هر فردی که عامدانه بیماری خود را با توجه به مسری بودن آن کتمان کند بر اساس مصوبه قوه قضاییه مجرم شناخته می شود.
در ادامه نیز حجت الاسلام والمسلمین کریمی تبار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام ابراز کردا: احکام شرعی برای متوفیان کرونا باید رعایت شود
بنا به حکم شرعی مقام معظم رهبری و دیگر مراجع اگر غسالخانه های مخصوص بیماران عفونی وجود ندارد باید این اموات تیمم شوند و احکام شرعی کفن و دفن آنها رعایت شود.
به فرموده رهبری هر استانی فاقد غسالخانه ویژه فوتی های عفونی است باید اعتبارات لازم برای احداث این غسالخانه ها را در اختیار شهرداری ها قرار دهد.
مسوولان نسبت به اقشار آسیب دیده ناشی از رکود بازار و بازاریان کم درآمد توجه بیشتری داشته باشند.
مردم با حفظ آرمش و رعایت مسائل بهداشتی، کرونا را تا زمان ریشه کنی آن جدی بیگرند.
مردم و دستگاه های اجرایی باید آگاه باشند که مصوبه های ستاد پیشگیری از کرونا در سطح ملی و استانی الزامی و قابل اجرا و تمکین است تا این بیماری هرچه زودتر مهار و ریشه کن شود.
دکتر امینی نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت:
باید نگاه مردم به بیماری کرونا به عنوان یک بیماری بدنام تغیر کند و شهروندان آگاه باشند که کرونا یک بیماری همچون سایر بیماری ها از جمله آنفلوانزا است.
متاسفانه دیدگاه مردم نسبت به بیماری کرونا منفی و بدگمانانه است در حالی که این بیماری فرقی با دیگر بیماری ها ندارد و تفاوت آن در قدرت سرایت بالای آن است.
آگاهی مردم باید نسبت به برخورد با ویروس کرونا و مبتلایان به این بیماری افزایش یابد و همچنین افراد مبتلا به کرونا نباید بیماری خود را از دیگران و به ویژه مراکز درمانی مخفی کنند چرا که این موضوع به خود آنها و دیگران آسیب می زند.
مبادی ورودی و خروجی استان نیاز به کنترل بیشتری دارد تا شاهد ورود بیماران احتمالی مشکوک به کرونا نباشیم. بررسی یا غربالگیری باعث شناسایی افراد مشکوک به کرونا خواهد شد.
در بخش دیگری از این جلسه دکتر علیمرادی رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه نیز مصوبات جلسات اخیر ستاد استانی مقابله با کرونا را قرائت نمود.
در ادامه نیز دکتر شاهماری معاون غذا و دارو دانشگاه ضمن بیان گزارشی از وضعیت استان در رابطه با اقلام بهداشتی و حفاظت فردی همچون ماسک، محلولهای ضدعفونی کننده و دستکش و سایر اقدامات و فعالیتهای پیشگیرانه در رابطه با بیماری کرونا، به تشریح سخنانی در رابطه با اختصاص کامل تولید کارخانه الکل شهرستان بدره در جهت ضدعفونی و گندزدایی اماکن عمومی پرداخت.
در ادامه نیز دکتر صادقیفر معاون بهداشتی دانشگاه در سخنانی به تشریح اقدامات و خدمات حوزه بهداشت در رابطه با اقدامات پیشگیرانه و راهکارهایی در جهت جلوگیری از انتشار این بیماری و تعامل شایسته دستگاهها و ارگانهای استانی با دانشگاه علوم پزشکی پرداخت.