برگزاری جلسه چهاردهم ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
چهاردهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، استاندار، معاونین استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاونین غذا و دارو، بهداشتی و رییس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه و مدیر روابط عمومی در سالن اجتماعات استانداری ایلام برگزار شد.
در این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و تقدیر از زحمات و حمایتهای نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام و استاندار ایلام و همچنین همکاری و تعامل شبانهروزی و ارزشمند دستگاهها و ارگانهای استانی به تشریح وضعیت بیماری کرونا در سطح جهان و کشور و استان پرداخت و گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۲۱۳ هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری بیماری کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد بیش از ۶۵ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
دکتر محمد کریمیان افزود: در سطح استان تا به امروز تعداد ۳۱۹ نفر ابتلا به بیماری کرونا گزارش شده که از این تعداد ۱۸۰ نفر بهبودی کامل یافته و تعداد ۳۳ نفر از هماستانیهایمان جان خود را از دست دادهاند.
وی ادامه داد: از تعداد افراد مبتلا به کرونا؛ ۱۸۰ نفر بهبودی کامل یافته و ۴۱ نفر نیز در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام بستری شده و ۶۹ نفر نیز در نقاهتگاه و یا قرنطینه خانگی حضور دارند.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با میزان شیوع این بیماری در بین شهرستانها؛ شهرستانهای ایلام ۱۴۲ مورد، ایوان ۶۰ مورد و مهران نیز با ۳۴ مورد بالاترین میزان ابتلا به بیماری کرونا را دارند و در شهرستانها نیز دهلران ۲۱مورد، آبدانان ۱۳ مورد،دره شهر ۱۲مورد، ملکشاهی ۱۴مورد، بدره ۱۱ مورد، سیروان ۶ مورد و چرداول نیز ۶مورد ابتلا به بیماری کرونا گزارش شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: در روزهای اخیر و در جریان طرح فاصلهگذاری اجتماعی در برخی از روزها تعداد موارد گزارش شده بین ۲ تا ۵ مورد ابتلا به بیماری کرونا بوده که در روز هفدهم این رویه تغییر کرد و تعداد مبتلایان ۱۰ مورد گزارش شده است.
وی تصریح کرد: بیش از ۷۵ درصد متوفیان بیماری کرونا؛ دارای بیماری زمینه ای بوده اند که نشانگر این امر است که افراد دارای بیماریهای زمینهای باید بیش از سایر افراد جامعه اصول پیشگیرانه را رعایت کنند.
دکتر کریمیان در ادامه این بحث گفت: بیشترین موارد فوتی در گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال بوده و بیشترین مورد ابتلا به کرونا نیز در گروه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال گزارش شده که میزان ۲۵ درصد از کل موارد را به خود اختصاص داده است. همچنین میزان ابتلاء و فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان در بین مردان ۵ درصد بیشتر از زنان گزارش شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت سامانه غربالگری بیماری کرونا در استان اشاره کرد و یادآور شد: از ابتدای فعالیت این سامانه تا به امروز بالغ بر ۵۱۶ هزار و ۸۲۹ نفر معادل ۸۸/۷درصد از مردم استان غربالگری شدهاند که در ردیف استانهای موفق و پیشرو در این زمینه در سطح کشور هستیم.
در ادامه این جلسه نیز دکتر شاهماری معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سخنانی در رابطه با وجود ژل و محلول ضد عفونی کننده در سطح استان اظهار داشت: بر اساس بررسیهای میدانی؛ ژل و محلول ضدعفونی کننده در داروخانه های استان برای مصرف مردم وجود دارد و با توجه به افزایش چشمگیر حجم تواید ماسک خانگی تحت نظارت سازمان صمت؛ باید روش بهینه و کیفیسازی و تسهیل دسترسی مردم به ماسکهای تولید خانگی مورد تایید اجرایی شود.
در ادامه نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به ارائه آمار مربوط به سامانه غربالگری بیماری کرونا در سطح استان پرداخت و خاطر نشان کرد که شیوع بیماری کرونا در کنار به خطر انداختن سلامت جامعه، باعث شده که سواد سلامت مردم و میزان رعایت اصول پیشگیرانه و بهداشت فردی ارتقاء یابد.
وی همچنین از مدیر کل ارشاد اسلامی استان و اصحاب رسانه در راستای تشکیل کارگروه سلامت و تلاش برای انتقال مباحث و موضوعات مرتبط با حوزه سلامت تقدیر و تشکر نمود.
در ادامه این جلسه دکتر علیمرادی رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز مصوبات سیزدهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا و توضیحاتی در رابطه با این مصوبات را برای حاضران تشریح کرد.
در ادامه این جلسه نیز استاندار ایلام در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرح شده با بیان اینکه از ۲۳ فروردین ماه طرح فاصله گذاری اجتماعی به فاصله گذاری هوشمند تبدیل می شود، گفت: فاصله گذاری هوشمند به این معناست که به همان اندازه که فعالیت ها به حالت عادی بازمی گردد باید اصول بهداشتی و پروتکل ها رعایت شود.
مهندس سلیمانی دشتکی گفت: از این تاریخ فعالیت ادارات و دستگاه های اجرایی با دو سوم کارکنان و از ساعت ۷ تا ۱۴ آغاز می شود و صنوف کم ریسک نیز که مصادیق آنها تعیین خواهد شد می توانند فعالیت خود را از سر بگیرند اما همچنان ورود مسافران غیربومی و برگزاری هرگونه تجمع تفریحی، آیینی و مذهبی ممنوع است.
وی با بیان اینکه فوتی های کرونا باید به ۲ تا سه درصد کاهش یابد، تاکید کرد: در این راستا لازم است درمان و مراقبت افراد دارای بیماری زمینه ای با قدرت بیشتری انجام شود.
استاندار ایلام از جمع آوری ۲۸ میلیارد ریال کمک خیرین خبر داد و افزود: پنج میلیارد ریال از این میزان کمک متعلق به اتاق بازرگانی ایلام است.
سلیمانی دشتکی با اشاره به راه اندازی پویش امید و همدلی برای کمک به اصناف آسیب دیده از کرونا اظهار داشت: بخشنامه ای به دوایر دولتی، نهادها و بنیادها ابلاغ می شود که به صورت داوطلبانه به این پویش بپیوندند.
استاندار ایلام گفت: ۸۹ درصد مردم این استان در قالب سامانه غربالگری کرونا پایش شده و به صورت تقریبی وضعیت ابتلا به کرونا در این استان مشخص شده و ۱۱ درصد باقیمانده باید تا پایان هفته غربالگری شوند.
وی تاکید کرد: این افراد باید از جامعه دور نگهداشته شوند و در خانه یا بیمارستان و نقاهتگاه ها در قرنطینه باشند تا بتوان از گسترش بیماری پیشگیری کرد.